Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Szanowane Panie widzę, że usilnie chcecie zmienić "zasady gry"... :x

Jesus..przepraszam..
Proszę się tak nie denerwować.
Od tej chwili już tylko o paczkach będziemy rozmawiały... :help:

A u nas paczki żywnościowe do 5 kg , paczki odziezowe bez limitu a paczek higienicznych wogóle niebyło.
O rany! tomaszki the best.
No tak stara ekipa sie odezwała to od razu upominają a nowa faktycznie przesadzała i nikt nieupominał.

Paczki odzieżowe są bez limitów wagowych, wazny jest talon. Czasami są limity ile można mieć rzeczy w celi, u niektórych np 3 pary slipek. Najlepiej zadzwonic i sie zapytać. Ja juz dawno nie wysyłałam paczki i mam nadzieje że nie będę musiała. Jest duża szansa ze w poniedziałek M będzie w domu :tuptup:

Paczka higieniczna nie ma limitu. Z liscikiem nie ryzykuj - może dostac kwita.
"Stara" ekipo gdzie jesteście jak was nie ma? Jak miło że was znalazłam.
Pozdrawiam ciepło

Mam pytanie,czy osadzonemu w areszcie można podac radyjko i czajnik elektryczny,a jeśli tak to jak to załatwic :?:

Ale czy ja mogę o to prosic,czy on musi?I to wystarczy taka ustna zgoda,czy trzeba pisac pismo.A jak to wygląda w praktyce.Zgadzają się dyrektorzy?

.. mąż zanim pojechał do ZK Białołęka prosił żebym mu przesłała paczkę z papierosami i słodyczami..... czy jak wyślę mu kilka paczek papirosów.... to on je otrzyma... czy mu je zabiorą???? :what:

Olinka on musi napisać. Tak sądze. Myśle, że znajdą się dziewczyny które udzielą Ci bardziej kompetentnych informacji. U nas jest teraz taka sytuacja, że ja mam wysłać radyjko, ale na Tomka kolegę, bo jak powiedział Tomek on nie ma wniosku, cokolwiek to znaczy. Może trzeba mieć jakiś wniosek, np w nagrodę. Nie wiem. Dziewczyny, ratujcie :)

Anusia nie wiem jak to jest na Białołęce, u mojego Tomka nie można wysyłac papierosów. Może kupowac je tylko w kantynie.

Paczkę spożywczą ,a wtym również słodycze możesz przesłac,albo zawieżc,ale poczytaj wcześniejsze posty tam dowiesz się co dokładnie w takich paczkach może byc,a najlepiej zadzwoń do ZK i się zapytaj co może znajdowac się w paczce.Papierosów nie można bo mają w kantynie,więc zapytaj też o numer konta na które możesz wpłacic mu pieniądze.

[cytat="anusia_78"].. mąż zanim pojechał do ZK Białołęka prosił żebym mu przesłała paczkę z papierosami i słodyczami..... czy jak wyślę mu kilka paczek papirosów.... to on je otrzyma... czy mu je zabiorą???? :what:[/cytat]

Na Białołęce fajki nie maja szans przejść. A ze słodyczami to wiesz... dla mnie zagadka tam, raz przechodzi kupa rzeczy a kiedy indziej nie. Wiem że na 100% czekolada TYLKO mleczna, żadnych orzechów, nadzień itp. Snickersy, żelki, Pawełki, Marsy wróciły ze mną do domu :(

[cytat:csdiq9ax]
na 100% czekolada TYLKO mleczna, żadnych orzechów, nadzień itp. Snickersy, żelki, Pawełki, Marsy wróciły ze mną do domu
[/cytat:csdiq9ax]
ło matko! u nas przechodzą wszystkie słodycze. A czekolady to tylko nadziewane wysyłałam i dostał. hmmm... czemu taki rygor?

No właśnie czemu? :wow: Niewiem Dżudi, ale pamiętam że jak się o tym dowiedziałam to chyba z 5 dni myslałam dlaczego akurat czekolady z orzechami nie można :roll:

dobrze wiedzieć.... dziękuję za informacje...

Wczoraj jak byłam na widzeniu to zdziwila mnie jedna rzecz dotyczaca paczek żywnościowych, a mianowicie: ja, jak ostatni raz robilam mojemu W. paczke zywnosciowa ok. 2 m-ce temu to wkladalam do niej kisle, budynie, gorace kubki i nie bylo zadnego problemu z ich przyjeciem, a wczoraj pan przyjmujacy paczki odrzucał wlasnie wszystkim ludziom kisle, budynie i gorace kubki. Jak to jest dziewczyny, czy to faktycznie zalezy od przyjmujacego? Strasznie mnie to dziwi :what:

Bardzo dużo zależy od przyjmującego, od życzliwości i humoru w danym dniu. Nikogo nie chcę tu oczywiście obrażać :ooo:

Ale też u mojego było tak, że właśnie z kiślami i budyniami zaczęli ludzie coś kombinować i cofneli pozwolenia na takie rzeczy :roll: I do tego, to już na marginesie jako przykład że regulamin jest "ruchomy", z kantyny zniknęła kasza i ryż w torebkach ekspresowych :what:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót