G
gsobanski4
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 41
Jak sprawa się rozwinie przygotuj się na spore wydatki ! Nawet z ewentualną ugodą.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bo Dallas Buyers Club prowadzi inna kancelaria niż te z którymi my mieliśmy do czynienia - BGST a nie Łuczak, czy Glass-Brudziński.Danielgda napisał:Ciebie jadą a inni 7mc i luz? Fakt faktem z innej kancelarii, ale zarzutv podobny, tylko kancelaria ostrzega![]()
raf991 mama była już przesłuchiwana , zeznała że nie potrafi nawet włączyć komputera bo taka jest prawda , powiedziała również , że to ja zajmuję się obsługą komputerów w domu . Na razie nie wzywali mnie jeszcze na przesłuchania . Policjant powiedział mamie , że nie wszystkie komputery które zgromadzili będą wysyłane na ekspertyzę , tylko losowo wybrane . Kiedy mama zapytała ile to może potrwać facet powiedział jej , że nie wie bo jeszcze nie zakończyli akcji ...raf991 napisał:Ja tylko powiem od siebie ze jak dzwoniłem do nich to kompletnie nic nie wiedzieli o mojej sprawie. Od razu zaproponowali ugodę w wys 2tysi i jeszcze polecili mi żeby iść po nr spraw na policji i w prokuraturze i przesłaniu im danych na maila. Mają tam bałagan ze sami się gubią. Poszedłem po tę dane i gliniarz który prowadzi sprawę wyraźnie się wkurzył bo chwile przed moim przyjściem dzwonili do niego w sprawie innej osoby i jakoś dane posiadali. U mnie na nakazie przeszukania tez był jakiś tam okres udostępniania filmu ale z mojego IP ten film udostępniony był przez 28 sek.
Szaza-ja bym poczekał na przesłuchanie i potem podjął jakieś kroki.
Danielgda napisał:szaza166 póki sprawa karna się nie zakończy nie wyskakuj z żadną ugodą. W opisanej sprawie przez Ciebie, o mamę bym się nie martwił, bardziej o Ciebie. Mama już zeznała, że net jest na nią, ale mieszaczem jesteś Ty. Zabezpieczyli Twój komputer? Na komputerze są film i inne nielegalne oprogramowanie? Sprawa karna później cywilna. Ugodowa jest tylko sprawa cywilna. W sprawie karnej też możesz zostać ulgowo potraktowana z dolnej półki. Jest wiele czynników mających na to wpływ...