Oszukana przez firmę T2C INTERNATIONAL LLC.

• Autor wątku Autor wątku xjustynax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam, ja również zaliczam się do tych owieczek, które dały się skusić pani,która zadzwoniła w temacie ekskluzywnych majtek płynących z Ameryki. I co z tego mam.... same problemy, telefony, pisma od Ceron Worldwide Inkasso Limited, które winduje opłatę z odsetkami.
Ja otrzymałam produkt, który zaraz odesłałam bez otwierania, na wskazany adres, nie uiszczając żadnej opłaty.
Chciałam zapytać czy posiada ktoś z Was regulamin, który był dołączany do pierwszej paczuszki? chciałbym go przejrzeć zanim zgłoszę sprawę do prokuratury, bo się do tego zabieram. Kompletuje właśnie pisma od firmy windykacyjnej, oraz swoje pisma które wysyłałam do firmy bez odpowiedzi.

Do:BiałaMasajka
Szukałem kilka dni regulaminu w sieci, nie udało się. Podkreślam, że jeśli Pani nie otrzymała potwierdzenia od tej firmy potwierdzenia warunków umowy zawartej przez telefon i ich nie podpisała - nie wynika żaden stosunek zobowiązaniowy. Pisma kierowane do Panie są celowym działaniem, które mam wywrzeć określony cel - zapłatę. I właśnie takie działanie jest już przestępstwem z art. 286 KK, nie ma żadnych przeszkód w złożeniu zawiadomienia do prokuratury. Przypominam że razem z dokumentami sprawy musi Pani złożyć Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, wzory do pobrania z sieci. Wypełnienie dokumentu zgodnie ze wzorem, przyspieszy to procedurę wizyty w Prokuraturze.
Powodzenia.
Kamil.

Bialamasajka napisz maila to ci wysle. Tu nie moge dodac zalacznika

POST ZOSTAŁ USUNIĘTY Z UWAGI NA ZAWARTOŚĆ TREŚCI NARUSZAJĄCYCH REGULAMIN FORUM PRAWNEGO.
Proszę zapoznać się z Regulaminem, a szczególnie z §9 Regulaminu FP oraz art. 212 kodeksu karnego i napisać jeszcze raz - zgodnie z zasadami.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bylam w prokuraturze i jak powiedzialam o co chodzi to uslyszlam odpowiedz: znowu jakas firma krzak zaczyna sie bawic ludzkimi nerwami?
Nawiazujac do postu o sprawdzaniu numeru konta. Mama moja pracuje na poczcie i zauwazyla tez bardzo istotna rzecz. Kazdy list jaki przychodzi to przez inpost. Tam jest podany numer umowy, jaka zostala zawarta miedzy inpostem a nadawca, wiec po tym nunerze tez warto sprawdzic i moze mojej mamie sie uda po znajomosci w i poscie, a dwa firma niby z siedziba w szwajcarii, z oddzialem w radomiu a do mnie listy przyszly z pieczatka krakowa...

Ja również prosilabym o przesłanie tego regulaminu

Szanowni państwo zostałam oszukana przez firmę t2c international llc.
Otrzymałam od nich majtki przelewem zapłaciłam w miesiącu styczniu a następnie poszłam na pocztę wysłałam na adres w warszawie wymówienie umowy po za tym zadzwoniłam do biura i kolsuntantowi przekazałam rezygnację. Uważałam że skoro zapłaciłam umowę wymówiłam to jest wszystko ok. Ale się bardzo myliłam ponieważ we rześniu dostałam ponaglenie do zapłaty z odsetkami zlekceważyłam to więc następne przyszło w październiku. A w dniu dzisiejszym zadzwonił do mnie windykator i poinformował mie że mam na dzień dzisiejszy ponad 100 zł długu w firmie t2c i wszczynają postępowanie windykacyjne. Proszę o pomoc pozdrawiam ewa

Tvn Uwaga chcą zrobić reportaż. Wejdźcie na ich strone i napiszcie do nich na maila, opowiedzcie swoja historię. Ja już to zrobiłam. Tak samo jak Wy dałam się oszukać. Windykacja też do mnie dzwoniła. Czekam teraz jaki będzie ich następny krok... Aż się boję... Choć najprawdopodobniej nic nie zrobią. Bo ten proceder nie do końca pewnie jest legalny. A czy kogoś z Was odwiedzili już jacyś panowie by odebrać dług?

kamilprawo napisał:
Proszę pamiętać, iż na podstawie art. 20 pkt. 2 Ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta.
Powołana argumentacja (w przesłanym wezwaniu do zapłaty) dotycząca zawarcia umowy przez telefon, jako podstawy do egzekwowania jej warunków jest niezgodna z przytoczonym przepisem. Podkreślić należy, iż w tym przypadku brak spełnienia podstawowych obwarowań prawnych wynikających z ustawy o prawach konsumenta, oraz przytoczonego przepisu skutkuje nieważnością takiego oświadczenia.
Jeżeli, nie potwierdzono nam warunków na trwałym nośniku np; papier, e-mail, nośnik, usb tak byśmy wyrazili zgodę, przy możliwości stałego wglądu do tych danych umowa taka jest nie ważna.

