Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
piterowa Nie zawsze muszą być płyty oryginalne. Nie wiem czy zawsze(u nas np. tak) potrzebna jest zgoda na płyty.

Mam pytanie odnośnie paczki czy można dać do paczki słodzik????

zapomniałam spytać odnośnie zupek chińskich i gorących kubków czy można włożyć do paczki??

Lepiej zadzwonić do danej jednostki penitencjarnej i zadzwonić,bo nie wszędzie można.

Ja zegarek dałam normalnie na widzeniu, kiedy był w AŚ Ostrołęka, natomiast co ZK, to obyczaj. Także musisz po prostu zadzwonić do ZK, to najlepszy pomysł. Płyty oryginalne. Piractwo to przestępstwo :D

igaaa napisał:
Ja zegarek dałam normalnie na widzeniu, kiedy był w AŚ Ostrołęka, natomiast co ZK, to obyczaj. Także musisz po prostu zadzwonić do ZK, to najlepszy pomysł. Płyty oryginalne. Piractwo to przestępstwo :D
1. Dawanie sprzętu takiego jak zegarek, na widzeniu nie zawsze jest hm.. mile widziane :?
2. Płyty nagrywane przechodzą także, w niektórych ZK. Nie tylko oryginalne. :)

endorfinalna napisał:
1. Dawanie sprzętu takiego jak zegarek, na widzeniu nie zawsze jest hm.. mile widziane :?
2. Płyty nagrywane przechodzą także, w niektórych ZK. Nie tylko oryginalne. :)

Prawdopodobnie nie zawsze, dlatego nie byłam pewna, czy będę mogła mu dać ten zegarek, ale jednak dałam i nikt nie robił problemu :) Być może trafił mi się miły funkcjonariusz.
Teoretycznie nie powinny przechodzić, bo to plagiat. Ale widocznie w praktyce bywa inaczej ;)

puszek34 napisał:
Mam pytanie odnośnie paczki czy można dać do paczki słodzik????

Ja wsadziłam do paczki, ale strażnik się nie zgodził. Stwierdził, że nie będzie tego próbował i dodał z wrodzonym dowcipem, że mój słodzi cukrem i bardzo sobie chwali tutejsze napoje, więc niepotrzebnie się wysilałam :confused:

dziewczyny zawsze można przedzwonić i zapytać,albo na stronie SW można znaleźć daną informacje ;)

Odnośnie zegarka, ja wysłałam w liście i też nie było problemów.

grafryb napisał:
Odnośnie zegarka, ja wysłałam w liście i też nie było problemów.

ale raczej musiał mieć zgodę na ten zegarek, a propos zupek i słodzików- szkoda kupować, nie przejdą w paczce.

kepasa Nie w każdym! Dlaczego wprowadzasz w błąd? W tych, w których siedział mój narzeczony przechodzą.

kepasa napisał:
ale raczej musiał mieć zgodę na ten zegarek, a propos zupek i słodzików- szkoda kupować, nie przejdą w paczce.

Nie wiem jak ze słodzikiem, ale zupki, kaszki, kiśle u mojego Krzyśka przeszły. I żadna zgoda na zegarek nie była potrzebna. Ale wszędzie jest inaczej.

w sumie trzeba zawsze pytać na miejscu jak jest, w niektórych zakładach za podanie zegarka można zjechać na p1 i nie ma dyskusji... wiem że to chore, ale jest różnie... a propos zupek, obsługa przymyka oko, w regulaminie wewnętrznym jest wyraźnie napisane o produktach sypkich... tak juz jest od 2004 roku, jeśli gdzieś pozwalają to na zasadzie przymykania oczu.

wysyłając paczkę pocztą i mając na potwierdzeniu 4.9kg to czy w zk jeszcze raz paczka jest ważona? bo zdarza się, że na jednej wadze jest np 4.9 a na innej 5.05 i wtedy taka paczuszka się cofa ;/

astom napisał:
wysyłając paczkę pocztą i mając na potwierdzeniu 4.9kg to czy w zk jeszcze raz paczka jest ważona? bo zdarza się, że na jednej wadze jest np 4.9 a na innej 5.05 i wtedy taka paczuszka się cofa ;/

Podejrzewam, że ważą. Ale wiem, że na 0.05 są w stanie "przymknąć oko" :)

igaaa napisał:
Podejrzewam, że ważą. Ale wiem, że na 0.05 są w stanie "przymknąć oko" :)

A jak nie przymkną, to co wtedy? Oddasz osobie, której udzieliłaś tej porady pieniądze za zwróconą paczkę?

najwyżej za parę dni wyślę koleją bo już lipiec się zbliża i kolejny kwartał na paczuszkę..

guest_user napisał:
A jak nie przymkną, to co wtedy? Oddasz osobie, której udzieliłaś tej porady pieniądze za zwróconą paczkę?

Napisałam, iż są w stanie. Nie wszyscy. Nie powiedziałam, że na pewno, na bank, na sto procent przyjmą.

Poza tym astom - lepiej wyjąć zupkę, czekoladę, a mieć spokojną głowę, że paczki nie odeślą ... :)

nie są w stanie przymknąć oko ja miałam 0,03 i mi zwrócili.Paczka doszła w piątek do zk,a zwrot dostałam w poniedziałek i wszystko poszło do wyrzucenia,a swoją drogą to myślę że to było zrobione specjalnie pracownik miał zły dzień.albo był nadgorliwy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót