Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam. Mam pytanie. Jestem po wstępniaku .. w jakim czasie jest egzamin przed dyrektorem zakładu karnego?
Kiedy realnie mogę pojechać na szkołę i z jakim stopniem mogę wrócić mając wyższe wykształcenie?

Czesc. Po zakonczeniu kompletowania obiegowki w komisji lekarskiej trzeba czrkac 14 dni od ostatniego lekarza zeby odebrac decyzje? Taka dostalem karteczke a w ZK mowili zeby zrobic to w miare sprawnie.

Konrad, miałem KL 2 miesiace temu, decyzje odebralem w dniu zrobienia ostatniego lekarza. Jedyne co to musialem podpisac że nie bede odwolywal sie od ich decyzji bo mam na to 2 tygodnie.

Konrad864 napisał:
Czesc. Po zakonczeniu kompletowania obiegowki w komisji lekarskiej trzeba czrkac 14 dni od ostatniego lekarza zeby odebrac decyzje? Taka dostalem karteczke a w ZK mowili zeby zrobic to w miare sprawnie.
Zależy od szpitala w 1 masz komisje na końcu znasz treść orzeczenia natomiast są szpitale że komisje podejmuje decyzje pod twoją nieobecność i orzeczenie przychodzi do domu w ciągu 2 tygodni od zdania osbiegowki.
Dzwoniles pytałeś kadr czy coś wiedzą na twój temat dotyczący 3 rozmowy? Pozdrawiam

Kamtom111 napisał:
Zależy od szpitala w 1 masz komisje na końcu znasz treść orzeczenia natomiast są szpitale że komisje podejmuje decyzje pod twoją nieobecność i orzeczenie przychodzi do domu w ciągu 2 tygodni od zdania osbiegowki.
Dzwoniles pytałeś kadr czy coś wiedzą na twój temat dotyczący 3 rozmowy? Pozdrawiam

Z ta 3 rozmowa to chyba o mnie ci chodziło, 31 dzwoniłem to w sumie się nie dowiedziałem o co chodziło z ta rozmowa ale kierowniczka kadry powiedziała ze będę przyjęty w styczniu albo 8 albo 16 albo 21 kiedy jeszcze nie wie. Już w pracy powiedziałem, teraz tylko czekam na telefon, kiedy mam się staaic

Sandman88 napisał:
Z ta 3 rozmowa to chyba o mnie ci chodziło, 31 dzwoniłem to w sumie się nie dowiedziałem o co chodziło z ta rozmowa ale kierowniczka kadry powiedziała ze będę przyjęty w styczniu albo 8 albo 16 albo 21 kiedy jeszcze nie wie. Już w pracy powiedziałem, teraz tylko czekam na telefon, kiedy mam się staaic

To gratuluję na ten moment. To jednak ta 3 razmowa może źle ja odebrałes. Powodzenia

Kamtom111 napisał:
To gratuluję na ten moment. To jednak ta 3 razmowa może źle ja odebrałes. Powodzenia

Oni tak standardowo no dzwonią 4-tego ze 8-ego ma się pan stawić czy dużo wcześniej ? A z ta pensja z góry na konto to się zastanawiam dlaczego jeden tutaj napisał ze dostał 1300 zł ? Jak jest 2300 bez podwyżki

Sandman88 napisał:
Oni tak standardowo no dzwonią 4-tego ze 8-ego ma się pan stawić czy dużo wcześniej ? A z ta pensja z góry na konto to się zastanawiam dlaczego jeden tutaj napisał ze dostał 1300 zł ? Jak jest 2300 bez podwyżki
Z dzwonienieem jest różnie, wypłaty jest około 2320-2400zl podstawy + na dojazd jakieś grosze zależy od ilości km

Czyli jak zbiore wszystkie podpisy na obiegowce to co dalej? Zanosze je do tego gabinetu gdzie jest komisja i czekam? Czy z cala podbita obiegowka ide do zk do kadr i zostawiam im i tyle. Jak to wyglada mo zebraniu pieczatek na obiegowce?

Sandman88 napisał:

Sandman88, gratulacje.
Co do wypłaty, to jest z góry za dany miesiąc, jakby Cię przyjęli 01 stycznia to byś dostał całą wypłatę z góry, a jak Cię przyjmą w połowie miesiąca np tego 16 to dostaniesz mniej więcej połowę wypłaty (wyliczą proporcjonalnie ilość dni które są od 16 do 31 stycznia). Nikt Ci nie da całej wypłaty za niepełny miesiąc pracy.

Konrad864 napisał:
Czyli jak zbiore wszystkie podpisy na obiegowce to co dalej? Zanosze je do tego gabinetu gdzie jest komisja i czekam? Czy z cala podbita obiegowka ide do zk do kadr i zostawiam im i tyle. Jak to wyglada mo zebraniu pieczatek na obiegowce?

Jak zrobisz wszystkich lekarzy wyznaczonych na obiegówce to idziesz do gabinety gdzie jest komisja lekarska, tam siedzi kilka osób patrzą na to co inni lekarze napisali na obiegówce, czy nie dostałeś jakichś paragrafów, badają Cie jeszcze, coś tam pytają i na tej podstawie wystawiają orzeczenie zdolny lub niezdolny. W niektórych miastach wiesz od razu czy zdolny, czy nie i czekasz np godzinę po komisji, aż Pani wypiszę Ci to orzeczenie i dostajesz je do ręki, a w innych miastach czekasz na ten papierek kilka dni. Zależy od miasta.

Ja miałem lekarzy i psychologa w lipcu, ogarnąłem temat w 3 dni. Po wszystkim w ciągu x czasu wysyłają orzeczenie lekarskie i tam jest wszystko opisane. Dostałem niezdolny (oczywiście pani psycholog się uparla że za młody, i wciskala że się nie nadaje) , odwolalem się i miałem komisje oraz psychologa w Gdańsku. Rozmowa z komisja i oni stwierdzają czy jest sens kontynuować proces i później miałem psychologa. Troszkę czasu badania zajęły, potem luźna rozmowa z psychologiem, ludzkie podejście psychologa było miło, następnie psychiatra ale psychiatra to formalność. Do 3 tygodni maja wysłać orzeczenie, dostałem, zdolny :) dzwoniłem do kadr zakładu karnego i mam po prostu czekać będą dzwonić. Pozdrawiam. Przepraszam pisałem z telefonu na szybko hehe ;)

Ktoś wie może jak wygląda obecnie sytuacja z etatami na Monte w Krakowie ?

Witam.
Jestem w SW niecały rok.
Dostaję ok 2300 na rękę.
Na ile dokładnie mogę liczyć po podwyżce i kiedy będzie wypłacona.

Spytaj kolegów związkowców. I poszukaj tekstu porozumienia zawartego między stroną związkową a ministrem.

Podpinam się do pytania użytkownika 'domdmc93' :)

Moze ktos wie ile czasu regionalna komisja lekarska ma czasu na wyslanie orzeczenia? Czekamy ponad miesiac od komisji i nadal cisza telefonicznie informuja ze decyzja bedzie wyslana

Z tego co się dowiadywałam podwyżki mają wejść w marcu z wyrównaniem od stycznia. Funkcjonariusz na początek będzie miał ok. 2700

Ile czasu mija od telefonu do 1 dnia służby? Niby miałem być przyjęty w styczniu ale zero telefonów w tej sprawie..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót