R
Recedes
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 537
Przyznam że trochę jestem zdziwiony decyzją Komisji. Wyrok 2 lata z tego prawie połowa odbyta i zk zamknięte???? Chyba że jest coś o czym nie piszesz?primum non nocere napisał:Witam, mam pytanie. Co mozna zrobic by zmieniono grupe z p1 na p2? W ciągu miesiąca dwie komisje przyznały mężowi p1. Wyrok to dwa lata. 8 miesięcy ma za sobą - 7 sankcja i 1 Zk Sam się zgłosił. Argumentacja dyrektora była taka - jest Pan za krótko, a przeciez inni byli krócej i dostali p2 od razu.Proszę o rady, serdecznie dziękuje.
Mam na myśli np problemy związane z alkoholem lub narkotykami albo jak zauważa słusznie Marcin charakter czynu (ów). Choć niski wyrok nie wskazuje na to że są one poważne. Przypuszczam, że było tak, że mąż był przez 7 m-cy aresztowany. Przed wyrokiem lub też po sprawie areszt uchylono i wyszedł, a dopiero później zgłosił się do odbycia wyroku.Mogło stać się tak, że mało doświadczony wychowawca nie zauważył tych 7 miesięcy ta i stąd ta opinia o krótkim pobycie, bo brał tylko pod uwagę jeden miesiąc. Prawdopodobnie wogóle nie mają akt cz. B z okresu aresztu. Warto wiedzieć że mają obowiązek jak najszybciej je ściągnąc z aresztu i uwzględnić przy opiniowaniu. Niech mąż zapisze się na rozmowę do dyrektora i przedstawi mu dokładnie jak wygląda jego sytuacja. Przypuszczam, że wkrótce będzie miał kolejną komisję przed warukowym, więc będzie okazja rozpatrzyć ten problem jeszcze raz. Sama też możesz udać się do dyrektora w tej sprawie.
Ostatnia edycja: