G
gmarcing
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 600
GenesiSchwert - tak, powinieneś otrzymać PIT11 do końca lutego. Otrzymasz w całości zwrot zaliczki podatku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
gmarcing napisał:GenesiSchwert - tak, powinieneś otrzymać PIT11 do końca lutego. Otrzymasz w całości zwrot zaliczki podatku.
asiairafal napisał:1.Witam mam pytanie odnośnie pit 8c . Jest to moj jedyny pit na kwote 300 zł. czesc D pozycja 35 i suma 40 obie 300 zł . Jest to zwrot kosztów polowania . jak mam to rozliczyć?
2. Druga sytuacja to pit ojca pit11 i pit 8c taki sam jak mój na jakich formularzach ma byc rozliczne pit 37 czy pit 36
pit36asiairafal napisał:czy na prawde nikt sie nie orientuje w tych pit 8c z łowiectwa?
gmarcing napisał:
W obu PIT36 - część D.1.8asiairafal napisał:w obu przypadkach?
Nie musi być faktur, musi być udokumentowany wydatek.Krupek28 napisał:Niestety ale mam mały problem nie mam faktur do sierpnia za zeszły rok ponieważ zrezygnowałem z usług firmy.
Nie. Umowa była do 200 zł i został od niej odprowadzony podatek.dariaa123 napisał:Powinnam go w ogóle otrzymac?
Ag_Maz napisał:Nie. Umowa była do 200 zł i został od niej odprowadzony podatek.
Jak z rodzicami? Jesteś pełnoletnia, wypełniasz swój PIT.dariaa123 napisał:A z tej drugiej pracy, z której otrzymałam już pit mogę rozliczyć się z rodzicami?
Art. 27 UPDOFaddalina00 napisał:szukałam tego całego wzoru na rozliczenie w ustawie, ale nie mogę znaleźć.. ;/
125 zł.addalina00 napisał:wyliczenie ile zwrotu od podatku mi się należy?
Bez składek ZUS?wowerr napisał:Byla to umowa zlecenie
wowerr napisał:Witam, bylbym wdzieczny za obliczenie podatku:
Przychod - 8 100,24
Koszty uzyskania przychodow - 1 397,95
Dochod - 6 702,29
Zaliczka pobrana przez platnika - 466
Byla to umowa zlecenie, z gory dziekuje.