J
JusticeEIN
zerosix napisał:nie tylko produkty sypkie ale nawet kurczaka z rożna albo domowe kartofelki z masełkiem i cebulką krokieciki gołąbki itp tak jest w Wojkowicach
I zestawy z Mc Donalda
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zerosix napisał:nie tylko produkty sypkie ale nawet kurczaka z rożna albo domowe kartofelki z masełkiem i cebulką krokieciki gołąbki itp tak jest w Wojkowicach
JusticeEIN napisał:I zestawy z Mc Donalda![]()
Akte napisał:Jak na moje powinno nastąpić jakieś ujednolicenie co można dawać w paczkach,
forg napisał:Najprawdopodobniej zostanie ujednolicone. Już niedługo. Paczki zostaną po prostu zlikwidowane.
Monika R napisał:a to ciekawostka:
Nie wszędzie niestety jest sprecyzowanez bytomia napisał:Polecam lekturę porządku wewnętrznego danego AŚ , który zapewne znajduje się w poczekalni, bądź biurze przepustek, gdzie podaje się paczki: zapewne jest sprecyzowane jakie produkty można podać w paczce, a jakich nie:beer:
forg napisał:Naturalna tendencja. Kiedyś paczki przysługiwały raz w miesiącu. Teraz raz na kwartał (ale za to wypiska trzy razy w miesiącu). A teraz czas je po prostu zlikwidować. I pewnie zmieni się jakoś wypiska.
Bo paczki to jeden z najprostszych sposobów przemycania wszystkiego, co nielegalne i potrzebne w zk/aś.
I wszystkim to wyjdzie na zdrowie. Nie będzie trzeba stać w kolejkach, stresować się "czy przyjmą". Wpłaci się kasę, a osadzony świadomie dokona wyboru, co mu jest potrzebne. Zresztą tak powinno być - przecież niektóre z tych "dorosłych dzieci" nigdy w życiu nic nie kupili do domu, zawsze wszystko mieli podstawione "pod dziób".
Z reguły i raczej to więzienne kantyny są prowadzone przez fundacje zajmujące się pomocą penitencjarną więźniom i produkty sprzedawane bywają niejednokrotnie w niższych cenach niż w osiedlowych sklepikach.kassia1980 napisał:zreguły sa nieco wyższe ceny niz normalnie w
A ja znam przypadek że Pani z kantyny, w zamian za produkt z kantyny wzieła od osadzonego "rękordzieło", no i biedna z tego powodu straciła w niej pracę. Więc myślę że każdy się raczej domyśla, jakie może ponieść konsekwencje za działania niezgodne z prawem.kassia1980 napisał:a propo przemycania osobiscie znałam kobitke prowadzącą kantyne i co jakbym chciała to tez bym mogła cos przemycic na szczescie tego nie robiłam
A to dobreanthony napisał:Jeżeli gdzieś jest drożej, to zysk wykorzystywany jest do pomocy penitencjarnej...
To rozejrzyj się a może zobaczysz kartkę z adresem jakiejś fundacji albo właściciela sklepiku.Akte napisał:A to dobreTo niech na takowych charytatywnych kantynach jakiś plakat się pojawi, że tak jest, bo ja niestety w to nie wierzę.
Niech w nadchodzący weekend przedświąteczny do oddziału ze 100 skazanymi trafi 50 paczek. 50 do sprawdzenia paczek na jeden oddział!!!! Łatwo to zrobić??? no chyba że "po łebkach".Akte napisał:Czym są te 4 paczki w obliczu 365 dni?
Akte napisał:największe ilości nielegalnych rzeczy najzwyczajniej przechodzą przez ręce f-szy, ponieważ w największe przemyty zaangażowane są właśnie osoby z adm... No niestety.
A to trzeba zawyżać ceny, żeby utrzymać fundację?anthony napisał:To rozejrzyj się a może zobaczysz kartkę z adresem jakiejś fundacji albo właściciela sklepiku...
Prochy za kratami wywiadanthony napisał:A później ludzie wchodza na to forum i czytają że "przyjaciel forum" wystawia takie oskarżenia wobec administracji SW. Pani Akte, nie godzi się!!!
A co mnie to obchodzi! I szkoda, że nie użalasz się tak nad kasjerkami, które muszą siedzieć po godzinach w sklepie, żeby ogarnąć cały przedświąteczny szał! To co, może pozamykajmy sklepy na święta skoro chcesz likwidować paczki, bo to dodatkowa praca?anthony napisał:Niech w nadchodzący weekend przedświąteczny do oddziału ze 100 skazanymi trafi 50 paczek. 50 do sprawdzenia paczek na jeden oddział!!!! Łatwo to zrobić???...
Skazany ma prawo otrzymać raz na kwartał paczkę z żywnością o ciężarze nieprzekraczającym wraz z opakowaniem 5 kg. W uzasadnionym wypadku skazany może otrzymać, za zgodą dyrektora zakładu karnego, paczkę przekraczającą dopuszczalny ciężar.
Bardzo chciałabym, ale niestety w okręgu lubelskim nie ma możliwości robienia paczek w kantynieanthony napisał:A więc nie róbcie paczek tylko kupujcie w sklepikach więziennych, to tak jakbyście wysłali esemesa charytatywnego![]()
DobreAkte napisał:A co mnie to obchodzi! I szkoda, że nie użalasz się tak nad kasjerkami, które muszą siedzieć po godzinach w sklepie, żeby ogarnąć cały przedświąteczny szał! To co, może pozamykajmy sklepy na święta skoro chcesz likwidować paczki, bo to dodatkowa praca?