Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Może mi ktoś napisać co można włażyć w paczke żywnościową wysyłaną do zk a koszalinie???

cos tam pisze dzięki. A możesz mi napisać czy długo tam dochodźa paczki?????

Zerosix, mam wrażenie, że czasami piszesz byle co, byleby tylko napisać, a wcześniej nawet nie sprawdzisz. Z reguły na tym portalu nie jest wypisane co można włożyć do paczki, a co nie.
Sylwia spróbuj zapytać w wątku: ZK Koszalin.

Tam już od dawna nikt nie zagląda:( Myślałam że czegoś tu się dowiem ale chyba się myliłam

Sylwia, zajrzyj w tym wątku na stronę 101-102 tam trochę pisałyśmy co wkładamy do paczek :)

sylwia13256 .... jak ja robiłam paczkę dla swojego męża to zapakowałam: kiełbasę paczkowaną różne gatunki, ser żółty - paczkowany i krojony, kabanosy, wędlina paczkowana, słodycze, wafle princepolo, czekolady mleczne - ja zostawiałam paczkę na bramie - słodycze kazali rozpakować z papierka...

sylwia13256 napisał:
Tam już od dawna nikt nie zagląda:( Myślałam że czegoś tu się dowiem ale chyba się myliłam
Sylwia może nikt nie zagląda, bo nikt nie zadaje tam pytań więc na wszelki wypadek zapytaj tam o to.

sylwia13256 napisał:
Może mi ktoś napisać co można włażyć w paczke żywnościową wysyłaną do zk a koszalinie???

A naj, naj, najlepiej - zadzwoń na bramę, co przechodzi, zanim kupisz coś "niepewnego". Paczka żywnościowa (dopisz "żywność" - wołami na niej) wysłana z tej samej miejscowości priorytetem przed 15:00 - z reguły dochodzi do ZK/AŚ na drugi dzień i w tym samym dniu dostaje ją osadzony...

RE: Zk Włocławek

Witam!
Czy ktoś może wie jak jest z paczkami do AŚ żywnościowymi. Co można przesyłać a co nie? Wiem że do 5 kg i dużymi literami napisać PACZKA ŻYWNOŚCIOWA. Czy można przesyłać np. owoce? Czy są jakieś produkty zabronione??

onyxa1 zawsze sa jakies produkty zabronione ..
Do paczki żywnościowej wrzucamy tylko żywność w opakowaniach, które można poddać sprawdzeniu bez istotnego naruszenia substancji i opakowania. Chodzi o to, aby wysyłać rzeczy w oryginalnie zapieczętowanych opakowaniach. Żywność w paczkach musi być dostosowana do potrzeb skazanego, nie przysyłajcie więc 5 kg cukru. Skład paczki dobrze jest wcześniej skonsultować z więźniem, do którego jest ona wysyłana, ważne jest aby odpowiadała jego potrzebom. Kupujcie produkty niedostępne w więziennych kantynach: ryż, produkty sojowe itp. Kluczową sprawą jest zrobienie paczki w sposób, który nie będzie naruszał regulaminu danego aresztu bądź zakładu karnego. W przypadku naruszenia danych zasad paczka (pamiętajcie o wadze!) będzie odesłana na wasz koszt! Paczkę możemy wysyłać na dwa sposoby, pocztą lub odnosząc do bramy aresztu/zakładu karnego w godzinach przyjmowania paczek bądź na widzenie (w tych przypadkach lepiej przejść się wcześniej na pocztę i zważyć paczkę albowiem inaczej będziecie zmuszeni do jej otwarcia i wyciągania jej zawartości celem zmniejszenia wagi). Do paczki dołączamy talon, jest to niezbędny warunek otrzymania przez więźnia paczki. Przydatny jest także spis zawartości. Na odwrocie talonu jest dokładny opis wysyłania paczki. W przypadku posiadania obu talonów tj. żywnościowego i h-o-t warto wysłać jedną dużą paczkę, wtedy swobodnie można przekroczyć ograniczenie wagowe paczki żywnościowej.
a tak po za tym zapraszam na http://forumprawne.org/wieziennictwo/361-paczki-103.html i Strona główna - Portal SW :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

endorfinalna napisał:
W przypadku posiadania obu talonów tj. żywnościowego i h-o-t warto wysłać jedną dużą paczkę, wtedy swobodnie można przekroczyć ograniczenie wagowe paczki żywnościowej.

A to wtedy tę paczkę należy wysłać jaką paczkę żywnościową czy może odzieżową?

endorfinalna napisał:
W przypadku posiadania obu talonów tj. żywnościowego i h-o-t warto wysłać jedną dużą paczkę, wtedy swobodnie można przekroczyć ograniczenie wagowe paczki żywnościowej.
:)

Pięknie napisana bzdura :ok: Kogiel mogiel normalnie współczuję Twojemu Łobuzowi jak mu takie "coś " wysyłasz :) Aha w domu też pewnie w jednej szafce trzymasz buty i chleb ??? :D

po za tym nie ma czegos takiego jak talon na zywnosc ;D ona poprostu przysluguje i tyle :P

dokładnie, jedna paczka żywnościowa na kwartał chyba, że jest dodatkowa w formie nagrody.

U mojego zdarzy się, że ma 3 paczki na kwartał. Dodatkowe ma za wnioski nagrodowe. Do tego dochodzą zakupy w kantynie.

Moje drogie to wszystko to ja już wiem ,poczytałam trochę na forum. Miałam nadzieję że może ktoś wie konkretnie jak jest we Włocławku bo wysyłam pocztą paczkę i nie chciała bym żeby mi ją cofnęli. Wiadomo przecież że w różnych ZK inne produkty są dozwolone. Jak same piszecie w jednych przechodzi to w drugich tamto.:-( I nie wiem co mam robić.

wieczny smutku tak jak piszesz jest to nagroda:)
onyxa1 najlepiej pytaj o wszystko w wątku o Włocławku tam uzyskasz informacje o konkretnym zk

izuniaem napisał:
wieczny smutku tak jak piszesz jest to nagroda:)
onyxa1 najlepiej pytaj o wszystko w wątku o Włocławku tam uzyskasz informacje o konkretnym zk

Tak Izunia nagroda, albo jakiś chłopak wychodzi niebawem na wolność i M. bierze na jego konto paczkę. Mój niedobrzelec ma hipoglikemię i musi jeść dużo słodyczy, bo jak mu spadnie poziom cukru we krwi, to może być nieciekawie.

wieczny_smutek napisał:
Tak Izunia nagroda, albo jakiś chłopak wychodzi niebawem na wolność i M. bierze na jego konto paczkę. Mój niedobrzelec ma hipoglikemię i musi jeść dużo słodyczy, bo jak mu spadnie poziom cukru we krwi, to może być nieciekawie.

ja też tak robił nie dość że paczka dla mojego syna to + dla kolegi z jego celi który nie miał wsparcia z zewnątrz i tak mieli 10 a nawet niekiedy jak pan w okienku przymknoł oko na to że paczka ważyła 7,5kg :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót