Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nie moze niczego napisac, albo nie wiem co zrobic - jakos go przekonac - tylko jak?
starac to on sie stara i juz duzo mu "dano" pracuje poza zk i chodzi do szkoly... aaa i jeszcze mu powiedzial ze wiezniom tylko sie wydaje ze tam jest lepiej itd a poza warunkami "mieszkalnymi" niczym to sie nie rozni :/

P3 super podgrupa...Mozna by powiedziec hotel robotniczy a nie wiezienie..A ten wychowawca jakieś bzdury mu opowiada aby go zbyc.Z tego co wiem przepustki mu przysługuja nawet na P2 ...Pierwsza 24h ..a pózniej dłuzsza...Dostanie przepustke wróci..Dostanie nastepna i wróci..To mu zmienia podgrupe na P3 pobedzie chwile, moze znow jakas przepustka.. Administracja wystapi o przedterminowe zwolnienie i do domu;) P3 to własciwie przystosowanie skazanego do warunków wolnościowych.Moim zdaniem niedługo będzie w domu...:)

Hm.. na grupie P2/P3 cieżko się siedzi niestety jest pełno zawistnych osób i robią pod górkę a przedewszytkim "lewe" afery. banditerox po powrocie z 2 przepustki nikt automatycznie nie otwiera grupy. Z resztą to nie jest takie łatwe jak CI się wydaje:) Pozdrawiam

Na P3 siedzą z końcówkami wyroków...P3 to właściwie grupa wolnościowa...Najciężej jest z P1 na P2 przeskoczyc...Z P2 równiez wychodzi sie do domu ale wszystko zalezy indywidualnie od skazanego..Ile mu zostało do końca itd..Ja chodziłem na przepustki z Włocławka haha chyba 3 razy pierwsza była 24h i dwie kolejne dłuzsze..wróciłem z nich o czasie Wystapili mi o warunkowe zwolnienie i do domku..:)A co do samego siedzenia na P2 P3 to wszystko ma swój urok...W różnych wiezieniach jest różnie na P2 ..Sa otwarte cele np.kilka godzin dziennie tylko a gdzie indziej cały dzień..Jakies urozmaicenie to plus niewatpliwie ale moze trafic ktos albo kilku z którymi nie chcesz miec zabardzo kontaktu a widzisz ich codziennie hahah...Wtedy sie pisze o zamkniecie podgrupy i luzik...Wracasz do punktu wyjścia a wokanda ucieka...Trzeba jakos ten klimat przetrwać...a P2 P3 to milowy krok do Wolności:cool:

Aaaaa powiem Ci że u nas inaczej było mój mąż po odsiedzeinu 6 msc (wyrok 4,5) trafił na P2 do Gd. Po 2 msc miał pracę wolnościowa a za 2 msc przepustki pierwsza 5 dni i kolejne tyle samo ale pech chcial ze jakas osoba pozalila sie wychowawcy że mój mąż go gnębi nic nie udowodnili ale grupe zamkneli. Teraz jest na zamknietym i z zamku na przepsutki chodzi pierwsza 30 h druga była 5 dn i teraz się tylko modli by znowu nie trafił na p2 :)

No rozumiem...Jak ma takie a nie inne podejście do siedzenia to lepiej żeby sobie na tym zamku siedział...Sa tacy co dostają wyrok 4.5 roku a wychodza po 7 haha bo sa nadpobudliwi..Z tego co wiem wyrok który można dostać w wiezieniu np. za pobicie itd, siedzi sie do dechy..Także nie mozna sie denerwowac..;) Jeżeli mimo zamknietej grupy ma przepustki to super...a pracuje nadal ?..raczej nie..to nie za dobrze ..Wnioski niech zbiera nagrodowe..haha Do wychowawcy trzeba 1 w miesiącu uderzyc i powiedzieć aby wypisał ..albo jakiegos oddziałowego na celownik wziąść i niech pisze:)...Na wokandzie akta musza być czyste i powinny przewazac wnioski nagrodowe..Jak z perspektywy czasu sobie te klimaty przypomne to ..:D..ale wtedy nie było mi do smiechu..

Nie nie ma pracy bo do Kaminska pojechal. Wnioski nagordowe ma regularnie. Co do wokandy to w tym msc 3 nas czeka ale sie nie nastawiam wkoncu to Kaminsk :) Teraz odmowia z tych samych powodow co poprzednie. Ale zdecydowanie wiecej jest za niz przeciw :)

W Kamińsku siedzi recydywa przeważnie...Wokandy tez najlepsze nie są ale wszystko zależy od rejonizacji..Skazany powinien przebywac w ZK do 100km od miejsca zamieszkania..Chyba ze są przepełnienia..Najlepiej w takim razie bo wokanda mu jak napisałaś przysługuje dowiedziec sie gdzie ten Sąd Penitencjarny jest najbardziej łaskawy i napisać podanie o przeniesienie..Tylko z 2 strony będzie musiał znów tam pobyć troche aby dać sie poznać..Zresztą on chyba wie co jest dla niego najlepsze i w jakiej sytuacji sie znajduje..W kazdym razie Życze szybkiego powrotu do domu..Wyjście za mur super sprawa:)

Do Kamisnka tez karnie zwoza. Jestem z Olsztyna wiec az tak daleko nie mam dojazd tez bez problemu. Przeniesc go nigdzie nie chca bo nie ma dla nich "waznego argumentu" Wiec pozostaje czekac... Pozdrawiam :)

Proszę do rozmów używać prywatnych wiadomości

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dlaczego tak jest, że mój P. mimo grupy p2 siedzi zamknięty 24/h i to znowu w areszcie... nie rozumiem

Może czeka na transport do więzienia w którym bedzie odbywał dalszą cześć kary..Ile już tam jest?..jaki ma wyrok?

W jednym areszcie był miesiąc już jako skazany z grupą p2, ale też zamknięty, a teraz jest dopiero 3 dni w innym areszcie. Wyrok ma 1,5 roku

spox ..może jakąś inną sprawe ma i dlatego jest w areszcie albo rzeczywiście czeka na transport..:)

witam wszystkich. Mam pytanko, kiedy najwcześniej mogą zmienic mojemu T grupe, wiem że narazie w marcu mają mu zdjąc wwo, czy mogą go od razu przerzucic na p2?

Zadziora napisał:
O p2 moze sie starac po odsiedzeniu min 6 msc

Nie zgodzę się z Tobą mój wyszedł z WPZ po pół roku odsiadki, wychodząc miał już grupę P2P :)Komisja jest nie rzadziej niż co 6 m-cy

Ostatnia edycja:
Zadziora napisał:
O p2 moze sie starac po odsiedzeniu min 6 msc

To jest forum prawne. Zatem: jeśli nie podajemy przepisu prawnego to sugeruję, by dopisać np. "mój facet mógł się starać", "ja mogłam się starać".
Teoretycznie, zgodnie z ustawą należy rozpocząć odbywanie kary pozbawienia wolności od zakładu typu półotwartego. Chyba, że ... i tu mamy cały katalog, kiedy zamknięty.

Witam serdecznie.
Zadziora- ja tez jestem z Olsztyna i mój siedzi na Oz na Opolskiej czy twój mąż nie mógby pisac o przeniesienie przykładowo na Ozet? miala bys bliżej do Niego. :)

czyli mogą mu zmienic grupe wcześniej niż po 6 miesiącach??
od kogo to zależy??

Tak mogą zmienić ją wcześniej niż po 6 miesiącach.
To zależy głównie od osadzonego, a dokładniej mówiąc od jego zachowania oraz od wychowawcy - czy będzie chciał postawić go na komisję szybciej niż po 6 miesiącach od poprzedniej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót