P
Pomarańcza1110
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
w jaki sposób obliczyc ulge na dziecko urodzone 02.06.2015?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kpietrek napisał:A powiedzcie z ciekawości czemu akurat za 8 m-cy bo łącznie z wakacjami?
Musze w związku z tym wysłać korektę bo się troszkę pospieszylem i to dziecko pominąłem. Co napisać im w wyjaśnieniu?
kpietrek napisał:A powiedzcie z ciekawości czemu akurat za 8 m-cy bo łącznie z wakacjami?
A dane małżonka ?nonusia napisał:-wspólnie z małżonkiem
Pracowałaś cały rok ? bo KUP wygląda jakbyś pracowała 11 miesięcy.nonusia napisał:KUP 1529,66 (tylko pracuje w innej miejscowości niż mieszkam jedynie jest to ta sama gmina czy mogę zmieć tą kwotę w pit na 1668 ? )
Czy wszystkie dzieci masz prawo odliczyć za cały rok ?nonusia napisał:- 3 dzieci
i nie pisz postu pod postem. Masz 20 minut na uzupełnienie wypowiedzi. - AdminKolejność wpisów nie ma żadnego znaczenia.Saul Goodman napisał:dziecko korzystające z 8 miesięcy ulgi na 3 miejscu
Janusz M. napisał:Kolejność wpisów nie ma żadnego znaczenia.
Ogólnie zwrot 1178 + z części H 3603,19 = 4781,19 złnonusia napisał:małżonek nie miał żadnych dochodów za ten rok, nie pracowałam cały rok i mam prawo do odliczenia dzieci za cały rok bo dzieci urodziły się w 2008,2010 i 2014
Nie.nonusia napisał:I co jeśli np. moja kolezanka pracowała przez 9 miesięcy resztę była na L4 bo jest w ciąży czy można jej wtedy zmienić kup na 1668 ?
Brak podatku, brak składek ZUS = brak możliwości skorzystania z ulgi.zipvirgin napisał:Witam, moja koleżanka jest osobą bezrobotną, niezarejestrowaną w PUP, ponieważ pobiera na niepełnosprawne dziecko świadczenie 1300 zł. Dodatkowo otrzymuje z funduszu alimenty.
Czy ma prawo do 1112 zł ulgi na dziecko?
Musze w związku z tym wysłać korektę bo się troszkę pospieszylem i to dziecko pominąłem. Co napisać im w wyjaśnieniu?
nonusia napisał:Witam mam ogromną prośbę bardzo proszę napisać mi ile mi wyjdzie z rozliczenia moje dane:
-wspólnie z małżonkiem
- 3 dzieci
przychód 20717,26
KUP 1529,66 (tylko pracuje w innej miejscowości niż mieszkam jedynie jest to ta sama gmina czy mogę zmieć tą kwotę w pit na 1668 ? )
dochód 19187,60
zaliczka pobrana przez płatnika 1178
składki na ub. społeczne - 2576,65
składki na ub. zdrowotne - 1256, 83
Z góry dziękuje za odpowiedź
nonusia napisał:małżonek nie miał żadnych dochodów za ten rok, nie pracowałam cały rok i mam prawo do odliczenia dzieci za cały rok bo dzieci urodziły się w 2008,2010 i 2014
=================================
I co jeśli np. moja kolezanka pracowała przez 9 miesięcy resztę była na L4 bo jest w ciąży czy można jej wtedy zmienić kup na 1668 ?
Korzystaj zi nie pisz postu pod postem. Masz 20 minut na uzupełnienie wypowiedzi. - Admin
gonzo121 napisał:Jak to jest w Tym roku z ulga prorodzinną a zasiłkiem rodzinnym ? W zeszłym roku trzeba było wybrać a dokładniej, jeśli się wzięło ulgę istniało ryzyko utraty rodzinnego, jak to jest w tym roku ?
Pytanie do wróżki. Na sprawdzenie US ma 5 lat.dejvo1987 napisał:będą sprawdzać czy opłacam rtv