Popaczek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 51
gsobanski4 napisał:nikt stron z torrentami nie likwiduje ani nie wnika że takie istnieją !
Nikt również nie każe z tych stron korzystać...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
gsobanski4 napisał:nikt stron z torrentami nie likwiduje ani nie wnika że takie istnieją !
raf991 napisał:Dowiedzialem się ze ludzie w okolicy ida na ugody z bgst w sprawie "witaj w klubie" w zamian za wycofanie wniosku o ściganie.Poszly tylko snapshoty z pobran.Co o tym myslicie?
szaza166 napisał:Witam dnia 15.12.2014 r. do moich drzwi zapukała policja przedstawiając takie oto postanowienie z prokuratury :
Postanowienie
o żądaniu wydania rzeczy\przeszukaniu i zatrzymaniu rzeczy
(imię i nazwisko prokuratora) - prokurator Prokuratury Rejonowej w ...
PO rozpoznaniu wniosku Komendy Miejskiej Policji w ... z dnia 21 listopada 2014r. w sprawie o przest. z art. 116 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
na podstawie art. 217 1 i 2 , art 219 1,2 , art. 220 1 kpk.
postanowił
1. Zażądać od (imię i nazwisko mamy) zam. ..., wydania jednostki centralnej komputera oraz połączonych z nim zewnętrznych nośników danych , które służyły do nieuprawnionego utrwalania i rozpowszechniania cudzych utworów audiowizualnych w postaci filmu " Dallas Buyers Club" - stanowiących dowód w sprawie .
2. W razie odmowy dokonać przeszukania pomieszczeń mieszkalnych znajdujących się w ...(miejsce zamieszkania) należących do ... w celu znalezienia oraz zatrzymania rzeczy wskazanych w pkt. 1
3 . Przeprowadzenie przeszukania i zatrzymania zlecić funkcjonariuszom z Komendy Miejskiej Policji w ...
Uzasadnienie
Prokuratura Rejonowa w ... nadzoruje prowadzone przez Komendę Miejską Policji w .......... dochodzenie sygn. ..... w sprawie rozpowszechniania w Internecie w okresie od 23 lutego 2013 r do 19 maja 2014 r cudzych utworów audiowizualnych w postaci filmu " Dallas Buyers Club" na szkodę Voltage Pieture LL z\s w Los Angeles , Kalifornia, USA tj. o przest. z art 116 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994r. o prawie autorskim i pokrewnych .
W toku postępowania ustalono , że utwory audiowizualne były rozpowszechniane z adresu IP..., który został przydzielony .....(imię i nazwisko mamy). Wobec powyższego zachodzi dostatecznie uzasadnione podejrzenie , że w ww. miejscu znajduje się jednostka centralna komputera oraz połączone z nią zewnętrzne nośniki danych , które służyły do nieuprawnionego utrwalania i rozpowszechniania cudzych utworów audiowizualnych w postaci filmu " Dallas Buyers Club" - stanowiących dowód w sprawie .
Wobec powyższego postanowiono jak na wstępie .
Nie wiem co mam zrobić . Nie przypominam sobie żebym ściągała ten konkretny film , ale nie mogę wykluczyć że tego nie zrobiłam , bo skoro mnie namierzyli to pewnie ten film musi się znajdować na moim laptopie . Postanowienie to przyszło na mamę , gdyż na nią była zawierana umowa na internet . Skonfiskowano mi komputer stacjonarny oraz laptopa . Żeby jeszcze było tego mało zarówno na laptopie jak i komputerze stacjonarnym miałam zainstalowane nielegalne oprogramowania , oraz znajdowały się tam inne pobrane filmy i muzyka . Istnieje szansa , że zajmą się szukaniem tylko tego konkretnego filmu , czy też całą resztą ? Może ktoś ma podobne doświadczenia ?