Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P1 :( cholera nigdy nie był karany i w ogole a tak mu dogodzili :roll:

To wszystko zależy od wysokości wyroku, od tego ile już odsiedział, a także od tego za co został skazany.

ojj nawet nie chce mi sie tego wspominac :( wyrok 4. siedzi juz 8 miesiecy.Od maja do listopada w AS i juz teraz w zakładzie.

[cytat="MadziaeM"]to wokanda może być co 3 m-ce[/cytat]

A czasami nawet częściej ;)

Kadi,Yossariann pomocy co to znaczy P2z :?: :?: :?: :?: :?: P2 rozumiem ale Z już nie :wow:

[cytat="Marsac"]co to znaczy P2z :?: :?: :?: :?: :?: [/cytat]

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 25 sierpnia 2003 r. w sprawie regulaminu organizacyjno-porządkowego wykonywania kary pozbawienia wolności:

"(...)§ 53. 1. Dla celów klasyfikacji skazanych:
1) rodzaje zakładów karnych oznacza się literami:
a) zakład karny dla młodocianych - M,
b) zakład karny dla odbywających karę po raz pierwszy - P,
c) zakład karny dla recydywistów penitencjarnych - R,
d) zakład karny dla odbywających karę aresztu wojskowego - W;
2) typy zakładów karnych oznacza się cyframi:
a) zakład karny typu zamkniętego - 1,
b) zakład karny typu półotwartego - 2,
c) zakład karny typu otwartego - 3;
3) system wykonywania kary oznacza się literami:
a) system programowanego oddziaływania - p,
b) system terapeutyczny - t,
c) system zwykły - z.

2. Dla celów klasyfikacji skazanych, litery wymienione w ust. 1 pkt 1 oznaczają grupy klasyfikacyjne, a cyfry i litery wymienione w ust. 1 pkt 2 i 3 oznaczają podgrupy klasyfikacyjne.
3. Dla celów klasyfikacji, osoby, o których mowa w § 52 ust. 2, oznacza się dodatkowo literą U.(...)"

Dodam, że owa litera U dotyczy skazanych za wykroczenie, odbywających karę porządkową i tych wobec których orzeczono środek przymusu skutkujący pozbawieniem wolności.

Kadi jeszcze jedno pytanko :help: :help: :help:
Z-czyli zwykły to dobrze czy źle :help: :help:

Marsac ani zle ani dobrze neutralnie chociarz lepiej niż na terapeutycznym

Ewciu dziękuje ci bardzo za odpowiedź jesteście kochani :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

to ja mam takie pytanie.
moj narzeczony P jest w AS w piotrkowie i odsiaduje kare 10miesiecy. to wyrik laczny za 2 sprawy. siedzi po raz drugi.
jaka grupe moze otrzymac? i jakie sa warunki na tej grupie? czekam :)

Majonezka przy tak niskim wyroku to wydaje mi się że powinien dostać R2. Najpierw musi stanąć na komisję o przydzielenie grupy. Zależy jeszcze czy sam się stawił za co został skazany i jak się zachowuje?

nie stawil sie sam. mial list gonczy na karku za to.. nie wiem jak sie zachowuje nikt mi nic nie powiedzial..
:x :x
dzisiaj mu karte wysle to moze zadzowni.

pewnei jest zdolowany... jak jasna cholera. ale mam nadzieje ze nie jest zbyt agresywny... ale napewno go wszytsko wkurza..

Jeżeli się ukrywał to marne szanse na R2. Najprawdopodobniej dostanie R1 czyli zamek. Na zamku widzenia są 2 razy w miesiącu. Majonezka poczytaj cały ten temat :ok:

acha. czyli nie dosc ze w fortecy to jeszcze na zamku.. no to swietnie.. ciekawe czy wgole je dostane.. nei chce tak :(

Majonezka ale jeżeli nawet dostanie P1 to może się starać o zmianę grupy. Tylko nie pamiętam co jaki czas są komisje dlatego pisałam Ci żebyś poczytała sobie cały temat.

Barbie, Sławek też został doprowadzony i dostał od razu R2, po 9 miesiącach R3..a wyrok 1 rok..nie ma reguły

Moj tez doprowadzony :( , ale dostał R2. :)

Może to zalezy od tego ile zostało do końca wyroku ?

a mi się wydaje na jakich ludzi się trafi w komisji przydzielającej grupę
R też się ukrywal i to przez bardzo długi okres i dostał p2 więc kolejna rzecz na którą nie ma reguły i można powiedzieć co zk to obyczaj

U nas też od początku było R2 a list gończy był prawie rok.Teraz jest R3 :)

Wszystko zależy od tego jak wysoki jest wyrok i dużo od komisji,która przydziela grupę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót