Janusz.C.M.
Administrator
- Odpowiedzi
- 36 617
- Autor Autor
W PIT-37 należy wpisać aktualne miejsce zamieszkania. To wszystko co należy zrobić.jasnala96 napisał:czy trzeba robić korektę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W PIT-37 należy wpisać aktualne miejsce zamieszkania. To wszystko co należy zrobić.jasnala96 napisał:czy trzeba robić korektę?
kasiunia19882 napisał:Mam rozliczony Pit 28. W pozycji skladka na ubezpieczenie zdrowotne wpisana jest kwota 240,69. Dodam ze działalnosc zostala juz zamknieta i posiadam dochody z umowy o prace ale wiem ze jeszcze moge odliczyc w pit 37 skladki na ub zdrowotne z dzialalnosci. Mam taka tabelke (zalacznik) i nie mam pojecia jaka kwote wpisac mam w ten pit 37.
Monika.89 napisał:Wzięłam z mężem kredyt na mieszkanie. Czy jest szansa na jakieś ulgę, odliczenie od podatku z tego tytułu?
juhas56 napisał:Jedynie w przypadku gdyby to był kredyt w ramach MdM.../mieszkanie dla młodych/.
juhas56 napisał:Jedynie w przypadku gdyby to był kredyt w ramach MdM.../mieszkanie dla młodych/.
No tak właśnie mnie się wydawało, że to nie do pitu.juhas56 napisał:Tego się nie rozlicza w PIT jest to ulga w postaci kredytu preferencyjnego w ramach MdM.
Monika.89 napisał:Czy w picie powinnam wpisać tą zryczałtowaną kwotę czy pełną tyle ile faktycznie wychodzi?
sylwiaaa90 napisał:Mój PIT 11
Przychód 20 879,40
dochód 20 879,40
zal. pobr. przez płatnika 3759
PIT 11 męża
Przychód 1850
koszty uzyskania przychodów 111,25
dochód 1738,75
zal pobr. przez płatnika 97
skł. na ubezp. społ 253,64
skł. na ubezp. zdrowotne 123,72
Za internet w roku 2016 zapłacilismy 299,83zł.
Czy bardziej będzie się opłacało rozliczać osobno czy z mężem?
magda.p64 napisał:Jakie kwoty ulgi przysługują za poszczególne dzieci?