Pozew za wykorzystanie fragmentu mapy - 2

• Autor wątku Autor wątku stan38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niestety wszystkie dokumenty na wniosek pana M.O. musiałem usunąć.
Link do 4shared i archiwum tam zawartego jest nieaktywny

na jakiej podstawie on wysunął takie żądanie ???
możesz wysłać na priva ???

UWAGA - moja kolejna rozprawa z Map1 odbędzie się 17.05.2012 - kto ma ochotę posłuchać zapraszam.

Sebastian Hartman
kontakt: 505 005 270
gadu: 4319525
mail: sebhar@wp.pl

A ja mam pytanie odnośnie tej firmy emapa która ponoć współpracuje z MAP1. Na stronie tej firmy chwalą się tym że współpracują z nimi TOMTOM i MIO. Czy to prawda ? Obecnie szukam jakiejś nawigacji samochodowej i nie chciałbym wspierać niektórych firm.

Emapa to praktycznie to samo co Cartall - tyle że "produkty" Emapy niby skierowane są na rynek biznesowy. Właścicielem wydawnictwa Cartall jest Adam Ch., Prezesem EMapa .. jest Adam Ch. - oba twory istnieją pod tym samym adresem - Łąkowa 11 Łódź. Oba mają podpisane umowy licencyjne z firmą MAP1 z siedzibą w Łodzi, której właścicielem jest nasz przyjaciel Michał O. zamieszkały... ech ... gdzieś zapodział się adres.. jakaś gminna wieś w powiecie łódzkim zdaje się :) - nieważne. Osobiście bardzo jestem zainteresowany, które firmy współpracują z firmami i osobami przeze mnie wymienionymi - masz rację vwrafi - nie należy wspierać niektórych firm.

pozdrawiam
Sebastian Hartman

Napisz do nich i zapytaj. Może odpowiedzą.

semix napisał:
UWAGA - moja kolejna rozprawa z Map1 odbędzie się 17.05.2012 - kto ma ochotę posłuchać zapraszam.

No to pochwal się jak Ci poszło; kiedy kolejny odcinek Twojej telenoweli? :)
coś mało merytorycznie tu ostatnio - czyżby w Wymiarze były już wakacje...? :P

Przy okazji dodam jeszcze, że prócz MAP1 M.O. i MAP sp. z o.o. mamy jeszcze Map One - jakże dziwna zbieżność nazw, czyż nie?

Ostatnia edycja:
.. no mało merytorycznie - ale to już od pewnego czasu. Ja osobiście mam wrażenie, że tu więcej osób podstawionych niż faktycznie przez map1 nękanych :D - o czym świadczy zainteresowanie choćby moją rozprawą.

spokojnie, ja też jestem już po rozprawie, końcowej zresztą, więc niedługo podrzucę parę ciekawostek

ja nie mam czego podrzucać ... najbardziej zainteresowani nie stawili się na rozprawie

semix napisał:
ja nie mam czego podrzucać ... najbardziej zainteresowani nie stawili się na rozprawie

Czyli nuda :D

Swoją drogą - mała zagadka: co może być przyczyną tak wielkiej desperacji, by po pracy w MAP1 porzucić mieszkanie i uciec z kraju ? :)

e .. coś mieszasz. Ania nagle zniknęła i zamiast niej pojawiła się Magda. Nie wiem czy wciąż pracuje bo w pewnym momencie zrozumiałem, że rozmowa z tą Panią jest zupełnie bezcelowa i bezsensowna.

Tak to już jest, że czasem kolejni ludzie nagle znikają w tajemniczych okolicznościach i Policja musi później ustalać dla sądu ich miejsce pobytu :)
Miałem na myśli Justynę.

Ostatnia edycja:
Dawno nie zaglądałem widzę, że MO się nie poddał i nadal skutecznie ściąga odszkodowania.
Czy mapa o wymiarach 350x320 może być brana pod uwagę jako UTWÓR chroniony prawem autorskim? W zamierzeniu to była miniaturka na której NIC nie widać tylko kolorowe kreski. Wstawił bym tu podgląd... ale wiecie MO czuwa ;)

Z tą skutecznością to różnie bywa :-), ale fakt że stale doskonali swój ... proceder

mam pytanie, otrzymałam pozew o zapłatę z sądu gosp. w Łodzi. Mam się do niego ustosunkować w ciagu 2 tygodni. Chciałabym przenieść sprawę do innego miasta niż Łódź z wiadomych powodów. Czy wystarczy, że na razie napiszę wniosek do sądu z prośbą o przeniesienie sprawy do innego miasta i będę czekała na odpowiedź z sądu i dopiero potem ustosunkuję się do pozwu, czy musi to być tak, że teraz w ciągu tych 2 tygodni muszę odpisać na pozew i jako załącznik dołączyć wniosek z prośbą o przeniesienie? Proszę o odpowiedź osoby dobrze zorientowane.

Witam wszystkich!
Widzę, że tu coś ostatnio cisza, więc się pochwalę. Wygrałem moją sprawę, zakończyła się po 4 latach umorzeniem ;)

Oczywiście, wszystkim "oskarżonym" polecam śledzenie tego forum, no i cytowanie różnych fragmentów uzasadnień Sądu na rozprawach. Trzeba sędziów naprowadzać na poprawne tory w rozumowaniu działania naszej ulubionej firmy. U mnie to na bank pomogło!

Powrót