Pity za 2012 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Jaki KUP?

Otóż nastąpiła mała pomyłka, koszty za moje bilety wynoszą dokładnie 1323zł. Zaokrąglilam z przyzwyczajenia do 200.. Więc skoro w kup mam 1335zł to nie ma sensu wpisywać kwoty za bilety skoro jest mniejsza?

RE: Jaki KUP?

agus1a napisał:
byłam zatrudniona w 2 różnych pracach poza miejscem zamieszkania
Jednocześnie?
agus1a napisał:
Więc skoro w kup mam 1335zł to nie ma sensu wpisywać kwoty za bilety skoro jest mniejsza?
Dokładnie.

Jedna umowa od stycznia do 31.09.12 a druga od 1.10 do końca roku. Przy rozliczaniu program pyta mnie czy o stosunek pracy, więc mam zaznaczyć że więcej niż jeden poza miejscem zamieszkania I dopisać kwotę biletów jeśli o to pyta?Chociaż i tak chyba raczej nic mi to nie da?

Wpisujesz 1335. Nie dopisujesz biletów. Wpisuje się albo jedno albo drugie.

Aha, bo to że mam próg dajmy na to poza miejscem zamieszkania a bilety i tak wynoszą mniej to nic nie daje? Chyba że miała bym bilety na większą kwotę?

pit 2012

Witam mam takie pytanie:
Urodziło mi się w Grudniu 2012r dziecko i czy mogę odliczyć sobie za nie te 92zł czy nie?

A jeżeli dziecko ma tylko moje nazwisko a nie jest zameldowane w moim domu tylko u matki?( nie jesteśmy małżeństwem)

A sprawujesz nad nim opiekę?

zwrot podatku pit 11

Witam,
szukalem na forum w jaki sposob to obliczyc ale niestety nie znalazlem... tak wiec prosze o pomoc.
przychod - 4346
koszty uzyskania przychodu - 869.2
dochod - 3476,8
zaliczka pobrana przez platnika - 626
pytanie brzmi ile dostane zwrotu podatku? jestem studentem na umowie na zlecenie. podejrzewam ze kwota (zaliczka pobrana przez platnika) 626 jest zbyt piekna? :razz:
z gory dzieki ;)

tak mieszka u mnie i nie mam ograniczeń prawnych. ale czy trzeba to gdzieś zgłosić że się sprawuje opiekę?

Jeden program wylicza mi ze mam do oddania US 6 zł, drugi że mają zwrócić mi ponad 100zł. Nie wiem dlaczego tak mi wylicza? Do zaznaczenia w jednym z tych programow było tylko czy mam prawo do kosztów z jednego stosunku pracy lub więcej niż jednego, więc zaznaczyłam że więcej,bo łącznie mam 2 umowy o pracę i dodatkowo zlecenie. Dodam że program który wylicza mi do zwrotu to epity, a ten nadpłatę to pit format.

knoperss napisał:
ale czy trzeba to gdzieś zgłosić że się sprawuje opiekę?
Jeśli US wezwie, to trzeba będzie się tłumaczyć.
Agus1a podaj kwoty z PIT-11

Z 2 umów o pracę:
Przychód 18000
Kup 1335
Dochód 16665
Zaliczka pob. 792

Z umowy zlecenia:
Przychód 16419
Kup 3283,80
Dochód 13135,20
Zaliczka pob. 1090

Składki na ubez. społeczne 2467,80
Składki na ubez. zdrowotne 2476,22

Czyli jak na samym początku mi wyliczało. Miałam te bilety jeszcze imienne na 1323 ale nie opłaca ich się odliczać tak jak Pan/i pisała.
Dziękuję za pomoc

Jeszcze mam jedno pytanie mnie nurtujące, otóż chodzi o pit narzeczonego, kup wynosi z jednej umowy o prace 1640,91. Zaznaczono ma z jednego stosunku pracy. Dlaczego więc ma podwyższone?

Ostatnia edycja:
Wychodzi na to, że przez 11 m-cy dojeżdżał do pracy z innej miejscowości.

mam do rozliczenia 2 x pit 11 z umów zleceń, rozliczenie tej osoby za 2011 było na druku pit 36 -zerowy , rozliczała to ksiegowa,z niejasnych wyjaśnień tejże wynika ,że ma albo działalność zawieszona , albo juz zamkniętą ,nie chce wkopać siębie ani tej osoby na mine i nie wiem jak mam to rozliczyc ,dodam tylko ,że musze pomóc a ona nie za wiele chce tłumaczyc,dodatkowo sama rozliczyła się w tym roku na pit 36 -zerowy ,przynosząc do mnie te 2 pit 11 ze zleceń,
reasumując -skoro nie skorzystała z pomocy ksiegowego ,który do tej pory rozliczał firme ,to smiem przypuszczac ,że firma juz nie działa czyli jest zamknieta, jak w takim przypadku rozliczyć te osobe ,dodam tylko ,że niczego konkretnego od niej sie nie dowiem ,a z różnych powodów musze to zrobic ,jaki pit bedzie adekwatny do sytuacji prosze o odpowiedz ,jeśli coś z mojej wypowiedzi nadal jest niejasne to prosze pytać

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót