Witam
Mam sytuację identyczną.
Założyłem konto na PayPal x-lat temu. grałem u bukmachera na małe kwoty. od czasu do czasu przelewik na ok. 100zł.
W kwietniu zaczęły przychodzić dziwne maile od PayPal, które odczytałem z opóźnieniem, gdyż założyłem nowego maila, a starą skrzynkę odczytywałem od święta.
No więc, dostałem pierwszego maila pt. "jak zresetować hasło", drugiego z zawiadomieniem że niejaka Ewa Sawicka wpłaciła na moje konto na PayPal 500zł.
trzeci mail wysłany o tej samej godzinie co poprzedni(co do minuty), że wpłaciła 495zł. kolejny mail to zawiadomienie o wysłaniu kwoty 995zł z konta PayPal na mój rachunek w M-banku.
Jak się pewnie domyślacie, nie miałem żadnego konta w M-banku.
Kolejne maile były od PayPal z zawiadomieniem, że od jakiegoś czasu moje konto ma stan ujemny. gdy się zorientowałem, próbowałem się zalogować, ale bez skutku. Pomyślałem sobie: "pewnie zapomniałem hasła". Wspomnę iż pisałem maile do PayPal wraz z kopiami e maili, które dostawałem od nich, że ja żadnych obrotów na koncie nie robiłem. Oni tylko odsyłali listy z podziękowaniami za zgłoszenie nieautoryzowanych transakcji po polsku i po angielsku. Pisali w nich, że szczegóły rozwiązania tego zgłoszenia zobaczę na koncie po zalogowaniu. problem w tym, że nie mogłem się zalogować! to konto było moje, ale bez mojej kontroli.
Ale do brzegu.
Dnia 11.02.2014 dostałem maila od Arvato. Mail ponaglający do zapłaty ok 1200zł. To ja za tel. i dzwonie na nr podany w liście. Pan po drugiej stronie powiedział, że nie zajmuje się takimi sprawami i podał mi nr do PayPal. Zadzwoniłem, odebrała pani, której przedstawiłem sprawę.
Chciała mnie zweryfikować poprzez konto, ale ja nie pamiętam numeru konta które było powiązane z kontem PayPal. Powiedziała tylko, że zajmie się tą sprawą, a ja żebym się nie martwił. Parę godzin później miałem jeszcze telefon z arvato z zapytaniem, czy uregulowałem zobowiązanie.
W każdym razie dziś zadzwoniłem znów do PayPal zapytać jak się rozwija sprawa. tym razem pan znów zapytał czy mogę mu podać ostatnie cyfry konta które jest powiązane, a gdy powiedziałem mu to samo co dzień wcześniej jego zmienniczce, zapytał czy to konto jest w M-banku. oczywiście odp. była negatywna.
Krótko i węzełkowato:
powiedział również że sprawa jest załatwiona, stan konta jest dodatni.
Podał też kod umożliwiający zmianę hasła.
Hasło zmienione, pieniądze które znajdowały się na koncie wysłałem na swój rachunek, aby móc zamknąć konto na PayPal, co i wam radzę.
P.S
Obsługa Pay-pal wg. mnie jest naprawdę na wysokim poziomie.
Tylko dlaczego dzieją sie takie rzeczy, które zniechęcają do korzystania z usług :/