Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3 - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzięki Ptasior. Dokładnie to w tym wszystkim chodzi nam o to żeby wymiksować się z tego zk. Dyrektor co komisję obiecuje mu wokandę a później się z tego wycofuje a czas mija. Jakby dostał transport do innego ZK można byłoby samemu napisać bo z otworka łatwiej jest wyjść. Ma teczkę pełną pochwał, listów pochwalnych z pracy bo pracuje nieodpłatnie na zewnątrz a wniosku o wokandę jak nie było tak nie ma bo naraził się panu dyrektorowi pisząc prośbę o płatną pracę. Teraz są tego konsekwencje. Wychowka na rozmowie powiedziała mu ze nawet z P3 nie ma szans by stąd pojechać.
Cenię sobie Twoje rady bo jesteś praktykiem. Sam to przeszedłeś.

forg napisał:
No i koniec tematu pobocznego - jeśłi jakikolwiek sędzia zgodzi się na dozór elektroniczny to chyba będzie miał zły dzień. Marne szanse na s.d.e. - i nie ma co dyskutować dalej bo temat nie o tym.
tak tylko chciałam napisać, ze mamy SDE ;)

Mój chłopak siedzi już ponad tydzień na zamku w Łowiczu, dostał 6msc czy przeniosą go na polotworek?

Witam! Z tego co się orientuje to prędzej wychowawca pokieruje go żeby składał papiery o dozór elektroniczny OM

Witam :)
Mój chłopak został skazany na zastępcza karę pozbawienia wolności (nie odrobił prac społecznych) na 55 dni. Siedzi juz 20 dni. Prawdopodobnie ma podgrupe p2z. Moje pytanie brzmi czy może się starać o jakąś przepustkę, zamienienie kary lub wcześniejsze opuszczenie ZK?

Witam mam pytanie,znajomy odbywa kare w Zk wczesniej byl na Sledczym rok i 3m-c potem został wypuszczony ze śledczego na wolnosc do uprawomocnienia sie wyroku dostał 2 lata i 6 m-c,po uprawomocnieniu sie wyroku odwolal sie i zostal on zawieszony na rok po roku stwierdzil ze upomni sie o bilet i sie wstawi do zk. wstawil sie na odsiedzenie 1roku i 3m-c,wychowawca powiedzial ze pojdzie na połotworek i po dwoch m-c wyjdzie a grupe mu przyznali P1 zapytal wychowawcy dlaczego to ten stwierdzil ze to ze pol wyroku odsiedzial to nic nie znaczy...a moje pytanie to Czy z p1 moze sie starac o wyjscie warunkowe??? i kiedy moze starac sie o zmiane grupy??? no i dlaczego dostal p1 skoro to jest jego pierwszy wyrok,sam sie wstawil,i jego opinia z zk Sledczego jest dobra???

pelna napisał:
Czy z p1 moze sie starac o wyjscie warunkowe???

Można.

pelna napisał:
i kiedy moze starac sie o zmiane grupy???

Zawsze. Każdego dnia.

pelna napisał:
no i dlaczego dostal p1 skoro to jest jego pierwszy wyrok,sam sie wstawil,i jego opinia z zk Sledczego jest dobra???

No jak wstawionym się stawił do więzienia to masz odpowiedź. A jeśłi nie to my nie wiemy dlaczego stwierdzono, że nie można mu zaufać i skierować do zk typu półotwartego.

Ile trwa przyznawanie tych grup?.Powiedziano że być może gdzie indziej będą przenosić gdyż chłopak jest w AŚ lecz nie na tymczasowym bo to kara zastępcza.Czy gdy przenoszą to ma już ustanowioną grupę czy tam też zmieniać mogą.
I jeszcze jedno.Gdy bardzo ciężko ktoś się asymiluje i jest z tym problem (dzwonił psycholog i rozmawiał z rodziną) to się bierze pod uwagę przy nadaniu grupy.Rozumiem że to indywidualnie przyznają dostosowując do każdego w jakimś stopniu.Dziękuję za odpowiedź.

czy jest opcja uzyskania na komisji odrazu podgrupy R3 ? wyrok 3 miesiace pozbawienia wolnosci

Czy jak sam sie stawie do ZK to czy na komisji jest opcja zeby odrazu uzyskac podrupe R3 i zostac w tej miejscowosci gdzie sie stawie na zakladzie typu otwertego, mam wyrok 3 miesiace

Witam mam takie pytanie mianowicie moj narzeczony przebywa w zk w Zarebie pomimo tego ze jest z Wałbrzycha pomijajac to dostal podgrupe R2 po czym teraz mial łączny i rok mu ujeli (ten wyrok z R) i zostal mu sam z tak zwanej Petki czy jest to mozliwe aby wrocil na podgrupe P:?:

Wyroku nie ujęli tylko połączyli kilka wyroków w jeden więc recydywa pozostanie.

Czy na tzw "zamku" oprocz godzinnego spaceru mozna np skorzystac z swietlicy czy przez pozostały czas siedzi sie w celi?

Powrót