Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3 - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie ma granicy w czasie. Zawarte w przepisach stwierdzenie "niezwłocznie" znaczy co znaczy... Nie masz też powodu się denerwować..., aż tak bardzo.
A co do sprawy cywilnej, to fakt "ustania powodów"(jak piszesz) wcale nie znaczy, że gdyby zostały naruszone działaniem służb czyjeś prawa, to nie można ich już dochodzić przed sądem. Terminy określa kodeks, i tak np. w przypadku dóbr osobistych jest to (jeśli się nie mylę) 10 lat.

witam moj ukochany dostał dzis podgrupe P2p moze mi ktos powiedzieć co to oznacza i jakie ma przywileje w zwiazku z tą grupa ? wczesniej mial p2z .. siedzi w zk czerwonym borze .

Takie same jak miał - do tego kilka obowiązków do wykonania, z których będzie rozliczany.

**jakie np obowiazki ?? wiem ze np teraz staral sie o wnioski nagrodowe to wychowawca zlecil mu do wykonania gazetke sylwestrową , walentynkową , sprzatanie czegoś ..
** czy na tej podgrupie może starać się o przepustkę ?

A może jednak przeczytaj od początku ten temat? Lub poszukaj sobie tych wpisów, gdzie są objaśniane poszczególne składniki podgrupy.

Witam. Moj narzeczony przebywa w AŚ Warszawa Mokotów. Ma podgrupe P1T. W Tym tygodniu ma zostac przekonwojowany do ZK Hrubieszow. Czy jest mozliwosc zeby mial w ZK Hrubieszow po przewiezieniu Komisje i podgrupe P2. Z tego co mu mowili w ZK Hrubieszow mial byc na P2.

... a zakończył już terapię ?

diankka napisał:
Witam. Moj narzeczony przebywa w AŚ Warszawa Mokotów. Ma podgrupe P1T. W Tym tygodniu ma zostac przekonwojowany do ZK Hrubieszow. Czy jest mozliwosc zeby mial w ZK Hrubieszow po przewiezieniu Komisje i podgrupe P2. Z tego co mu mowili w ZK Hrubieszow mial byc na P2.
Po zakończeniu terapii zostanie przegrupowany do podgrupy P?/z lub P?/p. Czy podgrupa zostanie otwarta tego nikt Ci tutaj nie powie. Duży ma wyrok i za co?

Dziękuje za informacje. Wiem, ze to nie odpowiedni dzial, ale chcialam jeszcze zapytac ile trwa taka terapia ?
Ma jeden rok do odsiedzenia za uprawe konopii indyjskich. Zlozylismy pismo o SDE. Dyrektor ZK w Hrubieszowie mowil, ze ma duze szanse poniewaz jest to jego pierwszy wyrok. I juz pierwszego dnia jak tylko go przywiezli mowil zeby pisac wniosek o SDE.

Ostatnia edycja:
diankka napisał:
Dyrektor ZK w Hrubieszowie mowil, ze ma duze szanse poniewaz jest to jego pierwszy wyrok.

A ja mam inne zdanie niż ten dyrektor - skoro ktoś uznał, że skazany winien odbyć terapię to jak ją odbędzie w warunkach s.d.e.?

Nie chodzil poniewaz trafil do wiezieni. Poza tym wyrok dostal za uprawe. A powiedzial ze uprawa byla na jego wlasny uzytek z powodu uzaleznienia bo mialby wiekszy wyrok za sprzedawanie. Dzisiaj jak dzwonil to mowil, ze nie rozpoczal jeszcze terapii mial dopiero jedna rozmowe z psychologiem. I ta terapia nie jest przymusowa nie musi sie na Nia zgadzac.

NO to mizerne szanse na odbycie kary w s.d.e. Skoro jest taki uzależniony (przecież tak zeznał), nic z tym nie robił do tej pory, skierowany do zk typu zamkniętego to podziwiał będę sędziego, który uzna, że odbycie kary na wolności pozwoli zrealizować cele kary pozbawienia wolności.

Też mi się wydaje, że są marne szanse na dozór elektroniczny. Nie zgodzi się na terapię to będzie miał praktycznie zerowe szanse na warunkowe zwolnienie. Czemu nie składał wniosku z wolności o odbycie kary w SDE? Ja się mogę tylko domyśleć... Nie było czasu. Nie było też czasu na złożenie wniosku o odroczenie wykonania kary. Rzadko zgadzam się z forgiem, ale teraz tak.
On dopiero od 27.04.2015 przebywa w AS
Nie chodzil poniewaz trafil do wiezieni.

Ostatnia edycja:
Zgodzil sie na terapie. Pisal wniosek o odroczenie kary lecz zostal rozpatrzony negatywnie. Nie skladal wniosku z wolnosci o SDE dlatego, ze 3 dni po negatywnym rozpatrzeniu wniosku o odroczenie policja miala nakaz doprowadzenia go do aresztu. Gdy rano wyszlismy z domu zeby jechac do prawnika policja niestety byla juz z nakazem.

No i koniec tematu pobocznego - jeśłi jakikolwiek sędzia zgodzi się na dozór elektroniczny to chyba będzie miał zły dzień. Marne szanse na s.d.e. - i nie ma co dyskutować dalej bo temat nie o tym.

Witam. Mój narzeczony odbywa karę pozbawienia wolności. Obecnie ma grupę P2 ale nie długo ma komisję i będzie się starał o P3. Czy z podgrupą P3 będzie dalej odsiadywał wyrok w tym zakładzie karnym ? Ten zakład jest dla osadzonych z podgrupami P1, P2. Czy może się starać o przewiezienie do zakładu dla podgrupy P3? Czy dyrektor zakładu może odmówić mu przewiezienia?

Jeśli narzeczony zostanie przegrupowany z P2 na P3 a w ZK w którym odbywa karę nie odbywają kary skazani z podgrupą P3 zostanie przetransportowany do odpowiedniej jednostki.

Powrót