D
Digital_BP
Ja już się nie zastanawiam. Zupełnie ale to zupełnie skutecznie przekonaliście mnie, że nie ma sensu pisać czegokolwiek na tym Forum.
:brawo:
:brawo:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ponieważ czytam Twoje posty, na szczęście ten był ostatni.Digital_BP napisał:Dlaczego uważasz, że tego nie zrobiłem? Dlaczego uważasz, że porównanie obu tych dokumentów zmieni moje zdanie w przedmiotowej sprawie? ...
Nie.gacek88 napisał:Czy grozi mi coś za niezameldowanie się na pobyt czasowy w miejscu obecnego zamieszkania?
Zdaje się, że ciągle jest (nie śledzę), ale jego niedopełnienie przestało być karalne.gacek88 napisał:Czy jest w Polsce jeszcze nakaz meldunkowy?
Tak.gacek88 napisał:I czy Policja może zabrać komputer do sprawdzenia z domu w którym od dawna nie mieszkam?
gacek88 napisał:Witam wszystkich Użytkowników.
Jakiś czas temu dostawałem wezwania z Kancelarii. Z racji tego, że nie mieszkam pod adresem zameldowania nikt nie odebral tych pism. Dzisiaj przyszli do domu Policjanci celem przesłuchania mnie w charakterze świadka. Nie ma mnie na miejscu więc wezwali Ojca na komendę, który im nie podał moich danych, ponieważ ich nie zna.
Mam prośbę o poradę co mam dalej robić. Czy grozi mi coś za niezameldowanie się na pobyt czasowy w miejscu obecnego zamieszkania? Czy jest w Polsce jeszcze nakaz meldunkowy? I czy Policja może zabrać komputer do sprawdzenia z domu w którym od dawna nie mieszkam?
Dziekuję z odpowiedź i pozdrawiam
Ja z kolei nie rozumiem dlaczego bogu ducha winna osoba chce podpisywać ugodę i płacić.marcyjanna26 napisał:Ja nie rozumiem czepiają się bogu ducha winnych osób, które biedne są a jeszcze im sie dowala zmartwień !!!!![]()
![]()
kiflu napisał:Witam,
ja też jesteś tym szczęśliwcem za "dzieło" Last Minute.
Przeczytałem cały temat i niema w nim jednoznacznej odpowiedzi - czy płacić czy nie ?
Jak sprawa ma się dziś po doświadczeniach z poprzednimi "ściganymi" tytułami ?
Czy osoby które nie zapłaciły faktycznie trafiły przed sąd ?
Bartolini89 napisał:Moja mama ponieważ na nią jest internet dostała list z poleceniem zapłaty jakiś miesiąc temu dotyczący "utworu" "Obława" a dziś dostała kolejny taki sam list również z kwotą 550 zł, ale już dotyczący "utworu" "Last Minute" co do pierwszego utworu jestem pewien, ale już drugi nie wchodzi w grę... Mój prawnik po konsultacjach ze znawcą prawa autorskiego zabronił czegokolwiek płacić.
marcyjanna26 napisał:A czy zapłaciliście ten list, który przyszedł miesiąc temu ?