S
sfn1985
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 32
Witam Proszę o szybką pomoc Z dnia 10 maja zona otrzymała pismo, pozew z sądu do zapłaty niespłaconej do końca pozyczki konsumpcyjnej zawartej w listopadzie 2014 roku z Santander Bankiem Zostały wpłacone tylko 3 raty i od lutego 2015 kredyt był niespłacany Zona gdy zawierała kredyt wtedy pracowała na umowie zleceniu niespełna rok czasu W lutym 2015 z powodu choroby straciła ta prace Małzenstwem jesteśmy od maja 2015 roku Ja przebywałem wtedy za granica jak zona utracila prace Wezwanie do zaplaty w ciągu dwóch tygodni jest na kwote około 4000 zl plus koszta procesu 950 zl Nie mam takiej kwoty do splaty Zona obecnie jest w ciąży i mamy jeszcze drugie dziecko Pracuje sam i obecne dochody ida praktycznie na potrzeby podstawowe Kredyt posiadał ubezpieczenie i kwota ubezpieczenia została doliczona od razu do kwoty kredytu i wyplacona została kwota pomniejszona o koszty ubezpieczenia Ubezpieczenie kredytu jest w grupie ryzyka 4 ale nie pamietamy czy tez było od utraty pracy Co w tej sytuacji można zrobić Czy można uniknąć jakos spłaty Dowiedzialem się ze po niespłaceniu w terminie od wezwania pojawia się komornik Czy komornik może zajac jakies rzeczy z wspólnie wynajmowanego Podkreslam ze wszystko po za bizuteria zony i ubraniami jest praktycznie moje Zakupione przed slubem przeze mnie lub po slubie także przeze mnie Posiadam na wszystko dowody zakupu, faktury Czy komornik w takiej sytuacji moze zajac moje rzecy z mieszkania gdy nas odwiedzi Rachunek mamy osobny Zona jak na razie nie ma zadnych wplywow na swój rachunek Wszystkie świadczenia rodzinne itp. sa wpłacane na mój rachunek Na moim osobistym rachunku komornik nie może wszczac windykacji za dlugi mojej zony powstale przed slubem? Mam jeszcze takie pytanie odnośnie darowizny lub spadku Mam otrzymać bowiem w taki sposób mieszkanie które będzie tylko na mnie zapisane Czy w takiej sytuacji komonik, wierzyciel może za dlugi mojej zony obciazyc tym tylko moja nieruchomość?