Zatem należy uznać , iż przesłane wezwanie do zapłaty jest bezpodstawną próbą uzyskania korzyści majątkowej i ma na celu zasadnicze wprowadzenie osób w błąd gdzie zgodnie z art. 286 KK jest to przestępstwo zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat.

Czy możemy od razu pisac zawiadomienie na prokurature z pominieciem pisma do Ceronu? Nie chce aby mieli jakiekolwiek podpisane przeze mnie pismo gdyz obawiam sie np zfalszowania podpisu

proszę o kontakt jeżeli ktoś będzie składał zbiorowy pozew do sądu dołącze się

Mam ten sam problem. Miałam zapłacić za BIELIZNĘ tylko koszty przesyłki,czyli 19,90 zł. Dostałam zwykły list w którym były niebieskie MAJTKI,które mogłabym kupić za kilka zł. Odesłałam towar i nie zapłaciłam.Wysłałam też pismo,że rezygnuję. Za jakiś czas znów znalazłam przesyłkę w skrzynce,którą odwiozłam do InPostu z prośbą o odesłanie im i z adnotacją na kopercie,że adresat nie przyjmuje przesyłki.Myślałam,że na tym koniec,ale dostałam list z informacją,że mam zapłacić im kwotę sporą(nie pamiętam ,bo odesłałam im to wszystko z prośbą o wyjaśnienie skąd taka kwota skoro nie odebrałam towaru). Nie mogłam się do nich dodzwonić.
Dostałam drugie pismo-wezwanie. Nie zapłaciłam i zadzwonił windykator ! Oczywiście według niego nie mam racji.W międzyczasie napisałam list z potwierdzeniem odbioru,więc może tym razem mi odpowiedzą-jutro wyślę. Chyba od razu zgłoszę to na policję,bo to jawne wyłudzanie.
Przecież nie potwierdziłam odbioru żadnej przesyłki kurierowi.
Ja myślę,że to naciągacze w typie POBIERACZKA i może będzie ich trzeba pozwać do sądu,najlepiej zbiorowo.:mad:

hanka61 napisał:
Ja jestem gotowa się dołączyć.

A pisalyscie zawiadomienia na prokurature? Z tego co wiem nikt takiego pozwu na razie nie zrobil chyba, ze Wy będziecie pierwsze

Słuchajcie, ktoś pytał czy tylko na listach od tej firmy się skończyło..otóż...Moja sytuacja wyglądała następująco, któregoś dnia listopada 2014 zadzwoniła pani że ma dla mnie eksluzywna bieliznę, tylko przesyłka 19.90, byłam wtedy cholernie zajęta innymi rzeczami i żeby ja szybciej spławić zgodziłam się(no wiem naiwna!!!), i tak czekałam to myslę sobie nie duzy koszt i można zapłacic, ale minął grudzień, styczeń, luty, marzec(w tym też miesiącu zorientowałam sie z publikacji w tv i i tez w internecie na co sie nabiłam), kwiecień,- mysle sobie nie przyjdzie ta przesyłka, moze za duzy szum i się przestaraszyli oszuści i zaniechali, aż przyszedł maj2015- podjechał listonosz z inpostu, mnie w domu nie było odebrała mama(oczywista bez podpisu taka paczuszka mała), otwieram a tam jak wiecie tandentne majtochy sztuk 3 i rachunek na kwotę ponad 200 zł, no ja myśle za co????telefon do nich ale zero , cisza po drugiej stronie, więc do internetu i sprawdzam a tu same wiecie co piszą dziewczyny *** mod ***Więc poszłam za radą i nie płacę myslę sobie, bo za co?A i w tym liscie co była razem z paczuszka majtoch było że za abonament, a ta paczka co przyszła w maju to już niby trzecia dostawa????!!!szok!!!I tak w sierpniu pierwszy list z wezwaniem do zapłaty, z promocją nie 206,50 a tylko 164,50, zero daty wystawienia, podpis niewyraźny i ksero, olewam myślę sobie bo co to za urzędowe pismo w takiej formie, gdzieś na początku września zaczął domnie wydzwaniać numer prywatny, raz odebrałam odezwał sie automat i nie zgadniecie, że zbliza mi się termin zapłaty do tej firmy!!!więc rozłączyłam i myślę, wam oszustom nic nie zapłacę!!!i tak notorycznie raz w tygodniu do mnie wydzwaniał, ale olewałam, w pażdzierniku2015 przyszło nastepne wezwanie do zapłaty, oczywista bez podpisu odbioru(zwykły list), bez pieczatek, daty wystawienia, podpis kserowny- data ostatecznej zapłaty 10.11.2015, plus w kopercie oświadczenie, że jak nie mam to moge rozłozyć na raty i że akceptuję swoje zadłużenie i podpis, olałam, juz mi to w nawyk weszło, ale nie od nowa nęknaie telefonami, oczywista z numeru prywatnego, raz juz nie wytrzymałam i odebrałam po jakimś czasie odezwała się pani i cos tam nawija o bielixnie i że dłużna, więc rozłączyłam się, ale dalej wydzwaniaja, i to o róznych porach. Wzięłam sie na sposób i zablokowałam odbieranie z numerów nieznanych i zastrzezonych w swoim aparacie, ale wiem że nadal dzwonia dziady!!także ja na towszystko mam jedno zdanie: nie będę placić, bo nie mam za co, a jak jeszcze będą mnie nękac telefonami to zgłosze nękanie na policję.Pozdrawiam!Z tą firma jak z podobna"pobieraczek" trzeba olać, to zwykli***mod***, licza że ktoś się przestraszy i zapłaci..

