A
Agnen
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Shaderr - sorry, nie zrozumiałeś, ja o tym wiem, a moja wypowiedź to sarkazm.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jerzyadam56 napisał:... jesteśmy w Unii Europejskiej i Trybunał Praw Człowieka Was obroni ...
Agnen napisał:...
Natomiast właśnie przeczytałem dokładnie ten wyrok ETPC i muszę stwierdzić, że LeszsekS ma rację i trudno go będzie zastosować w tej sytuacji. On raczej chroni udostępnianie informacji niż filmów i został wydany w konkretnej sprawie.
Bzdury wypisujesz. Chociaż zapoznałeś się z jego treścią, zrozumiałeś czego dotyczyło?jerzyadam56 napisał:... W świetle orzeczenia Trybunału przestępstwem nie jest udostępnianie/dzielenie się treściami objętymi prawem autorskim w internecie.
Nie omieszkam zrobić tego ponownie w przypadku ich wystąpienia.shaderr napisał:... Bardzo bzdurne wypowiedzi ...
Nie Ty jeden odniosłeś uzasadnione wrażenie, że autor artykułu nie zrozumiał orzeczenia ETPC. Czytaj post #289hektor.z.polski napisał:... Chyba że czegoś nie rozumiem
"byłoby należne" nie oznacza, że faktycznie ten utwór musi być udostępniany. Należy tu sprawdzić wartość takiej licencji dotyczącej podobnych utworów.just_nobody napisał:... Powinna to być raczej jednostkowa cena utworu zakupionego od Lex Superior pomnożona przez 2 lub 3, gdyż de facto ten kanał dystrybucji obejmuje licencja.
Polecam zapoznanie się z treścią Ustawy:hektor.z.polski napisał:... kultura to czy worek po cemencie?
Dobro kultury jest terminem bardzo szerokim i nie należy go całkowicie utożsamiać z utworem w myśl UoPAiPP, nie ma znaczenia jego wartość i przeznaczenie. Te cech nieprzypadkowo ustawodawca umieścił w przepisie prawnym. Nie ma miejsca tutaj na dyskusję czy jest to utwór czy nie, jest nim niewątpliwie w myśl Ustawy. Twoja ocena jego wartości nie ma żadnego znaczenia.hektor.z.polski napisał:... uznamy film o o Asi i hydrauliku za dobro kultury ...