forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
Ewelinkax napisał:Może i nie znam wszystkich przepisow, ale bardziej pomogłam osobie pytającej niż Ty.
Udzielając złych rad? Faktycznie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ewelinkax napisał:Może i nie znam wszystkich przepisow, ale bardziej pomogłam osobie pytającej niż Ty.
moniczka-kg napisał:Witam. Mój kolega dostał P1. Pierwszy raz ZK. Ma do odsiadki 2 lata a jest dopiero miesiąc. Nie ma pojęcia co zrobić aby otrzymać P2. Proszę Was o pomoc. Napiszcie czy trzeba napisać jakiś wniosek jeśli tak to skąd go pobrać. Czy może sam własnymi słowami napisać??Jego matka chce iść do prawnika ale ciężko znaleźć takiego, który zechce takie pismo napisać i w dodatku w rozsądnej cenie. Proszę napiszcie co zrobić, jak można mu pomóc. Proszęęę
Ewelinkax napisał:Czyli wychodzi na to, ze pisząc do CZSW trochę to przyszpieszylam, bo oni od razu przekazali sprawę do interesującej mnie jednostki.
forg napisał:Spowolniłaś. Bo wydłużyłaś drogę. Najszybciej byłoby, gdyby skazany sporządził prośbę. I skierował do dyrektora właściwej jednostki.
Andrzej_F napisał:Mylisz się forg
Andrzej_F napisał:Zasada jest taka ze skazany MUSI zachowac droge sluzbowa czyli napisac pismo do Dyrektora ZK i złozyc je do Wychowawcy
Andrzej_F napisał:Rodzina nie musi zachowywac zadnej drogi słuzbowej a na JEJ pismo CZSW musi wdrozyc procedury jesli pismo jest zasadne i poparte argumentami
forg napisał:Nie mylę się.
Poproszę o podanie stosownego przepisu. Przepisu, który mówi, że osoba pozbawiona wolności nie może np. włożyć pisma do koperty, nakleić znaczka i wysłać do dyrektora.
.
Andrzej_F napisał:Gdy skazany pisze prosbe o przeniesienie - wsio bedzie zalezne od OPINII WYCHOWAWCY która to opinie przeczyta takze Dyrektor ZK do którego miałby byc przeniesiony ten skazany
Andrzej_F napisał:i teraz zanim znow cos wypocisz ................ przeczytaj i pomysl i udowodnij mi ze sie myle albo zamilcz![]()
Andrzej_F napisał:stad doskonale wiem ze prosba o przeniesienie pisana przez skazanego do Dyrektora ZK zostałaby zwyczajnie olana
forg napisał:Twierdzisz, że wysłane przez osobę bliską skazanemu pismo zostanie "olane"? pozostawione bez odpowiedzi? Mylisz się.
Jak w kilku innych sprawach - choćby z możliwością telefonowania przez osoby tymczasowo aresztowane.
Andrzej_F napisał:Decyzje czy zostawic skazanego w danym ZK i jaka grupe mu przyznac podejmuje Komisja Penitencjarna powołana przez Dyrektora ZK
Andrzej_F napisał:Korzystanie z aparatu telefonicznego dla tymczasowo aresztowanego uwazam za tak realne iz smialo moge sobie napisac ze nie otrzyma na 100% takiej mozliwosci - ty mozesz wciskac kit ze istnieje taka mozliwosc i wbijac ludziom do glowy by o to sie starali czym spowodujeszcz tylko zmarnowanie czasu i frustracje
forg napisał:Komisja Penitencjarna nie podejmuje decyzji odnośnie miejsca odbywania kary przez skazanego. Przestań dezinformować!!!