P
piryt1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Podesłałem przeciesz pare linków Ci, A Moja linia obrony to już tajemnica nawet dla mego cienia 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak na szybko:tynek89 napisał:argumentacje , cala linie obrony...
4. Sprawa równie ważna, a z niewiadomych względów bardzo często pomijana: sprawdzić, czy licencjobiorca wyłączny (a nie autor dzieła !!) ma jakiekolwiek prawo do występowania z tego rodzaju roszczeniami finansowymiRipper napisał:Tak na szybko:
1. Sprawdzić, (...)
markos1 napisał:Potwierdzam, na każdej z moich rozpraw pojawiał się inny prokurator. A tą, która się 2 razy odwoływała, w sądzie nawet nie widziałem. Spotkałem ją tylko w prokuraturze...
Sam się broniłeś, czy korzystałeś z pomocy prawnika?
Kazik353 napisał:Od początku do końca praktycznie sam. Miałem obrońcę z urzędu, ale poza posiedzeniem razem ze mną kilka razy na ławie oskarżonych na niewiele mi się przydała..
Myślałem że nie chce jej się za kilkaset złotych - a nie za tysiąc kilkadziesiąt...
markos1 napisał:Jakie wielkie musi byc przewinienie, zeby sobie zasluzyc na obronce z urzedu? Mnie taki zaszczyt nie spotkal![]()
przemekzn napisał:Otrzymałem z MAP1 pismo o wykorzystaniu na mojej stronie ich mapy. Przeglądałem temat i różne osoby proponują różne rozwiązania. Rozumiem, że jeśli będę miał się stawić na policji to dobrze jet to zrobić z adwokatem
przemekzn napisał:A czy zanim dostanę wezwanie na policję warto pisać do nich jakiekolwiek pisma?
przemekzn napisał:I jeszcze jedno, czy to standardowa procedura, że zostanę wezwany na policję czy też może mnie to ominąć?
baz2006 napisał:raczej wezwania na policję nie dostaniesz. Obecnie zmienili strategię i zakładają sprawy cywilne.
baz2006 napisał:Ja nie miałam wezwania na policję, od razu dostałam pozew cywilny ( było to po prawie 3 latach od dostania 1 pisma).
To co Ty piszesz to już historia. Obecnie zmienili taktykę bo w sądach karnych już przegrywają.
To przeczytaj dokładnie, co tam jest napisane.arkadiomoralez napisał:musze mu trochę pomóc np. wskazać gdzie na stronie jest zapis, że niewolno mi wykorzystać fragmentu mapy ze strony docelu.pl - w stopce strony jest napisane czerwonym drukiem żeby zapoznać się jak można korzystać z mapy.