Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
na stronie sw jest napisane:

Sprzęt audiowizualny przyjmowany jest do jednostki w poniedziałki w godzinach 830 - 1400.

Potwierdzenia, o których mowa w pkt. 15 i 16 powinny być naklejone na paczce w widocznym miejscu, a wewnątrz niej należy umieścić spis zawartości paczki.

ale objaśnienia punktów 15 i 16 BRAK.

on ma pozwolenie. tylko czy musi je wysłać poczta do nas, czy my możemy dostarczyć po prostu telewizor i oni potem od niego wezmą pozwolenie?

oliola napisał:
on ma pozwolenie. tylko czy musi je wysłać poczta do nas, czy my możemy dostarczyć po prostu telewizor i oni potem od niego wezmą pozwolenie?

Najlepiej zadzwoń do nich, pewnie masz jakiś namiar? z tego co wiem , to gdy dowiadujesz się iż może mieć TV od Niego, wówczas zapytujesz w w/w organie. Dadzą Ci namiary jakich potrzebujesz i mają listę, tak........oni wiedzą kto ma pozwolenie odrazu. Wiem że LSD nie może przekraczać 17 cali..............

no właśnie też gdzieś czytałam, że normalny TV do 14 cali, ale LCD do 17...
niestety dzisiaj areszt jest już telefonicznie nieosiągalny.
ale na pewno tam zadzwonię.
dziękuję!

Oliola, co do tych potwierdzeń, o których mowa w punktach 15 i 16 i które nie zostały objaśnione to podejrzewam, że chodzi o to:
W niektórych jednostkach talony na jakieś rzeczy wyglądają tak, że część talonu się odrywa i umieszcza na paczce tak, żeby jak paczka przychodzi do ZK było od razu wiadomo, że nie jest to paczka żywnościowa tylko inna, na którą jest zgoda.
A czy musi przysyłać talon (pozwolenie) na paczkę - jeśli jeździsz na widzenia to możesz wziąć od niego talon na widzeniu, ale jeśli nie to musisz czekać aż ten talon Ci przyśle.
Nieraz istnieje też taka opcja, że talon (pozwolenie) zostawia się na bramie i jak się wysyła paczkę to można zrobić na niej adnotację, że zgoda na nią jest na bramie, ale to to zależy od konkretnej jednostki.

wszystko się udało! bez talonu. panowie bardzo mili, przyjęli tv bez pilota i bez kabli do anteny. sprawdzili tylko czy jest pozwolenie, było, więc ok.
w tej sytuacji wszystkiego trzeba uczyć się samemu:)

oliola Np. na telewizor nie musi być zawsze talon, wystarczy prośba potwierdzona wyrażeniem zgody przez dyrektora danej jednostki.
A np. z pilotem to jest różnie. Bo przeważnie w ZK nie można go mieć do tv. Aczkolwiek zdarza się tak, że mogą dać czasami w czasie dnia, a na noc zabrać. ;)

minimini Chodziło mi o to, że jak skazany pisze prośbę do dyrektora, żeby wyraził zgodę na otrzymanie przez skazanego tv. To dyrektor, albo wyraża zgodę, albo nie wyraża zgody.

endorfinalna napisał:
minimini Chodziło mi o to, że jak skazany pisze prośbę do dyrektora, żeby wyraził zgodę na otrzymanie przez skazanego tv. To dyrektor, albo wyraża zgodę, albo nie wyraża zgody.
Domyśliłam sie o co ci chodzi ;) chciałam tylko zwrócić twoją uwagę na sformułowanie jakiego użyłaś

hej powiedzcie mi czy orientujecie sie z paczkami ale chodzi mi dokładnie o to że wysłałam mojemu partnerowi paczkę pocztą i do dzis jej nie dostał jest mozliwe ze jesli paczka przekroczyła 5kg to ją odesłali??

i mój partner ma mozliwość by sie dowiedziec czy paczka była czy nie?? Przepraszam za te pytania ale troche sie denerwuje bo jakby na to nie patrzec to paczka już piaty dzień nie dochodzi i nie wiem co jest nie tak jesli adres wszystko dobrze wypelniłam do wysłania paczki

Twój partner nie sądzę, żeby o tym wiedział, paczka jeżeli przekracza dozwolony ciężar jest odsyłana na Twój koszt...może to trwa kilka dni i dlatego jeszcze nie wróciła do Ciebie, a wysyłałaś ją przez pocztę czy kurierem? Spróbuj dowiedzieć się czegoś może tam?

Klara To partner nie wie, a ona ma się dowiedzieć ? :what:

endorfinalna napisał:
Klara To partner nie wie, a ona ma się dowiedzieć ? :what:

ona na poczcie moze sie dowiedziec np czy i kiedy paczka została dostarczona a on niby co ma sie dowiedziec ,ze na bramie cofnęli mu paczke??? kto mu to niby powie ..nie rób dziwnych problemów.

klara Nie robię dziwnych problemów, tylko się zapytałam. Jeżeli nie potrafisz normalnie, spokojnie jak człowiek odpowiedzieć, to nie odpowiadaj. Bo problem zaczynasz Ty, a po co.
Nie napisałaś w poprzednim poście, że ma się dowiedzieć na poczcie, tylko "tam". A ja nie jestem niestety jasnowidzem, żeby wiedzieć gdzie jest te "tam" i co Ty miałaś w tym momencie na myśli. On także się może dowiedzieć, poza tym nie zawsze paczki przekraczające 5kg, są odsyłane. Ale jak się nie wie, to przynajmniej przyjmuje się stanowisko " Moim zdaniem. Wydaje mi się. " etc... ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót