Nie są tożsame, jednak np alimenciarze zazwyczaj trafiają do otwartych, półotwartych, za drobne przestępstwa tez, natomiast mordercy nikt raczej nie wsadzi do półotwartego.
Z mojej wypowiedzi nie wynika, ze skazany nie może pisać, tylko ze ja doradzam, ze może to zrobić osoba najbliższa, co wcale nie zakazuje osadzonemu tego wykonać. To jest tak samo jak z byciem miłym do innych osób, nie musisz, ale możesz; )
Nie spowolniłam, melancholiczka napisała, ze wniosek pisze się do dyrektora obecnej jednostki, wiec gdybym tak postąpiła to dyrektor jednostki, w której mój facet przebywał najpierw skierowałby pismo do CZSW, oni do dyrektora jednostki o która mi chodziło i dopiero otrzymałabym odpowiedzieć. Ale przecież to już są szczegóły, wydaje mi się, ze moniczka uzyskała informacje, o które jej chodziło i to już ich sprawa, kto i do kogo będzie pisał, bo jak się okazuje nieważne gdzie się napisze i tak w końcu otrzyma się jakakolwiek odpowiedz.
melancholiczka napisał:
Jesteś pewna, że z tej,a nie z tej, w której przebywa(ł)?
Tak, odpowiedz otrzymałam z jednostki, do której chciałam, żeby został przetransportowany.