Pity za 2012 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Proszę o pomoc w rozliczeniu PITa dla osoby, która pracowała w dwóch zakładach pracy

1 Zakład pracy.
Przychód: 8831,16
Koszty uzyskania przychodu: 667,50
Zaliczka pobrana przez płatnika 409

Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1091,60
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 586,80

2 Zakład pracy.
Przychód: 15474,95
Koszty uzyskania przychodu: 778,75
Zaliczka pobrana przez płatnika 919

Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1983,05
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1045,62

Muszę dodatkowo gdzieś zaznaczać, że osoba pracowała w dwóch zakładach?

Czy ta osoba pracowała w tych zakładach jednocześnie?
Do zapłaty 45 zł.

Ag_Maz napisał:
Do zapłaty 45 zł.

Nie, najpierw pracowała w jednym i przeszła do drugiego.

Bardzo proszę o rozliczenie PIT 37 dla takich informacji z PITów 11
(obydwa na umowę o pracę):
PIT11 nr 1:
Przychód: 25946,5
Koszty uzyskania przychodów: 1112,48
Dochód: 24834,02
Zaliczka pobrana przez płatnika: 1781
Składki na ubezp. społeczne: 3474,96
Składki na ubezp. zdrowotne: 1695,04

PIT11 nr 2:
Przychód: 8095,25
Koszty uzyskania przychodów: 445
Dochód: 7650,25
Zaliczka pobrana przez płatnika: 465
Składki na ubezp. społeczne: 1109,86
Składki na ubezp. zdrowotne: 527,6

Umowa o pracę, bez dodatkowych ulg, rozliczenie wspólne z małżonkiem, który ma zerowe dochody za 2012 rok.

Jak wygląda procedura kiedy podatnik rozliczył się z Urzędem Skarbowym (PIT 37), otrzymał zwrot podatku... i w tym momencie zapomniał w rozliczeniu uwzględnić przychodów z innej umowy o pracę?

Witam, jestem uczniem i jestem na umowie zlecenie.

PIT 11:

Przychód: 3498,38
Koszty uzyskania przychodów: 699,68
Dochód: 2798,7
Zaliczka pobrana przez płatnika: 504
Składki na ubezp. społeczne: 0
Składki na ubezp. zdrowotne: 0

Czy jakikolwiek zwrot jest możliwy?
Proszę o szybką odpowiedź, dziękuję!

guest_user napisał:
Jak wygląda procedura kiedy podatnik rozliczył się z Urzędem Skarbowym (PIT 37), otrzymał zwrot podatku... i w tym momencie zapomniał w rozliczeniu uwzględnić przychodów z innej umowy o pracę?
Trzeba złożyć korektę zeznania podatkowego oraz wyjaśnienie powodu korekty. Na formularzu PIT37 zaznaczyć w części A.10.2 i wypełnić PIT uwzględniając wszystkie dochody.

Ostatnia edycja:
szymon189 napisał:
Proszę o pomoc w rozliczeniu PITa dla osoby, która pracowała w dwóch zakładach pracy

1 Zakład pracy.
Przychód: 8831,16
Koszty uzyskania przychodu: 667,50
Zaliczka pobrana przez płatnika 409

Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1091,60
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 586,80

2 Zakład pracy.
Przychód: 15474,95
Koszty uzyskania przychodu: 778,75
Zaliczka pobrana przez płatnika 919

Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1983,05
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1045,62

Muszę dodatkowo gdzieś zaznaczać, że osoba pracowała w dwóch zakładach?

Ag_Maz napisał:
Do zapłaty 45 zł.
Mi wyszło dopłata 65 zł.
Praca pierwsza była np. od 1 stycznia do 4 czerwca, druga praca od 5 czerwca do końca. Muszę zaznaczyć w kosztach uzyskania przychodu wiele stosunków pracy?

Jak mam zapłacić? Musi być z konta od osoby, która jest podatnikiem (chciałbym tej osobie zapłacić ze swojego konta).

szymon189 napisał:
Muszę zaznaczyć w kosztach uzyskania przychodu wiele stosunków pracy?
Nie. Mnie wyszło tak jak Ag_Maz - do zapłaty 45zł.

gmarcing napisał:
Nie. Mnie wyszło tak jak Ag_Maz - do zapłaty 45zł.
Jaką wartość masz w Kosztach?
Ja mimo, że wpiszę: 1446,25 mam 1335 zł i pojawia się informacja:
W pozycji 38. kwotę kosztów uzyskania przychodu ograniczono do przysługującego limitu kosztów z jednego stosunku pracy w wysokości 1335 zł.

szymon189 napisał:
Muszę zaznaczyć w kosztach uzyskania przychodu wiele stosunków pracy?
Skoro w czerwcu pracował w 2 miejscach, to więcej niż 1 stosunek pracy. Wpisujesz sumę KUP.

Dojeżdżać dojeżdżała samochodem, ale w tej samej miejscowości. Ostania wypłatę dostała jak pracowała 4 dni w nowej firmie.

Witam, potrzebuje pomocy w rozliczeniu pita. mam taki prroblem
na poczatku roku 2012 pracowalam na umowe zlecenie pozniej w polowie roku przez 4 miesiace prowadzilam własną działalnoscktóra jest teraz zawieszona i pod koniec roku mialam prace o umowe o prace. I teraz mam pytanie bo juz sie pogubiłam. jak rozliczyc te wszystkie pity czy firmę mam rozliczycz formularzy PU-5? a co z vatem jesli bylam vatowcem. na mojego ksiegowego nie moge liczyc a ktos jak rozliczy to wezmie troche kasy a ja nie mam w tej chwili. i czy te pity zaprace moją mam rozliczyc oddzielnie czy razem na tym firmowym? rozliczałamwstepnie w programie do pitów i w firmowym tak zrobilam ze dodałam z tych miesiecy zyski i koszty tak jak program zadawał pytania, czy dobrze zrobilam? i czy te moje rozliczyc na firmowym picie? Proszę bardzo o pomoc.

Witam,
Również proszę o pomoc w obliczeniu zwrotu:
Przychód 11 270
KUP 556,80
Dochód 10 713,75
Zaliczka pobrana przez płatnika 710
Składki na ubezp społ. 1545,15
Skł. na ubez. zdrowotne 753,67
Umowa o pracę
Z góry dziękuję :)

Status
Ten wątek został zamknięty.