Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
magdazet-cieszę się, że chociaż trochę jesteś spokojniejsza, pozdrawiam :)

No i już go przewieźli - wczoraj. Niestety daleko, bo do Potulic, za Bydgoszczą. Zadzwonił stamtąd, że znów była komisja i cała ta procedura i jeszcze czeka go przewiezienie na P2 do Oddziału w Strzelewie. Ciężo mi będzie dojeżdżać tam na widzenia, co gorsza nie mają tam widzeń w dni powszednie, tylko w weekendy. Można sobie wyobrazić jaki jest tłok i ile się czeka...
Podobno nie jest to zły zakład, mają różne programy, dużo się dzieje. Wie ktoś może coś na temat tego ZK?

magdazet-nie ma żadnej jednostki typu półotwartego bliżej Waszego miejsca zamieszkania? Na przykład ZK W-wa Białołęka lub oddział w Popowie?

no wlasnie..Mojego miejsce zameldowania i zamieszkania to Gdańsk...a przebywa w zk kolo Koszalina tez w zakladzie polotwartym...a blizej takie jednostki zdecydowanie sa

Alutka84-a pisaliście prośbę o transport bliżej miejsca zamieszkania?

Są półotwarte ZK nawet w samej W-wie (Białołęka i Służewiec), ale co z tego? Przewożą ludzi gdzie chcą, pewnie tam gdzie jest aktualnie miejsce. A te 200 km jechali 12 godzin. Syn dziś też dzwonił, mówił że nie jest źle - przestrzeń, 3 godz. spacerów, możliwość przemieszcznia się po zakładzie, cele nie zamykane na noc. I trzeba bardzo się pilnować, bo łatwo można podpaść i trafić z powrotem na P1, a tego nikt z nich tam nie chce. Więc może dobrze trafił? Nie będzie na razie się starał o przeniesienie bliżej W-wy. Zobaczymy co będzie dalej. W Strzelewie widzenia są tylko w niedziele. Zorganizujemy jakoś te wyjazdy.

witam,jak wygląda sytuacja aresztowanego,który leczył się kiedyś psychiatrycznie?Tak było z moim R,swego czasu chodził do psychiatry i co teraz?Ma to jakiś wpływ na to,gdzie Go przydzielą :?:

wszystko zalezy od tego z jakiego powodu sie leczyl, co na ten temat powiedzial i co jest napisane w opinii sadowo-psychiatrycznej, jezeli mial taka robiona

leczył się po utracie pracy.Umówmy się,że był w kiepskim nastroju :wink: Opinię miał robioną.Jest ok.

w takim razie nie powinno byc problemu i nikt nie powinien brac tego pod uwage. decydujaca jest opinia sadowo-psychiatryczna. to, ze ktos kiedy bywal u psychiatry... u stomatologa tez pewnie bywal, lekarze sa po to, zeby ich odwiedzac 8)

Witam..wiesz Oceania...chyba zależy na ile ejst to aktualne...bo w naszym przypadku jak pytają o leczenie i odpowiedź jest pozytywna...choćby to była jedna wizyta to za każdym razem wysyłają mojego na badania... nie ważne co stwierdzi biegły, ale zaraz zostaje mu przydzielony adwokat z urzędu :-)

tak na marginesie.. adwokata dostaje a opinię ma zdrowego

WITAM... a czy wie ktos moze po jakim czasie mozna sie ubiegac o zmiane grupy np. z p1 na p2 ??? czy w ogole nie ma to znaczenia! A jesli ma to liczy sie czas od momentu spedzenia w AS czy juz po wejscie na ZK.Cos mi sie kojarzy ze komisje sa co pare miesiecy tylko własnie nie wiem od kiedy osadzony moze sie ubiegac.

no tak... :) a pozniej po jakim czasie jest komisja? po 3 miesiacach czy dłuzej...On juz jest na karnym od grudnia.

Asieńko tak jak Moniak mówi - komisje są co pół roku, to wokanda może być co 3 m-ce

Madziu własnie juz mi sie przypomniało :) ale od tej masy info jaka tu jest to juz dostałam poplatania zmysłow :wow: Z tego co wyczytałam to własnie roznie z tym bywa znaczy z tym przydzielaniem...jedni nawet nie czekaja 3 miesiecy a drudzy z kolei czekaja wiecznosc badz w ogole sie nie doczekaja... no zachowanie ma bardzo duze znaczenie słyszłam...Moj J. nie ma jak narazie zadnego kwita i oby tak dalej było :) to moze jakos sie szybciej za to zabiora heheeh

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót