Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
*** Nie cytujemy całych postów. Moderator ***

Pytam dlatego bo staram się do ZK oddalonego o 50 km i zastanawiam sie czy to wszystko będzie mi sie opłacało. Mysle że te dwa lata jakoś wytrzymam a pożniej postaram się o przeniesienie lub kupno mieszkania w miejscu pracy

ingab napisał:
Mery...:) straznik tez ma poczucie humoru...;P

To ma byc poczucie humoru? :what: Tworca reklamy ma poczucie humoru. Straznik z takim ''poczuciem humoru" nie powinien pracowac w tym zawodzie.

Mery ,Ty nie masz poczucia humoru, bo reklame bierzesz zbyt dosłownie...;) i tego strażnika.Naprawdę saadzisz,że tacy straznicy istnieją??? Chyba tak,skoro tak Cie to poruszyło...
Ps. fabułę seriali też odbierasz dosłownie?

a kto Ci powiedzial ze biore doslownie ??? pokazany jest stereotyp straznika-i nie watpie ze i taki straznik sie znajdzie. Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. ;)

tak megi-, nie istnieją, ja nie znam... I nie wmawiajcie nikomu ,ze istnieją.
Stad Mery uwazam,ze bierzesz zbyt doslownie, bo Twoj post mowi sam za siebie..

cyt " To ma byc poczucie humoru? Tworca reklamy ma poczucie humoru. Straznik z takim ''poczuciem humoru" nie powinien pracowac w tym zawodzie.'

-a czego tu niby nie zrozumialam w czytanym tekście? Nie, nie jest pokazany stereotyp straznika. Jest pokazane OSTRE PRZERYSOWANIE POSTACI STRAZNIKA

Ostatnia edycja:
ingab napisał:
Stad Mery uwazam,ze bierzesz zbyt doslownie, bo Twoj post mowi sam za siebie..

cyt " To ma byc poczucie humoru? Tworca reklamy ma poczucie humoru. Straznik z takim ''poczuciem humoru" nie powinien pracowac w tym zawodzie.'

-a czego tu niby nie zrozumialam w czytanym tekście? Nie, nie jest pokazany stereotyp straznika. Jest pokazane OSTRE PRZERYSOWANIE POSTACI STRAZNIKA

Wybacz ale musze zapytac-czy Ty jestes Alfa i Omega ze wszystko wiesz ??? wiesz ze zbyt doslownie wzielam reklame, wiesz ze na swiecie sa sami porzadni straznicy... Troche dystansu do siebie zycze :)

ingab napisał:

To tak samo jakbyś napisała,że wszyscy sędziowie są sprawiedliwi i uczciwi,że każdy policjant jest wzorowy i,że każdy jeden kto pracuje w służbie mundurowej to ideał bez skazy.

-napisałam "ja nie znam" i nie sądzę,że tacy jak w reklamie są gdzieś... Nie musze byc alfą i omegą...wystarczy pomyslec...

witam
chciałem sie zapytac kierowca dział Kwatermi... również przechodzi etap szkolenia szkółka itd . pozdrawiam

Witam.
W poprzednim tygodniu złożyłem dokumenty do zk i dzisiaj otrzymałem telefon z kadr z informacja o rozmowie kwalifikacyjnej. Wiem, że ten temat był już poruszany wiele razy, przegladalem prawie wszystkie strony tego tematu i wynotowałem sobie kilka, najczęściej pojawiających sie pytań podczas takiej rozmowy, przeczytałem ustawe, także myśle, że jestem w miarę dobrze przygotowany ale mam pytanie odnośnie tego, co powiedzieć na pytanie komisji : dlaczego sw? Nie chce opowiadac jakis bajek, że marzyłem o tym od dziscka itp. bo pomyślą ze jakis psychol przyszedl:). Z mojej strony wybor sw jest oczywisty: pewna praca, stabilizacja, co w dobie kryzysu jest duzym argumentem za, wczesniejsza emerytura itd. Jak myslicie moge odpowiedziec w ten sposob czy jednak nie jest to odpowiedz ktorej oczekiwali by podczas takiej rozmowy? Bo nie mam pomyslu co na takie pytanie maga chciec uslyszec czlonkowie komisji? Z gory dziekuje za odpowiedz;)

Witam,
od jakiego stopnia startuje młodszy wychowawca i jakie jest wynagrodzenie na rękę?
Z góry dziękuje za odpowiedz

uwzględniając korpus szeregowych czy podoficerski? a orientujesz się jak wygląda kwestia wynagrodzenia?

Wychowawca to stanowisko oficerskie. Ale zaczyna od szeregowego.
Wynagrodzenie? To żadna tajemnica. Poszukaj sobie w sieci (wynagrodzenie za stanowisko, stopień) i dodaj 100 lub 200 złotych dodatku służbowego.
Lub przeczytaj ten temat. Jeśli się nie mylę to były takie pytania.

forg napisał:
Powiedz prawdę. I tyle.

Tak też myślałem, żeby nie opowiadać jakiś bajek tylko mowić prawdę, tylko z drugiej strony nie chcę też wyjść na jakiegoś materialistę, że chce pracować w sw tylko ze wzgledow finansowych i dodatkow. Od 5 lat trenuje sporty walki to moze pojde w tym kierunku, że moje hobby, zainteresowania i umiejetnosci w duzym stopniu beda przydatne w pracy, co myslicie?

możesz jeszcze wspomnieć, że interesuje Cie stabilna praca, bo chcesz np. założyć rodzinę, a to jest akurat pracodawca, który nie zbankrutuje i firmy raczej nie zamkną...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót