Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ringo_ napisał:
Witam , pod koniec września 2014 złożyłem wszystkie dokumenty do kadr SW test fizyczny i psychologiczny pozytywny( orzecznik pozytywny) , usłyszałem w kadrach ,że mam czekać na telefon i tak sobie czekam już prawie rok . Chciałbym się dowiedzieć czy jest jeszcze szansa aby ktoś oddzwonił z kadr i ewentualnie co się dzieje po upływie roku jak nikt nie przedzwoni ?

aagaasz napisał:
Może zadzwoń do kadr i zapytaj :)

masz czas do końca września 2015 aby dostać się...
Dzisiaj 09:16
Marcin
RE: Praca w Służbie Więziennej - III
masz równo 365 dni (od dnia orzeczenia ) na dostanie się do pracy. jeżeli się nie dostaniesz w tym czasie, całą procedurę przyjęcia do S.W. musisz przejść od nowa... czyli rozmowa, wf, psycholog, badania.. ja tak miałem i udało się za drugim razem... nie ma co się łamać i dzwoń do kadr i upominaj się to nie wiele kosztuje, a można wiele ugrać. tam też pracują ludzie....

Ostatnia edycja:
Na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Zacznę od początku. Jestem żołnierzem zawodowym mającym ok. 9 lat służby i chciałbym się przenieść do służby więziennej. Mam kilka pytań odnośnie tej służby:
1. Wymóg lat - na którejś podstronie jeden z użytkowników napisał, że możliwe jest przyjęcie, ale do 35 roku życia?. Na stronie głównej sw nie znalazłem takiego wymogu, a w tym roku kończę tyle lat.
2. W razie przyjęcia, czy stopień zostanie zachowany?Obecnie jestem st.szeregowy.
3.Czy w razie przyjęcia dodatki za staż służby zostaną zachowane?
4. Rozumiem, że etatu należy szukać poprzez właściwy zakład karny tj. dzwonić do kadr i wypytywać o wolne etaty i w razie potwierdzenia wolnych miejsc tam należy składać papiery?

Dziękuję

9 lat służby i st. Szeregowy? Chyba śpisz ciągle w tych koszarach. Boisz się ze 12 letni kontrakt się skończy i zostaniesz bez pracy dlatego chcesz ją zmienić?

Zmienić wojsko na SW. Większego desperata nie widziałem

Tadeusz15 napisał:
Na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Zacznę od początku. Jestem żołnierzem zawodowym mającym ok. 9 lat służby i chciałbym się przenieść do służby więziennej. Mam kilka pytań odnośnie tej służby:
1. Wymóg lat - na którejś podstronie jeden z użytkowników napisał, że możliwe jest przyjęcie, ale do 35 roku życia?. Na stronie głównej sw nie znalazłem takiego wymogu, a w tym roku kończę tyle lat.
2. W razie przyjęcia, czy stopień zostanie zachowany?Obecnie jestem st.szeregowy.
3.Czy w razie przyjęcia dodatki za staż służby zostaną zachowane?
4. Rozumiem, że etatu należy szukać poprzez właściwy zakład karny tj. dzwonić do kadr i wypytywać o wolne etaty i w razie potwierdzenia wolnych miejsc tam należy składać papiery?

Dziękuję
1. nie ma żadnej granicy wieku.
2. w razie przyjęcia jesteś szeregowym, tutaj szybko idziesz na szkołę a po szkole dostajesz od razu kaprala i służbę stałą.( w dziale ochrony pracują tylko podoficerowie )
3.dodatki za służbę masz tylko za ,, zetkę" i nadterminową
4. dokładnie tak Służba Więzienna / Praca

dużo ludzi zamienia wojsko na sw widmo 12 lat zbliża się coraz szybciej i jest nieubłagane.. spiesz się bo jeszcze dużo naszych jest uśpionych, łudzą się... a zegar tyka..
tyk,tyk,tyk

pozdro.

DamisVegas napisał:
9 lat służby i st. Szeregowy? Chyba śpisz ciągle w tych koszarach. Boisz się ze 12 letni kontrakt się skończy i zostaniesz bez pracy dlatego chcesz ją zmienić?

Zmienić wojsko na SW. Większego desperata nie widziałem
dobrze, że obudził się teraz a nie z ręką w nocniku.

2. w razie przyjęcia jesteś szeregowym, tutaj szybko idziesz na szkołę a po szkole dostajesz od razu kaprala i służbę stałą.( w dziale ochrony pracują tylko podoficerowie )
Jesteś w błędzie, po pierwsze po szkole nie musisz być w służbie stałej, jak również możesz być w służbie stałej, ale nie pojechać na podoficerkę, ponadto w dziale ochrony nie pracuję tylko podoficerowie, bo korpus chorążych oraz oficerów też w tym dziale występuje.

Witam;) Czy ktoś mógłby mnie upewnić w jednej kwestii
Mianowicie czy przy składaniu podania i ankiety personalnej należy dostarczyć pozostałe dokumenty o których mowa w artyklule 39 ust. pkt.2-7 ustawy o Służbie Więziennej? Czy dopiero te dokumenty dostarczam dopiero w przypadku wszczęcia postepowania kwalifikacyjnego?
Moja niepewność wynika z tego iż w ustawie napisane jest, że dołączyć trzeba wszystko a w ogłoszeniu jest napisane, że tylko podanie i ankieta personalna.

Cześć wszystkim
Mam pytanie odnośnie przyjęć, czy od razu przyjmowana jest określona liczba kandydatów? czy przyjmują pojedynczo jak zwalnia się miejsce. Jak było w waszym przypadku?
Dzięki za odp.

przyjmują zawsze jak zwalnia się miejsce.. czasem czekasz dłużej a czasem krócej, zależy jak często dzwonisz do kadr i się przypominasz. przypominaj się często żeby widzieli że ci zależy na przyjęciu. ja czekam na przyjecie i pani z kadr obiecała że przyjmie mnie w pierwszej kolejności.

Cześć :) Chciałam zapytać jaka jest szansa na zaproszenie mnie na rozmowe kwalifikacyjną? ( właśnie skończyłam licencjat z resocjalizacji, chcę też kontynować reso na magisterce ) Pytam z czystej ciekawości czy mam w ogóle na to szanse? Aplikowałam na młodszego instruktora działu ewidencji w Areszcie oraz na stanowisko Strażnika Działu Ochrony w ZK. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

paulinab93 napisał:
Pytam z czystej ciekawości czy mam w ogóle na to szanse?

Wiesz ... w dzisiejszych czasach studia to tylko papierek. Wymóg formalny. Nie napisałaś totalne nic na temat tego, co sobą reprezentujesz. A od tego są uzależnione szanse.

Co sobą reprezentuję to myślę, że zobaczą po wypełnionej ankiecie personalnej, cv oraz podaniu do Dyrekcji. Chodzi mi bardziej o to , czy ludzie z zewnątrz mają jakiekolwiek szanse? W ankiecie wypełniłam, że odbywałam praktyki w różnych placówkach resocjalizacyjnych m.in zakład poprawczy oraz AŚ. W cv napisałam też umiejętności jakie powinien posiadać ktoś, kto tam pracuje oczywiście nie były one zmyślone tylko jak najbardziej prawdziwe, by przy kolejnych etapach nie wyszło na jaw, że ściemniałam.

witam, mam pytanie, od 1 pazdziernika zaczynam służbę . czy od razu dostaje umundurowanie czy dopiero za jakis czas??

Witam jestem nową osobą na forum i mam pytanie do was!!!
Jestem po wszystkich etapach kwalifikacyjnych do SW. Dwa tygodnie temu zadzwoniła do mnie pani z kadr i kazała rozliczać mi się z obecnej pracy, bo na 90% zostanę przyjęty. Więc to uczyniłem i od października będę osobą bezrobotną .
Dzisiaj stawiłem się osobiście u kadrowca celem informacji kiedy zostanę wcielony do służby. Odpowiedz była niezadowalająca powiedziano mi że moje papiery zostały wysłane do Warszawy , w jakim celu , po co nikt tego mi nie objaśnił. Boję się że zostanę na lodzie , a mam na utrzymaniu pięcioosobową rodzinę. Koledzy po fachu czy jesteście w stanie mi odpowiedzieć po co zostały wysłane te papiery do Warszawy :(

ja tez mialem taki telefon , ale ze juz dostali informacje z warszawy i mam czekac bo na 90 procent od 1 pazdziernika do sluzby. a do jakiej jednostki sie starasz kolego?

Hamster00 napisał:
ja tez mialem taki telefon , ale ze juz dostali informacje z warszawy i mam czekac bo na 90 procent od 1 pazdziernika do sluzby. a do jakiej jednostki sie starasz kolego?

Kolego a nie wiesz może co to za informacja z tej Warszawy???
Staram się do Zakładu Karnego na terenie Warmińsko-Mazurskim.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót