Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
żywnościowa bez talonu, raz na kwartał kalendarzowy - jeśli chciałby częściej to tylko jako tzw. "nagrodówki", czyli w nagrodę (jak sama nazwa wskazuje :))

skazanemu przez caly okres pobytu w zk przystluguje tylko jeden talon na rzeczy higieniczne ??

U nas rzeczy higieniczne można kupić w kantynie na widzeniu lub skazany może kupic sobie raz w tygodniu na tzw."wypisce"

wiem ale tam nie wszystkiego co bym chciala kupic

Nie będą przyjmowane następujące artykuły spożywcze i higieniczne;
wszelkiego rodzaju nabiał jak: sery białe, homogenizowane, śmietany, maślanki, kefiry, jogurty i mleko (także w proszku), smarowidła na chleb,
wszelkiego rodzaju napoje,
jajka surowe i gotowane, drożdże,
arbuzy,dynie
ziemniaki,
surowe, smażone, wędzone i gotowane mięso i ryby ( za wyjątkiem porcjowanych smażonych i wędzonych kurczaków ) ,
wszelkiego rodzaju konserwy, pasztety,
podroby,
wyroby tytoniowe oraz orzechy nie łuskane,
grzyby gotowane, suszone, smażone i marynowane,
wyroby garmażeryjne typu; sałatki, gulasz, galaretki, pierogi, naleśniki, placki, kotlety mielone, itp.,
artykuły sypkie typu; sól, mąka, przyprawy, ryż, makaron, kasze, kakao, cappucino, herbata rozpuszczalna, ekspresowa,
zupy, budynie, kisiele, chrupki, chipsy, muesli i wszelkiego rodzaju wyroby sojowe, cukru i słodziku itp.,
lekarstwa, witaminy, wszelkie substancje wzmacniające organizm,
bułki, chleb, pieczywo chrupkie,
wszelkiego rodzaju kremy, pasty, mleczka, dezodoranty i wody kolońskie, papier toaletowy, ręczniki, chusteczki do twarzy i nosa, kleje, wszelkiego rodzaju pisaki i mazaki

Starasznie duzo jest rzeczy zabronionych w zk w ktorym siedzi moj D. Wiec kompletnie nie wiem co mam mu podac w paczce, pomoze ktos? Z gory dziekuje

mi ostatnio przyjeli prawie wszystko tylko jogurty nie przeszly,wedlina pakowana hermetycznie,pieczone kotlety paszteciki parowki czekolada herbata cukierkki ser zolty

pakowane hermetycznie tzn musi byc widac co tam sie znajduje?

tak,w sklepie mozna taka kupic,chociaż ja jeden kawalek mialam zapakowany tylko w papier bo w sklepie nie bylo akurat tej hermetycznie spakowanej i tez przyjeli

a co np z batonami, czekolada?? Np Grzeski przejda? i jak z kawa?

Ostatnia edycja:
mi czekalada przeszla,kawa nie wiem w kazdym zakladzie jest inaczej i to pewnie tez troche zalezy od przyjmujacych z grzeskami mozesz probowac

polaa92 napisał:
a co np z batonami, czekolada?? Np Grzeski przejda? i jak z kawa?

Powinno bez problemu przejść tylko kawę przesypać najlepiej do woreczka a czekoladę i batoniki też rozpakować i wsadzić w worka.

Ostatnia edycja:
czyli najlepiej jezeli chodzi o slodycze wszystko rozpakowac i dac do woreczkow??

Pierwszy raz słyszę o rozpakowywaniu słodyczy, a paczki żywnościowe robiłam do 7 ZK, jednak nie znaczy to, że jest to niemożliwe. ;)

szka napisał:
Pierwszy raz słyszę o rozpakowywaniu słodyczy, a paczki żywnościowe robiłam do 7 ZK, jednak nie znaczy to, że jest to niemożliwe. ;)

No wszędzie jest inaczej,ja musiałam rozpakowywać i nawet przesypywać.

Ostatnia edycja:
Dobrze, że nie kazali czekolad dzielić na tafelki :D Bo jak by ich było więcej, to trochę zabawy by było ;)

megi11 napisał:
Może i tak kto to wie,różne mają ludzie pomysły na przemycanie.

Jeżeli rozmawiamy o przemycaniu, to słyszałam o "ciekawej" rzeczy. Pewien bardzo spragniony alkoholu osadzony poprosił osobę, która robiła paczkę o wsztrzyknięcie wódki do pomarańczy. Ludzie jednak mają pomysły... :D

Powrót