Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czesc mam pytanie: Jeśli otrzymam juz ten talon na paczkę higieniczną i będę chciała wysłac tę paczkę pocztą to co ja muszę zrobic z tym talonem? Wrzucic go do paczki czy coś z niego przykleic na paczkę czy jak to jest?:?

nakleic na pudelko w widocznym miejscu i najlepiej w tzw"koszulce" a by nie zginął

Tam na tym talonie masz taki trojkat, przedzielony kreska, odcinasz go i przyklejasz na paczke a reszte wkladasz do srodka. Z tylu talonu powinnas miec wszystko opisane :)

z tyłu talonu jest:

POUCZENIE

1. Talon część II umieszcza się w sposób trwały na paczce, obok imienia i nazwiska oraz adresu odbiorcy. Paczka nie spełniająca powyższego wymogu nie będzie przyjmowana do zakładu karnego.
2. Wewnątrz paczki umieszcza się talon część I zawierający spis zawartości.
3. W paczce nie mogą być dostarczone artykuły żywnościowe.
4. Paczka może zawierać tylko przedmioty wyszczególnione w talonie.

* talon część II - to jest ten trójkącik
* talon część I - cała reszta ;)

Witam mam takie pytanie dostałem już 2 talon i jest zaznaczone

Krem po goleniu i torba turystyczna i mam pytanie jak dam balsam po goleniu i plecak to te może być ? To samo tyczy się kremu po goleniu może być pianka ?

I jeszcze jedno paczka żywnościowa jest na kwartał tj. jeżeli dałem paczkę w Kwietniu to mogę dać dopiero w Lipcu czy już w Czerwcu ?

Co do paczki, to możesz dać dopiero w lipcu. Kwartał: styczeń/luty/marzec, kwiecień/maj/czerwiec itd. A co tych artykułów to powinno być raczej tak, jak jest napisane na talonie.

M. miał na talonie napisane "mała torba podróżna". Rozmiar - rzecz względna. Daliśmy większą na kółkach - niby to samo, a jednak nie przeszło. Tak więc jak jest torba, to daj torbę. Niektórzy nie robią problemów, inni są skrupulatni i nawet do balsamu się przyczepią :)

Ostatnia edycja:
krem i balsam to to samo :) co do plecaka nie jestem pewna ... lepiej dac torbę.
paczke żywnościową mozesz dać:
I styczeń,luty,marzec
II kwiecień, maj, czerwiec
III lipiec, sierpien, wrzesien
IV październik, listopad grudzień

Powiedzcie proszę... Paczkę odzieżową wiedziałam, że muszę mieć talon. I tak postąpiłam. Na paczkę żywnościową nie muszę mieć talonu? Czy mąż musi prosić o taką paczkę? Ja wiem, że na forum wiele razy było napisane co wsadzać i jak. Czytałam to wszystko. Ale nie znajduję nazwanych artykułów, które mogę dać - czy np żółty ser w kostkach, jakiś sos typu ajwar w słoiku, herbaty smakowe, zupki chińskie, chałwa, kiełbasa sucha, kawa rozpuszczalna, pomarańcze, cytryny, kakao. Takie mogę?
Mąż jest w pokoju z panem, który ma areszt "wydobywczy". Nikt do niego nie przychodzi. Nie dostaje też paczek. Czy ja mogę zwiększyć wagowo aby i dla tego pana się zmieściło? Czy muszę napisać uzasadnienie?
Z góry za informacje dziękuję...
Ps. uczę się od Was wszystkiego

Ostatnia edycja:
Uczysz się ale też nadwyrężasz :-) Przecież w tym temacie zostało napisane jak to jest z paczkami. Na samym jego początku.
Paczka żywnościowa raz na kwartał. Nie musi prosić. Do 5 kg.
Nie można dać jednej paczki większej - dla dwóch. Można dać/wysłać dwie.

Flohum dodatkowo więcej to możesz włożyć jak ma zgodę na dodatkową drugą paczkę.Koledze z celi możesz wysłać,ale osobno na jego dane-ja tak wiele razy robię.
Co do tego co możesz włożyć to różnie to jest zależy od danego ZK.....ale np. produkty w słoiku odpadają.

Paczkę żywnościową zawiozłam;) I wiecie - specjalnie nie sprawdzano. Oczywiście nie włożyłam niczego niedozwolonego. Nawet pozwolili pół kilo więcej zostawić...;)

Oooo no to dobrze Flohum :) Te 5 kg to tak naprawdę niewiele, ale z drugiej strony muszą tak robić żeby nie chciało się tam im z powrotem wracać.

RE: Listy do/od osadzonego

witam mam mały problem i bym chciała uzyskac od was porady.Otóż chodzi o to że jakis miesiąc temu wysłałam sojemu A paczke z papierosami i do tej pory jej nie dostał.Już wysyłałam raz papierosy i doszly bez problemu zaraz na 2 dzień , a na te czeka juz od miesiąca. Niewiem co sie stało z ta paczką.Prosze poradźcie co mam w tej sytuacji zrobić??????????Z gory dzięki. pozdrawiam.

RE: Listy do/od osadzonego

sylwia13256 napisał:
Prosze poradźcie co mam w tej sytuacji zrobić??????????

Powinnaś wziąć dowód nadania paczki i udać się do placówki pocztowej i złożyć reklamację. Jeśli okaże się, że paczka dotarła do jednostki, wtedy należy kserokopię tej informacji wysłać do jednostki z prośbą o wyjaśnienie.

witam

Ktos sie orientuje czy w ZK na smutnej w Łodzi obowiązuje limit kg na paczke higieniczną i czy można równocześnie podać żywieniową i higieniczną jednego dnia.
Proszę o pomoc.

W każdym ZK limit na każdą paczkę to 5 kg. Można dać obie na raz.

przepraszam, ze nie przeczytałam, wczesniejszych postów, ale czy do żywnościowej moge włożyć karty telefoniczne?prosze o szybką odpowiedz,

w zasadzie nie ale są zk że nie będą robić problemu ,najlepiej zadzwoń do zk i zapytaj

W jaki sposób nalezy i do kogo złożyć prośbę o pozwolenie na książki do nauki języka? Czy robię to ja? Czy aresztowany?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót