Pity za 2012 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a ja mam jeszcze pytanie jeżeli wyszło mi 556 zł do zwrotu z umowy o dzieło to czy dostanę te pieniążki? Czy musiałabym mieć je na co rozliczyć ? (korzystając z ulgi prorodzinnej czy też mieć faktury za materiały budowlane)

witam Proszę o pomoc w rozliczeniu

praca na umowę
przychód - 18000.00
koszty uzyskania przychodu -1668.72
dochód - 16331.28
zaliczka pobrana przez płatnika - 732

składki na ubezpieczenie społeczne 2467.80
składki na ubezpieczenie zdrowotne 1203.72

Proszę o pomoc

Ostatnią edycję dokonał moderator:
paulina131 napisał:
jeżeli wyszło mi 556 zł do zwrotu z umowy o dzieło to czy dostanę te pieniążki
Tak.
paulina131 napisał:
(korzystając z ulgi prorodzinnej czy też mieć faktury za materiały budowlane)
A masz dziecko? O zwrocie VAT za materiały budowlane była dyskusja kilka dni temu. Nie ma to nic wspólnego z rozliczeniem rocznym.
paulina131 napisał:
Proszę o pomoc w rozliczeniu
Do dopłaty 4 zł.

aha dziękuję
a rozliczając umowę o pracę do dopłaty wychodzi mi 64zł co robię źle?

a już chyba wiem nie zazaczyłam że miejsce pracy nie jest miejscem zamieszkania :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam jestem nowym przedsiębiorca , od grudnia 2012 roku , czy pit 28 do 31 stycznia mnie obowiazuje? jestem na sprzedarzy ewidencjonowanej

Armani85 napisał:
czy pit 28 do 31 stycznia mnie obowiazuje
PIT 28 za 2012 rok należało złożyć do 31 stycznia 2013 roku.

Jak zrozumiałem chodzi o "ryczałt ewidencjonowany".

Witam. Proszę o pomoc w rozliczeniu. Jestem studentem pracujacym na umowie zlecenie.

Przychód - 11 192,00
KUP -2 238,40
Dochód - 8 953,60
Zaliczka - 1612

pit 11
poz.35 przychód 33754,60
poz.36 kup 1529,66
poz.37 dochód 32224,94
poz.38 dochód zwolniony od podatku 120
poz.39 zaliczka 2398
poz.75 4233,52
poz.77 2084,15
Moje pytanie : jaki pit wypełnić i gdzie wpisać POZ. 38

PIT-37
Poz, 38 nigdzie nie wpisujesz

RE: Rozliczenie za 2012 r. z tytułu samotnego wychowywania PILNE PROSZE O POMOC

pechowiec25 napisał:
witam
w styczniu 2012r zostało uznane wtedy 5 miesięczne dziecko przez ojca. W czerwcu wzięliśmy ślub jednak po 3 miesiącach mój mąż odszedł i nie mieszkamy razem. Zatem bardzo proszę o odpowiedź czy mogę się rozliczyć z tytułu samotnego wychowywania dziecka za 2012 rok ?? od listopada toczy sie sprawa o rozwód jednak nie mam żadnego orzeczenia o separację jedynie mamy ją umowną, nic na piśmie bo sprawa cały czas trwa.
Bardzo proszę o dopowiedz będę bardzo wdzięczna

cytuje swoj post bardzo prosze o rade

RE: Rozliczenie za 2012 r. z tytułu samotnego wychowywania PILNE PROSZE O POMOC

pechowiec25 napisał:
czy mogę się rozliczyć z tytułu samotnego wychowywania dziecka
Nie. Według prawa jeszcze jesteście małżeństwem.

rozliczenie podatku pit w polsce a 7 mies praca za granica

witam mamy problem bo moj maz musi sie rozliczyc z podatku w polce ale tez musi wykazac dochody z pracy za granica pracowal w holandii wie ktos moze jak to trzeba rozliczyc ? prosze o pomoc

RE: rozliczenie podatku pit w polsce a 7 mies praca za granica

ulcia25 napisał:
ez musi wykazac dochody z pracy za granica pracowal w holandii
PIT-36 z załącznikiem ZG

zwrot podatku

Witam chciałbym się dowiedzieć czy mogę liczyć na zwrot podatku
Przychód 6044,01
Koszty uzyskania przychodu 1043,07
Dochód 5000,94
zaliczka pobrana przez płatnika 346
składki na ubezpieczenie społeczne o których mowa w przepisach ustawy podlegające odliczeniu od dochodu 828,63 zł
składki na ubezpieczenie zdrowotne o których mowa w przepisach ustawy podlegające odliczeniu od podatku 404,20 zł

dziękuje z góry za odpowiedź.

Adsense Podatek, nie prowadzę DG

Witam, mam pytanie. Dostałem w grudniu(podobno to coś zmienia) pieniądze od Adsense. W jaki sposób się z nich rozliczyć? Dodam, iż nie pracuje nigdzie, ani nie prowadzę własnej działalności gospodarczej(o ile to coś zmienia oczywiście ^^).

Drugie pytanie, jak się rozliczać z zysków z reklam które otrzymam przelewem w innym miesiącu niż grudzień?

RE: Adsense Podatek, nie prowadzę DG

vikuserro napisał:
W jaki sposób się z nich rozliczyć?
PIT-36 rubryka "Inne źródła".

Witam. Wysłałem swojego PIT-a przez Internet za pomocą aplikacji e-Deklaracje Desktop. I tu mam pytanie: program ten nie prosił mnie o wpisanie swoje nr konta bankowego na które Urząd ma przesłać nadpłatę. Czy jeśli wcześniej podawałem w swoim US nr konta to przez Internet również bez problemu na to konto zostanie przelana mi nadpłata? Oraz ile się czeka na pieniążki przy składaniu PIT-a przez Internet? Słyszałem, że podobno bardzo szybko. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Michno napisał:
program ten nie prosił mnie o wpisanie swoje nr konta bankowego na które Urząd ma przesłać nadpłatę
Bo nie powinien.
Michno napisał:
Czy jeśli wcześniej podawałem w swoim US nr konta to przez Internet również bez problemu na to konto zostanie przelana mi nadpłata
Tak
Michno napisał:
Oraz ile się czeka na pieniążki przy składaniu PIT-a przez Internet?
Napewno szybciej niż tradycyjną drogą. Zwłaszcza, ze jeszcze rozliczenia nie napływają tonami 8)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót