Ag_Maz
Moderator w spoczynku
- Odpowiedzi
- 33 942
- Autor Autor
Po raz bodaj setny na tym forum.karolinka256 napisał:dlaczego?
Bo kwota zmniejszająca podatek jest tylko jedna.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Po raz bodaj setny na tym forum.karolinka256 napisał:dlaczego?
Ag_Maz napisał:Czy ta osoba pracowała w tych zakładach jednocześnie?
Do zapłaty 45 zł.
Trzeba złożyć korektę zeznania podatkowego oraz wyjaśnienie powodu korekty. Na formularzu PIT37 zaznaczyć w części A.10.2 i wypełnić PIT uwzględniając wszystkie dochody.guest_user napisał:Jak wygląda procedura kiedy podatnik rozliczył się z Urzędem Skarbowym (PIT 37), otrzymał zwrot podatku... i w tym momencie zapomniał w rozliczeniu uwzględnić przychodów z innej umowy o pracę?
szymon189 napisał:Proszę o pomoc w rozliczeniu PITa dla osoby, która pracowała w dwóch zakładach pracy
1 Zakład pracy.
Przychód: 8831,16
Koszty uzyskania przychodu: 667,50
Zaliczka pobrana przez płatnika 409
Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1091,60
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 586,80
2 Zakład pracy.
Przychód: 15474,95
Koszty uzyskania przychodu: 778,75
Zaliczka pobrana przez płatnika 919
Składki ubezpieczenia społeczne, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1983,05
Składki na ubezpieczenia zdrowotn, o których mowa w przepisach ustawy, podlegającej odliczeniu od dochodu 1045,62
Muszę dodatkowo gdzieś zaznaczać, że osoba pracowała w dwóch zakładach?
Mi wyszło dopłata 65 zł.Ag_Maz napisał:Czy ta osoba pracowała w tych zakładach jednocześnie?
Do zapłaty 45 zł.
Nie. Mnie wyszło tak jak Ag_Maz - do zapłaty 45zł.szymon189 napisał:Muszę zaznaczyć w kosztach uzyskania przychodu wiele stosunków pracy?
Oraz wyjaśnienie korekty.gmarcing napisał:Trzeba złożyć korektę zeznania podatkowego.
Jaką wartość masz w Kosztach?gmarcing napisał:Nie. Mnie wyszło tak jak Ag_Maz - do zapłaty 45zł.
Skoro w czerwcu pracował w 2 miejscach, to więcej niż 1 stosunek pracy. Wpisujesz sumę KUP.szymon189 napisał:Muszę zaznaczyć w kosztach uzyskania przychodu wiele stosunków pracy?
??? O co chodzi?sylwia11090 napisał:czy firmę mam rozliczycz formularzy PU-5?