T2C vs Ceron

Witam :)
Czytam i czytam i mi też przydażyła się podobna historia.Wydzwaniają do mnie z firmy Ceron Worldwide Inkasso Ltd z nr prywatnego do tej pory nie odbierałam tych tel.bo wychodzę z założenia że jeśli ktoś do mnie dzwoni w konkretnej sprawie to ujawnia swój nr tel.a nie się kryje.Ale wracam do historii: odebrałam w końcu ten tel. wczraj, aby przekazać ,iż nie interesują mnie żadne rzeczy proponowane przez tel.ani nie biorę udziału w żadnej ankiecie i co się okazuje Pani przekazuje mi informację, iż mam zadłużenie za bieliznę z firmy T2C( w trakcie rozmowy dowiedziałam się ,że ta firma w wakacje skończyła swoją działalność, a Ceron przejął wierzytelności) i przypomina mi o natychmiastowej wpłacie bo jeśli nie to poczynią kolejne kroki w tym postepowanie sądowe.Najlepsze w tym wszystkim jest to że ja nie otrzymałam żadnej paczki( podobno była wysłana do mnie w lutym gdyż wtedy zawarlam z nimi telefoniczną umowę tj.3.02.2015r.) A paczka była bez potwierdzenia odbioru,więc ani nie czytałam regulaminu ani żadnego wypowiedzenia umowy też nie widziałam bo nic do mnie nie dotarło,także zastanawiam się na jakiej podstawie oni mi udowodnią że ja coś od nich otrzymałam(przecież ile paczek ginie po drodze)a po za tym zmieniłam adres więc jeśli paczka nawet była to została zwrócona pod adres firmy. Teraz na stary adres przyszło jakieś wezwanie do zapłaty ale za co ja mam płacić jeśli nic nie otrzymałam. Zastanawiam się na odpisaniem do tej firmy Ceron ale mogą skopiować podpis, chyba że napisać wszystko komputerowo.Czy wogóle ich nie ruszać i ignorować ich tel.i listy. Proszę o jakąś podpowiedź.
Pozdrawiam-Aneta

Ostatnia edycja:
Witam, moja sytuacja jest podobna, jak wiele tutaj, jednak mam pewną wątpliwość. Przez telefon zaproponowano mi majtki, doszły do domu pod moją nieobecność, odebrała i zapłaciła siostra, ja usłyszałam o całej sprawie dopiero po jakimś czasie. W tym momencie firma Ceron straszy mnie już drugim wezwaniem do zapłaty. Żadna inna przesyłka do mnie do doszła, nie wiem za co chcą ode mnie pieniądze skoro nie wywiązali się z umowy i żadnej innej bielizny nie dostałam (nie żebym chciała...) Na razie nie płacę, skoro wszyscy mówią, że to oszuści, ale nie odstąpiłam od umowy jak niektórzy i zastanawiam się czy też mam do tego podstawy. Moim zdaniem z ich strony umowa też nie została dotrzymana, nie dostałam żadnego wykazu za co jestem dłużna im pieniądze. Mogę nie płacić?

Witam wszystkich oszukanych i zainteresowanych tematem. W dniu dzisiejszym złożyłam zawiadomienie na Policji przedstawiając całą sprawę od początku do końca. Moja historia jest identyczna, jak setki innych już wcześniej opisanych. Te same słowa, kwoty, schematy, straszenie. Też zostałam oszukana przez firmę T2C International LLC z USA i powiązanej z nią Ceron Worldwide Inkasso Ltd., ale nie zamierzam nic z tym nie robić. Samo pisanie postów w internecie to trochę mało, żeby zlokalizować ***mod*** i zamknąć im pole manewru. Zatem proszę wszystkich zainteresowanych, aby poświęcili chwilę cennego czasu i złożyli w prokuraturze zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa lub zgłosili sprawę na Policji. Im więcej będzie tego typu zgłoszeń tym większe szanse rozpoczęcia i zakończenia ścigania***mod***.

Witam. Już byłam w Prokuraturze i złożyłam zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. I proszę wszystkie poszkodowane zróbcie to samo i złóżcie zawiadomienie. Im wiecej nas tym lepiej. Pozdrawiam.

Powrót