Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no nie siedzialem w zakladzie karnym lecz w areszcie sledczym,jestem skazany dwukrotnie za włamanie...

Piwosz mój mąż siedział na sankci pare lat temu alejak teraz go zamnkneli na wyrok dostał P odwiesili mu wyrok za który byłna tymczasowym areszcie i zmienili mutym samym grupe na R

piwosz11 Areszt śledczy to nie kara, lecz środek zapobiegawczy, jeżeli w ZK nie siedziałeś, to tak jak poprzedni użytkownik napisał.

endorfinalna napisał:
piwosz11 Areszt śledczy to nie kara, lecz środek zapobiegawczy, jeżeli w ZK nie siedziałeś, to tak jak poprzedni użytkownik napisał.

Wcale nie jest tak, jak poprzedni użytkownik napisał. Bo jeśli pierwszy wyrok zostanie wprowadzony do wykonania a pobyt w AŚ zostanie zaliczony to wówczas pobyt w zk będzie traktowany jako powtórny.

piwosz11 napisał:
no nie siedzialem w zakladzie karnym lecz w areszcie sledczym,jestem skazany dwukrotnie za włamanie...

też jest bardzo ważne czy te wyroki dostałeś lub któryś z nich w zawieszeniu???

w roku 2006 bylem skazany za wlamanie na 2 lata pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na lat 5 w kwietniu 2011 popelnilem kolejne wlamanie odwiesili mi wyrok ten pierwszy z roku 2006 a za rok 2011 za wlamanie zostalem skazany na 3 lata wiezienia co teraz prowadze apelacje w tej sprawie,wczesniej bylem w areszcie sledczym.w zakladzie karnym nie odbywalem kary i teraz pytanie czy mam recydywe bede siedzial z recydywa czy z osobami pierwszy raz karanymi,aha i w roku 2010 popelnilem oszustwo art 286

Ja Ci powiem tak. Niewiadomo. Ja wychodziłem z ZK na warunek w styczniu 1996 roku. Po 3 latach przyszło mi pismo, że kara jest odbyta w całości. Siedziałem wtedy za kradzieże z włamaniem. W 2009 mnie zawinęli na rok, bo mi odwiesili wyrok za niepłacenie alimentów. I jaką powinieniem dostać podgrupę i z kim siedziec?

No wiem ale jak jest w moim przypadku czy ja dostane grupe p czy r ?

Przeciez napisałem, że niewiadomo. Ja dostałem R1 chociaż dział ewidencji skierował mnie na oddział dla pierwszy raz karanych. Komisja zrobiła ze mnie recydywistę chociaż tak chyba nie powinno być. Dlatego napisałem, że niewiadomo.

ale jak ja nie siedzialem w zakladzie karnym czy zemnie tez moga recydywiste zrobic dlatego ze odpowiadam dwa razy za ten sam artykul w przeciagu 5 lat?

Hej
a ja mam pytanie takowe: czy mozna zlozyc zazalenie/skarge czy odwolac sie od wyroku sadu penitencjarnego w sprawie nadania grupy ??? D dostal grupe p1, wyrok 2 lata pozbawienia wolnosci( czyn popelniony w maju 2010r) od tam tej pory nie mial nic doczynienia z prawem, nie jest dresem, nie goli sie na lyso,nie ma tatuazy, dobrze zbudowany ale tez nie jest jakims karkiem. Siedzi w zk opole lubelskie o zwiekszonym rygorze, sziedzi w celi z czlowiekiem ktory zamordowal i dostal 12 lat i z notorycznym zlodziejem-7 lat. Taka to resocjalizacja ... Jestem juz w kontakcie z adwokatem ale chce sie najpierw wywiedziec tutaj czy mozna cos w tym temacie zrobic :tuptup:
pozdrawiam

Mery Jane napisał:
Jestem juz w kontakcie z adwokatem ale chce sie najpierw wywiedziec tutaj czy mozna cos w tym temacie zrobic :tuptup:
pozdrawiam

I adwokat nie powiedział Ci jaki jest tryb odwoływania się od decyzji Komisji Penitencjarnej? Jak nie powiedział to artykuł 7 kodeksu karnego wykonawczego.

A skierowanie do zk typu zamkniętego nie jest uzależnione li tylko od wymiaru kary. o tym też mówi stosowny artykuł kodeksu karnego wykonawczego.

Od decyzji Komisji Penitencjarnej można odwołać się do Sądu Penitencjarnego.

tak tak, juz sie doczytalam .. :( wszystko sie zgadza tylko odwolac mozna sie do 7 dni po ogloszeniu wyroku komisji. takze popij woda, nic jeszcze moze ta adwokat cos wymysli..

oj ale musze sprobowac bo to dosyc skomplikowana sprawa a ja nie mam dosc wiedzy na ten temat:P narazie sie z nia umowilam na ze zajrzy do akt( 600zl) a pozniej to sie zobaczy ... a noz -widelec cos pomoze :)

Mery Jane napisał:
narazie sie z nia umowilam na ze zajrzy do akt( 600zl) a pozniej to sie zobaczy ... a noz -widelec cos pomoze :)

Masz za dużo pieniędzy??!!?? Wpłać je lepiej na dom dziecka albo daj biednej rodzinie ... "Zajrzy do akt" - zgroza. Znaczy zgrozę budzi naiwność ludzka.

A - do jakich akt niby zajrzy?

zajrzy do akt ktore sa w sadzie regionalnym poniewaz za skazanym nie ida takowe akta- ida tylko te o wyrokach i za co, reszta nie. Wiec zajrzy do tych akt po to by zobaczyc dlaczego zostal za D wyslany list gonczy miedzynarodowy bo o to mi chodzi na poczatek a zostal wyslany jak jeszcze kary mial zawieszone. Nie bede nic a nic wplacac na ta biedna polske- radzcie sobie sami - wybaczcie te ostre slowa ale moj kraj urodzenia dal mi jedno-pietno alkoholika i zlodzieja:mad: oraz prawo ktore z logika ma niewiele wspolnego.. co nie znaczy ze nie pomagam-przekazuje ubrania po mojej corce do domu dziecka w Krasnymstawie i pomagam finansowo biednej wielodzietnej rodzinie z mojej miejscowosci. Nie mam duzo pieniedzy, ale w potrzebie zawsze sie znajda. Wiem ze pani adwokat jak uslyszala ze mieszkam za granica to sobie pomyslala -mozna ciagnac z niej jak z dojnej krowy:P ale to nie znaczy ze bede dala sie ciagac w nieskonczonosc :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót