Plikostrada

• Autor wątku Autor wątku Darek.M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja wysłałam i reakcja była negatywna, napiszą że jesteś nieodpowiedzialny itp. wg mnie nie ma sensu z nimi dyskutować

A czy usuwałaś e-maila czy coś?

Nie wiem czy mam usunąć,przyznam że ten e-mail jest potrzebny.

Wiem, że się powtórzę, ale niektórzy mają problem z czytaniem, więc pojawiają się jako nowi użytkownicy kontynuując ten temat i tak będący już jednym, wielkim śmietnikiem.

Czy tak trudno oznaczyć adres z plikostrady jako spam?

Nie, po prostu zgłaszasz spam. Na górze jest taka opcja dodajesz do czarnej listy wybierasz powód, zaznaczasz i klikasz dalej i od razu wiadomość jest przeniesiona do spam, tak mam w przypadku poczty wp.

Cześć, około miesiąc temu założyłam konto na plikostrada.pl. Oczywiście miało być wszystko bezpłatnie... Obecnie jestem nękana mailami abym zapłaciła 96zł bo inaczej "Pouczamy, iż dalszy brak uregulowania opłaty abonamentowej, narazi Panią na poważne konsekwencje prawne. Efektem wszczęcia przeciwko Pani postępowania windykacyjnego będzie przekazanie niniejszej sprawy do profesjonalnej kancelarii prawnej specjalizującej się w dochodzeniu roszczeń z umów elektronicznych, która skieruje sprawę na drogę sądową celem uzyskania prawomocnego nakazu zapłaty". Gdy tylko otrzymałam pierwszego takie maila od razu napisałam zwrotna odpowiedz z rezygnacją z ich "usług".

No i co teraz? dalej mnie nękają...

Proszę doradźcie;)

Anita

Witam,

zarejestrowałam się z głupoty na tę stronkę. Dis dostałam informację w e-mailu o wezwanie do zapłaty:
Szanowna Pani,

W dniu 04.05.2014 o godzinie 10:54:15 korzystając z komputera o adresie fizycznym IP 89.238.24.178, zawarła Pani wiążącą umowę o świadczenie elektronicznej usługi premium w serwisie Plikostrada.

Pomimo upływu wyznaczonego terminu zapłaty za udostępnioną usługę, do dnia dzisiejszego wciąż nie uiściła Pani jednorazowej opłaty abonamentowej w wysokości 96 złotych. Mając na uwadze powyższe, niniejszym wzywamy Panią do zapłaty zaległej należności w nieprzekraczalnym terminie 5 dni.

Pouczamy, iż dalszy brak uregulowania opłaty abonamentowej, narazi Panią na poważne konsekwencje prawne. Efektem wszczęcia przeciwko Pani postępowania windykacyjnego będzie przekazanie niniejszej sprawy do profesjonalnej kancelarii prawnej specjalizującej się w dochodzeniu roszczeń z umów elektronicznych, która skieruje sprawę na drogę sądową celem uzyskania prawomocnego nakazu zapłaty.

Skutkiem realizacji uprawnień przysługujących spółce Smart Tech Connect Ltd. mogą być następujące dotkliwe konsekwencje prawne:
- naliczenie, za każdy dzień zwłoki, odsetek w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego;
- naliczenie kary umownej w wysokości 200 zł. (zgodnie z § 5 ust. 5 regulaminu);
- wpis do wybranego rejestru dłużników niewypłacalnych, mogący skutkować utratą zdolności kredytowej (z chwilą gdy zadłużenie przekroczy kwotę 200 zł);
- postępowanie sądowe w przedmiocie wydania nakazu zapłaty;
- komornicza egzekucja należności;
- powstanie obowiązku zapłaty kosztów sądowych i egzekucyjnych.

W celu uniknięcia powyższych konsekwencji wzywamy Panią do dobrowolnego uregulowania zaległej należności w wysokości 96 PLN, w terminie 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Płatności można dokonać poprzez przelew bankowy lub na poczcie, podając następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Smart Tech Connect Ltd.
Adres odbiorcy: P.O. Box 450676, Dubaj, ZEA
Rachunek bankowy odbiorcy w Polsce: 40 1750 1312 6860 1000 0075 6753
Tytuł płatności: Opłata za abonament 12 miesięcy - 0075 6753
Kwota: 96 PLN

Dodam tylko ze podałam wszystkie swoje dane.
Czy jest możliwość aby tego nie płacić?
Proszę o pomoc

Magda!1986 napisał:
Dodam tylko ze podałam wszystkie swoje dane.
Czy jest możliwość aby tego nie płacić?
Proszę o pomoc
Po prostu nie płacisz, cała to filozofia. Niech udowodnią że to byłaś ty.

Naciągaczom chcesz płacić?

No wiesz jak mnie mają ścigać... Chciałabym się po prostu dowiedzieć czy mają możliwość...

A udowodnią ci, że zawarłaś umowę? Umowa była z podpisem cyfrowym kwalifikowanym?

Myślę, że po numerze IP nie powinno być żadnego problemu ze znalezieniem KOGOŚ. ale co oni mogą tak na prawdę zrobić...? ;]

Auriga napisał:
Myślę, że po numerze IP nie powinno być żadnego problemu ze znalezieniem KOGOŚ. ale co oni mogą tak na prawdę zrobić...? ;]
I sądzisz że to wystarczający dowód na KOGOŚ? Uwierz, to jest tylko poszlaka, a nie dowód w poważnej sprawie karnej a my tu przecież rozmawiamy o śmiesznej firemce i prawie cywilnym.
Dla przykładu powiem ci coś: były obraźliwe wpisy na forum ocierające się o kodeks karny, sprawa omawiana była w prasie i rzecznik prasowy policji ostro zapowiadał że WSZYSTKICH znajdą i posypią się wyroki bowiem w internecie nikt nie jest anonimowy. Za parę miesięcy okazało się, że znaleźli ledwie połowę, z tej połowy część "miała" niezabezpieczony router wifi, część się nie przyznała bo z komputera w domu korzysta wiele osób i nie sposób ustalić tego wpisującego, a jedynie trzech przestraszonych gimnazjalistów się przyznało.

amelia2013 napisał:
trzech przestraszonych gimnazjalistów
A zatem nasze ambitne służby osiągnęły pełny sukces!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też dostałem na emaila powiadomienie o nie zapłaceniu i ble ble ble ,straszenie .... Pobieraczkowi się nie dałem i tym złodziejom też nie.Jest UOKIK w razie czego.Potwierdzenie zawarcia umowy muszą wysłąć na piśmie poleconym.Na razie nie otrzymałem takiego pisma ,więć mogą mi skoczyć.
Jak komuś przychodzi z kancelarii ponaglenie to niech się nie przestraszy.Muszą otrzymać jeszcze zgodę ze sondu na ściągnięcie characzu ,a sąd musi przesłuchać obie strony.Jeżeli nie dopełnili chociażby jednego warunku z ustawy o zawieraniu umowy na odległość,to każdy są spuści ich w kanał.

No nie do końca się z tobą zgodzę wezuwiuszu. Rzekłabym - niemal wcale się z tobą nie zgodzę. Ale haczyk tkwi w udowodnieniu umowy przez plikostradę, a tego praktycznie nie są w stanie uczynić.

Powrót