Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja bym chciała żeby po wyjściu mojego ktoś tak chętnie zatrudnił :help:

Czy karany jak szuka pracy na wolności jest zobowiązany informować pracodawcę o tym że siedział w zakładzie? Nie chodzi mi tu o zawody w których wymagane jest zaświadczenie o niekaralności tylko o zwykłe :what:

[cytat="o rany !"]Ja bym chciała żeby po wyjściu mojego ktoś tak chętnie zatrudnił :help:

[/cytat]

To juz nie bedzie takie proste, jako skazanemu placi mu sie polowe minimum socjalnego i ZUS za niego odprowadzany jest przez wiezienie.

Marchewko ale tylko w przypadku gdy pracuje tam bedąc w ZK .
O rany nie mósi o tym informowac pracodawcy bo jest to jego prywatna sprawa ale mósicie pamietać o tym ze zyczliwych u nas nie brakuje .Więc jesli ten pracodawca jest normalny to lepiej powiedzieć . Sama byłam w AŚ i mam wyrok ale w zawiasach i mówię o tym aby mnie cos nie miłego nie spotkało i wiesz naprawde mi ufają. raz miałam tylko taki przypadek że spotkałam koleżanke w sklepie i tak sie zagadałyśmy az do zamkniecia toz ona zamykała a ja stałam obok. Dziewczyna straciła pracę bo widział to właściciel i wiedział kim jestem , dobrze że znalażła szybko inna bo bym sobie tego nie wybaczyła. Ale takich pracodawców jest nie wielu

w ogóle,ludzi,którzy nie ulegają stereotypom jest niewielu.
małgośka :serce: :serce: :serce: :serce:

Dzięki Małgośka :) Tak myslę, że gdy w grę będzie wchodziło warunkowe zwolnienie, to na głowie będzie kurator, a on sprawdza czy podopieczny ma pracę i jak się w niej sprawuje. Więc mleko rozlane, chyba lepiej samemu się przyznać :)

P-1 ?

Czy mogłby mi ktoś wytłumaczyć co wiąże się z "posiadaniem" grupy p-1? Wcześniej (przez rok) moj mąż miał p-2 a teraz zmieniają mu na p-1 i nie wiem jakie to będzie miało konsekwencje?

p-1 oznacza zakład zamknięty czyli ma sie mniej przywilejów o ile sie nie mylę to przysługują wtedy tylko 2 widzenia w miesiącu

2 godziny widzeń + 1 godzina na dziecko.
Mój T. na zamkniętym w tej chwili ma też ograniczenie rozmów telefonicznych do..... uwaga.... JEDNEJ W MIESIĄCU :x
Cela otwierana na godzine w ciągu dnia.

mój E. był kilka dni w zamku - czekał na transport. Raz w tygodniu mógł dzwonić pod nadzorem strażnika.
Z grupy P2 na P1 :what:
Musiał coś narozrabiać.

P1 jest to zakład zamknięty praca zazwyczaj tylko na terenie zakładu(którą cięzko dostać) cela zamknięta (podobnie jak w areszcie) Widzenia dwa w miesiącu + 1 na dziecko.
Towarzystwo pod celą mniej zdeterminowane (taka różnica między AŚ a zamkiem/P1)
P2 zakład półotwarty 3 widzenia możliwośc pracy na zewnątrz. Codzien rozmowy telofoniczne Cele zamykane na noc. Tyle z mojej wiedzy na ten temat.
Niestety co ZK to inne obyczaje :roll:

Moj jest na P1. Z tego co widze to mam duze szczescie ze dzwoni do mnie 4 razy w tygodniu. Z P1 cięzej ubiegac sie o warunkowe

Monia Twój Jest na p1 ale prawdopodobnie dla pierwszy raz karanych dlatego może dzwonić. U mnie w miescie jest ZK p1/r czyli dla recydywistów. jedno z najgorszych więzieniów w Polsce, Mój siedział tam w Areszcie a potem przeniesiono go do ZK na szczęscie był tam tylko 4 dni i poleciał w Polskę. Jego kolega miał mieć p2 ale dostał 3 kwity w ciągu kilku dni i jedzie na zamek(p1)

No tak P1 ale dla karanych pierwszy raz...ale to chyba i tak cięzej sie ubiegac o warunkowe niz z p2 ?? A jakie jest to najgorsze z wiezien ??

Monia ale z p1 może ubiegac się po jakims czasie o p2. Bądz dobrej mysli :serce:

Raczej w to wątpie...bardzo nastawiam sie na warunkowe w lipcu...ale zobaczymy jak to bedzie :( no nic :) nie zasmiecam tematu. Założyciel gdzies zniknął

Skoro w lipcu mija połowa kary to warto spróbować na wokandzie a jesli nie daj Boże nie dostanie to wtedy starac się o przeniesienie do półotworka. Bądz dobrej mysli. Będzie ok. Musi być. Życzę ci z całego serca by dostał waruneczek. Pozdrawiam
Może zaginiony założyciel się znajdzie. :lol:

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Z tego co wiem narazie, to zmieniają mu grupę ze względu na zbyt duży wyrok (cały czas odbywają się sprawy i co jakis czas dojdzie nowy wyrok). Poza tym myślę, że zadziałał wychowawca, który stwierdził: "Pan to jest bandyta i ma Pan p2?". Co jest totalną bzdurą - ale co poradzić jak wychowaca negatywnie nastawiony..? Ale chyba macie racje, że co kryminał to inne obyczaje - więc pozostaje mi tylko czekać na to jak często będzie mógł dzwonić? Ale pocieszyłyście mnie, że są 3 widzenia w miesiącu. Nawiasem mówiąc to mamy 6-cio tygodniowego synka i nawet jeszcze go nie widział, bo nie mam możliwości dojechania 100 km :(

[cytat:2q6fbsgr]
Napisałam do dyrektora ZK prośbę o przeniesienie męża do ZK bliżej miejsca zamieszkania, mąż od siebie również napisał taki wniosek, dyrektor zgodził się, jak długo może trwać taka przeprowadzka?
[/cytat:2q6fbsgr]
Ostateczną decyzję o transporcie podejmuje dyrektor okręgowy. Decyzja ta może zależeć od na przykład wolnych miejsc w jednostce docelowej. Ale akurat te sprawy załatwiane są dośc szybko :)

eSeczka a takie mam pytanko jeszcze...
Mój T. dostał P1 ze względu na przebyte niegdyś leczenie psychiatryczne.
Podejrzewam, że niepotrzebnie wspomniał, że kilka razy odwiedził psychiatrę...
Czy dlatego przeniśli go do Zk zamkniętego w którym jest oddział psychiatryczny?
W naszym przypdaku "leczenie" to zbyt dużo powiedziane.
Jakie są szanse na P2?

[cytat:pntdt77c]
a jak jest w grupie P1 czy przysługuje mu mniej widzen niz bylby w P2 bądź P3 ??
[/cytat:pntdt77c]
Przeczytaj Art.90, 91,93 K.K.W dowiesz się więcej. W p1 ma jedno widzenie w miesiącu plus jedno na dziecko. W p2 3 w miesiącu plus jedno na dziecko. W p3 jest nieograniczona liczba widzeń.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót