Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D.R. na P2 zależy od ZK. W jednym cele będą otwarte tylko przez określone godziny np: od 10 do 16 (bodajże w Hrubieszowie tak było), a w innym ZK cele całą dobę będą otwarte (Uherce Mineralne).
Acha przepraszam Ty pisałeś o P3 :) ale Kochana202 mówiła o P2
Kochana202 na P3 tak jak D.R. pisze nie słyszałam, żeby cele były zamykane.

to coś nowego dla mnie,o czym pisze D.R. : "niczym p2 od p3 sie nie rozni sa takie same warunki taki sam regulamin" gdzie tak jest?

oj Marcinmajster widze że ewidentnie sie czepiasz D.R nie ładnie z Twojej strony:mad: a ze p2 nie różni sie prawie niczym oprocz nieograniczonej ilości widzeń to ja też tak słyszałam i to z bardzo dobrego zrodła:oNP w ZABRZU na R2 i R3 obowiazuje taki sam regulamin
Barbi jak moja łajza była w Zabrzu na R2!!!!! to cele mieli otwarte cała dobe wiec moze jeszcze gdzieś są takie przepisy że zamykaja łobozow zeby dali spac Panom z SW ?:-D

Ostatnia edycja:
Moniś zależy od ZK. Jak pisałam wcześniej w jednym na P2/R2 cele będą otwarte całą dobę, a w innym kilka godzin. Ja podałam przykłady z ZK, w których Mirek siedział. W każdym było inaczej.

wiem Barbi dlatego tez odp Ci ze moze tak być;)

ja tylko pytam, a wy przylepiacie mi łatkę że się "czepiam", nieładnie, nieładnie! kkw w art. 91 (odnośnie p2) a art. 92 (odnośnie p3) wyrażnie rozróżnia te dwie podgrupy! stąd też było moje pytanie, tylko pytanie!!!

ps. piszecie że tylko widzenianiami (częstotliwością) róznią się te dwie podgrupy, a sposobem (limitem lub jego brakiem!!!) rozmów telefonicznych - nie???

Ostatnia edycja:
a jak to z tymi telefonami ? moj na p2 dzwoni ile tylko chce.. tz. dopóki nie zrobi sie kolejka i nie musi ogolnie rzecz biorac konczyć... bo inni naciskaja.. ale tak standardowo dzwoni do mnie przed praca i po :)

ps. piszecie że tylko widzenianiami (częstotliwością) róznią się te dwie podgrupy, a sposobem (limitem lub jego brakiem!!!) rozmów telefonicznych - nie???[/quote]
własnie o to chodzi ze nie roznia sie limitem ani sposobem rozmow telefonicznych moj dzwonił kiedy chciał i ile czasu chciał nie mielismy zadnych limitow

Moniś w Hrubieszowie nie można było dzwonić kiedy się chcę :rolleyes:

bo z tego co wiem tak jak moj pisal ze w czerwonym borze maja od w poldo 6 rano do 18 ale zmienili do wpoldo 22 maja cele otwarte i jest na p2 a na noc zamykaja cele a co do tel to dzwoni iedy sa bdki wolne i rozmawia ile chce dopoki nie ma kolejki

Sprawa korzystania z aparatów samoinkasujących w ZK półotwartym i otwartym jest uzależniona tylko od tego gdzie jest zlokalizowany ten aparat.Ponieważ we wszystkich tych zakładach cele są w określonym czasie otwarte, to też gdy aparat wisi w rejonie dozwolonym dla samodzielnego poruszania się skazanych, to i korzystanie z niego nie jest limitowane. Tylko liczba zbyt wielu chętnych do dzwonienia może być przeszkodą.

Barbie napisał:
Moniś w Hrubieszowie nie można było dzwonić kiedy się chcę :rolleyes:
rozumiem Barbi i dlatego pisze jak było na połotwartym w Zabrzu, bo wiemy wszyscy doskonale ze każdy zk rządzi sie swoim wewnetrznym regulaminem

w grudziądzu, gdańsk - przeróbka - nie można było (mowa o p2)dzwonić - kiedy się chce!

no ok ale kto za te rozmowy płaci? czy jak mój trafi juz z aresztu do zk to muszę mu jakąś kasę na karty przesyłać czy jak to działa?

mam male pytanie czym sie roznie zgredy od mlodziakow

"Zgredy" to osoby które skończyły 21 lat, "młodziki" to skazani którzy nie ukończyli 21 roku życia

Ja mam też pytanie w temacie. Czym się różni kamień węgielny od węgla kamiennego?

Recedes napisał:
Ja mam też pytanie w temacie. Czym się różni kamień węgielny od węgla kamiennego?
ale jesteś zabawny że aż boki można rwać ze śmiechu :mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót