Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sylwia89aaa napisał:
Witam mój mąż przebywa czwarty dzień w zk w Kielcach czy mogę mu wysłać list i włożyć do niego coś więcej poza samym listem? Mam na myśli np zdjęcia... Z góry dziękuje za każdą odp
Jeśli odbywa karę to możesz włożyć mu też gazety, kartę telefoniczną, zdjęcia, znaczki, długopis, zeszyt. Jak coś to pytaj na PW.

Taaak,można... Ale nie w każdym zk. Pozdrawiam.

No właśnie...a jeśli kupię kartę i podam mu w liście tylko ten kod PIN to będzie mógł zadzwonić?

Na konto depozytowe to sam sobie zrobi zakupy. Jeśli chodzi o paczki to poszukaj na stronie jednostki.

Witam

Czy jak wysle koledze, to czy on dostanie; orginalna ksiazka w jezyku angielskim-
wydrukowane z pdf nie przeszlo. (?)

A skąd my to mamy wiedzieć? Nie wiemy jak kwestię przekazywania książek rozwiązano w tajemniczej jednostce penitencjarnej.

forg napisał:
A skąd my to mamy wiedzieć? Nie wiemy jak kwestię przekazywania książek rozwiązano w tajemniczej jednostce penitencjarnej.

Raciborz

Nadal raczej nikt tobie nie pomoże - przepis ogólny nie mówi nic o sposobie przekazywania książek osadzonym. A jak to jest rozwiązane w konkretnej jednostce to już pan osadzony powinien wiedzieć.

forg napisał:
Nadal raczej nikt tobie nie pomoże - przepis ogólny nie mówi nic o sposobie przekazywania książek osadzonym. A jak to jest rozwiązane w konkretnej jednostce to już pan osadzony powinien wiedzieć.

Dzieki

Witam wszystkich, w dniu dzisiejszym dostarczyłam na bramę AŚ paczkę ubraniową, powiedziano mi, że osadzony może ją otrzymać dopiero w dniu magazynowym a to może być za ok. tydzień.Jestem świeża w tych tematach. Czy to możliwe, że tak długo przetrzymują paczki ?Dzięki za odpowiedź:)

To zależy od jednostki. Jeśli jest grafik, że określona grupa/oddział może iść do magazynu w dany dzień tygodnia, to tak będzie. Tak było w Rzeszowie, że jak przychodziła paczka odzieżowa to szło się bodajże chyba w czwartek na oddziale III.

Dzięki za szybką odpowiedź, myślałam, że to złośliwość przyjmującego paczki:)

Witam,
to mój pierwszy post i pierwsza tego rodzaju sytuacja życiowa. Upraszam zatem o wyrozumiałość jeśli moja ignorancja jest ciężkostrawna. :ooo:

Mój partner przebywa od 6 dni w AŚ w Gdańsku skazany na 7 miesięcy. Jutro idę na pierwsze widzenie z nim (potwierdzone). Za tydzień jednak będzie przewieziony do ZK w Ustce. I tu moje pytanie;
- czy jeśli jutro zrobię zakupy w kantynie AŚ to czy w Ustce mogę zrobić zamówienie po raz drugi po jego przybyciu?
- czy może zabrać tam (do Ustki) ewentualnie kupioną żywność i papierosy w AŚ?

Ostatnia edycja:
Victis napisał:
- czy jeśli jutro zrobię zakupy w kantynie AŚ to czy w Ustce mogę zrobić zamówienie po raz drugi po jego przybyciu?

Osadzony może otrzymać paczkę żywnościową raz w miesiącu.

Victis napisał:
- czy może zabrać tam (do Ustki) ewentualnie kupioną żywność i papierosy w AŚ?

Jeśli nie przekroczy obowiązujących w transporcie limitów wagi to może.

Jeśli nie przekroczy obowiązujących w transporcie limitów wagi to może.
Wyjaśnij dziewczynie jakie są te limity.
Osadzony może otrzymać paczkę żywnościową raz w miesiącu.
A jak zrobi zakupy na widzeniu bez żywności?

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za informacje. Sprawa rozwiązała się samoistnie bowiem z żadną paczką ani higieniczną ani żywnościową nie zdążymy. Wyjazd do ZK ma już w poniedziałek, czyli zakupy zrobię mu już w Ustce.
Powiedział, że nawet papierosów nie potrzebuje bo.............. RZUCIŁ PALENIE.
Aż tak głębokiej resocjalizacji i w tak krótkim czasie się nie spodziewałam :brawo:

Ostatnia edycja:
Powrót