Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Moj na dzień dobry dostał grupę p2 teraz w kwietniu bedzie mial komisje o zmiane... zobaczymy wydaje mi się ze nie dostanie jeszcze p3. Jak myslicie - biora pod uwage ile zostalo jeszcze do konca odsiadki zmieniajac podgrupe? czy to jest bez znaczenia?

też tak sadze, napewno potrzymaja go z rok na tym półotworku:x

były opisywane sytuacje, zmiana podgrupy z p2 na p3 po 3 miesiącach, w moim przypadku było to po 6 miesiącach, ale już nie załapałem się (na otworek), był czas na wyjście...:ok:

ale moj ma duży wyrok, wiec nie sądze żeby od razu po 3 miesiacach dostał z p2 na p3. Kurcze a sa jakies okreslone warunki, ktore musi spelnic? Czy ogólnie program jaki ma nałożoby do zrealizowania jest brany pod uwagę przy warunkowym czy w zmienie podgrupy? Jak to jest? Dopiero jak odfajkuje wszystkie pogadanki? ( a ma je jeszcze przez 12 tyg ) i wtedy na p3 dostaje nowy program z ktorego musi sie wywiązac?

warunki? wg mojej oceny na zmianę podgrupy mają wpływ:
- realizacja IPO
- wnioski nagrodowe
- praca (najlepiej w grupie "wolnościowej")
- opinia oddziałowych
- decyzja wychowawcy, (bo to on stawia na komisję, i proponuje w swojej opini przyznać "lepszą" podgrupę = tym samym stracić swojego podopiecznego!)
:ok:

IPO to jest ten program nałożony?
- wnioski nagrodowe dostaje
- praca na zewnatrz bez konwoju
- opinia chyba nienajgorsza bo wiem ze nawet sie z ktorymis ugadal i sprzata im kanciapy
- no a z wychowawca to nie wiem .. moze pojde z nim pogadac...

IPO - indywidualny program oddziaływania (jak to nazwał lorein "program nałożony"), musi być realizowany zgodnie z terminarzem, o którym osadzony został poinformowany, i doskonale wie, że z każdego pkunktu programu będzie (jest!) rozliczany:)

no tak czyli co jak mu zostało jeszcze 12 tyg. pogadanek to dopiero jak to odfajkuje to bedzie mogl sie kwalifikowac o p3? to po co mu robia komisje w kwietniu?? juz nie rozumiem.. przeciez jak sie nie kwalifikuje jeszcze to po co zwoluja komisje.
kurcze dostał tez jakis program kontaktu z rodzina... czy ja jako konkubina bede uwzgledniana w tym programie? jego rodzina przez te pol roku byla u niego 2 razy.. ja jestem na kazdym mozliwym widzeniu. czy to ze ja do niego chodze na widzenia bedzie plusowalo?

Lorein z reguły (nie zawsze) P3 dostają skazani którym nie dużo zostało do końca kary. Jednak znam przypadek kiedy P3 było nadane osobie której zostało prawie połowa kary (wyrok był nie mały)

przeczytałam tu że niektórzy odbywają karę za PG co to znaczy i dlaczego to takie duże wyroki???

hejka moze mi ktos napisac jak jest na p3 moj chlopak mial p2 ale dostal p3 prosze o pomoc :(

na p3 masz widzenia nie ograniczone (ilosc godzin) i na p3 moze miec pieniadze , niczym p2 od p3 sie nie rozni sa takie same warunki taki sam regulamin.;)

no tak zgadza się no i plus z tymi nie ograniczonymi widzeniami wiec tak smutna emotka nie jest potrzebna :)

a jak jest w tym p3 bo w p2 to nie mozna miec pieniedzy i cele maja pozamykane

mama tez pytanie czy w zk w czerwonym borze tez tak jest

kochana202 napisał:
a jak jest w tym p3 bo w p2 to nie mozna miec pieniedzy i cele maja pozamykane

cele nie sa pozamykane (no ale to zalezy od dyrektora ,ale nie spotkalem sie z takim zk i nie slyszalem zeby na p3 / r3 cele byly pozakane) pieniadze mozna posiadac nie wieksza kwot niz do dyspozycje na tzw. "wypiske";)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót