Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Flasher18 napisał:
Nadaje, nie nadaje, a gdyby Babcia miała wąsy była by dziadkiem.. Widziałem i naprawde wśród osób którzy kandydował było może kilku z kilkunastu co się nadawali. Pójdę drugi raz, mam szansę i z niej skorzystam.
Śmiało może nsie uda, coś ich zastanowilo widocznie że negatywnie. Mi powiedzieli że niby nie lubię nowości. A ja sama wcale tak nie twierdzę :)

amortencia napisał:
Jak wrażenia po dzisiejszym teście we Wrocławiu?

Ciekawe kiedy to podliczą i dadzą ranking. I czy to byl tylko jeden termin czy jest jeszcze drugi?

Magdalena.waw napisał:
Ciekawe kiedy to podliczą i dadzą ranking. I czy to byl tylko jeden termin czy jest jeszcze drugi?

Mi się wydaje, że nie będzie już kolejnego, bo wczoraj były też osoby, które nie miały jeszcze orzeczenia komisji, więc chyba wzięli wszystkich za jednym zamachem

A odchodząc już o tematów komisji, lekarzy itp... Jedzie ktoś stąd na wstępniak do Sulejowa 29 marca? Ja jadę ze Śląska.

Pytanie do tych co już byli niedawno, dają postrzelać na strzelnicy (nie strzelałem wcześniej z broni) czy tyle o ile, może lepiej iść przed wyjazdem prywatnie na strzelnicę?

amortencia napisał:
Mi się wydaje, że nie będzie już kolejnego, bo wczoraj były też osoby, które nie miały jeszcze orzeczenia komisji, więc chyba wzięli wszystkich za jednym zamachem

A mi sporo osób brakowalo, ktore zarowno byly na sprawnosciowce jak i spotykane u lekarzy. Czyzby tyle odpadło na komisji?

Magdalena.waw napisał:
A mi sporo osób brakowalo, ktore zarowno byly na sprawnosciowce jak i spotykane u lekarzy. Czyzby tyle odpadło na komisji?

Ale byli i tacy których nigdy , nigdzie wcześniej " po drodze " nie widziałam

Klaymen96 napisał:
Pytanie do tych co już byli niedawno, dają postrzelać na strzelnicy (nie strzelałem wcześniej z broni) czy tyle o ile, może lepiej iść przed wyjazdem prywatnie na strzelnicę?
Broń to nie zabawka. Nie dadzą Wam wiadra amunicji. To nie film.

Magdalena.waw napisał:
Myślę, że odpadło dużo osób. Znowu ogłoszono nabór we Wrocławiu i jest ponad 30 wakatów z tego co jest napisane w zakładce nabór. Jest tam informacja
"Planowane terminy przyjęcia do służby – 15 kwietnia 2019 r., 24 kwietnia 2019 r." ciekawe czy to dotyczy nas :)
Szkoda że nie było informacji na teście wiedzy kiedy jest przyjęcie...

Panie i Panowie!!!
Zastanówcie się porządnie czy chcecie zarabiać małą kasę dużo pracować kilka dni pod rząd po 12h. Być jechani przez osadzonych i przełożonych.
Będziecie okradani z godzin nadliczbowych, ciężko będzie o wolny dzień . I dzwonić będą jeszcze o dodatkowe służby.
Brak jakichkolwiek praw. Jedynie obowiązki.
Wrocław rządzi

Proszę mi pokazać normalną pracę, bez doświadczenia (bez plecaka) z wymaganym średnim wykształceniem gdzie dostaje się na start więcej niż 2400 netto, bez dodatkowych kursów itp, a nie zapominajmy o 13-sce, mundurówka ok.2400 której nie wydaje się na mundur, a także ok.40 tyś za kupno mieszkania...

I tak dla wiadomości nie trzeba pracować na zmiany 12h i tak też jest w ochronie, można robić ósemki. Owszem są nadgodziny, jak coś się "wysypie" np. o 15 przed końcem dniówki i trzeba jechać w konwój to się jedzie, jednak to jest służba... Każdy jest dorosły i podejmuje decyzje. Na start wszyscy mówią jak jest w sw, to raz, a dwa w najbliższym czasie mają być podobno płatne nadgodziny tak chodzą słuchy od jakiegoś czasu, a także ma być znaczna podwyżka co jest konsekwencją protestów, tylko pozostaje czekać na wyrównanie.

Ostatnia edycja:
Klaymen96 napisał:
Proszę mi pokazać normalną pracę (bez plecaka) z wymaganym średnim wykształceniem gdzie dostaje się na start więcej niż 2400 netto, bez dodatkowych kursów itp, a nie zapominajmy o 13-sce, mundurówka ok.2400 której nie wydaje się na mundur, a także ok.40 tyś za kupno mieszkania...

I tak dla wiadomości nie trzeba pracować na zmiany 12h i tak też jest w ochronie, można robić ósemki. Owszem są nadgodziny, jak coś się "wysypie" np. o 15 przed końcem dniówki i trzeba jechać w konwój to się jedzie, jednak to jest służba... Każdy jest dorosły i podejmuje decyzje. Na start wszyscy mówią jak jest w sw, to raz, a dwa w najbliższym czasie mają być podobno płatne nadgodziny tak chodzą słuchy od jakiegoś czasu, a także ma być znaczna podwyżka co jest konsekwencją protestów, tylko pozostaje czekać na wyrównanie.

Podwyżka może od maja z.400 zł. Nadgodziny płatne w następnym roku. :) A jeszcze jak się nie zgodzisz na nadgodziny to: "lista na kursy podoficerskie/oficerskie jest długa. Zawsze możesz znaleźć się na końcu":) - sprawiedliwości nigdy za wiele
Trzymajcie się !:)

Ostatnia edycja:
Klaymen96 napisał:
Proszę mi pokazać normalną pracę, bez doświadczenia (bez plecaka) z wymaganym średnim wykształceniem gdzie dostaje się na start więcej niż 2400 netto, bez dodatkowych kursów itp, a nie zapominajmy o 13-sce, mundurówka ok.2400 której nie wydaje się na mundur, a także ok.40 tyś za kupno mieszkania...

Młody, ambitny, bez doświadczenia. Przejdzie z czasem.

Persona1978 napisał:
Młody, ambitny, bez doświadczenia. Przejdzie z czasem.

Zapomniałam dodać że teraz szerogowy ma niecałe 2350. Netto. Do tego dojdą jakieś ubezpieczenia , może związki i "fundusz pożyczkowy " zostaje 2000:D

Anna 91 napisał:
Do tego dojdą jakieś ubezpieczenia , może związki i "fundusz pożyczkowy " zostaje 2000:D

? Po co to piszesz? Co chcesz udowodnić?
Swoją drogą u "prywaciarza" jakiś fundusz pożyczkowy znajdziesz? Albo grupowe ubezpieczenie na życie?

forg napisał:
? Po co to piszesz? Co chcesz udowodnić?
Swoją drogą u "prywaciarza" jakiś fundusz pożyczkowy znajdziesz? Albo grupowe ubezpieczenie na życie?
Ubezpieczenie na życie zawsze miałam zagwarantowane , pożyczki jak popracowalam też mogłam dostać :)
Żebyście wiedzieli na co się piszecie - przyszli funkcjonariusze :)
Dużo już takich cwaniaków odpadło - bo zajebiście !:) Pożyjemy zobaczymy jak długo. POWODZENIA :)

Faktycznie ... Mega doświadczenie ... Jak do tej pory proces rekrutacji dobrze poznałaś.
Do tego uważaj, bo łatwo cię zidentyfikować. A funkcjonariusz ma się dobrze publicznie wypowiadać o swojej formacji. Możesz się zdziwić. Dywanikiem u przełożonego.

forg napisał:
Faktycznie ... Mega doświadczenie ... Jak do tej pory proces rekrutacji dobrze poznałaś.
Do tego uważaj, bo łatwo cię zidentyfikować. A funkcjonariusz ma się dobrze publicznie wypowiadać o swojej formacji. Możesz się zdziwić. Dywanikiem u przełożonego.

O jej.... Ale że już jutro czy kiedy ? Będę czekać.
Sama prawda :) więc chyba dobrze się wypowiadam . Panie sluzbisto :)

Cóż ... Coraz więcej młodych do służby przychodzi zarabiać pieniądze. A nie służyć. Zatem powodzenia życzę z takim podejściem.

Anna 91 napisał:
Podwyżka może od maja z.400 zł. Nadgodziny płatne w następnym roku. :) A jeszcze jak się nie zgodzisz na nadgodziny to: "lista na kursy podoficerskie/oficerskie jest długa. Zawsze możesz znaleźć się na końcu":) - sprawiedliwości nigdy za wiele
Trzymajcie się !:)

Jak masz takie zdanie o SW to dlaczego się nie zwolnisz a innych zniechęcasz. Piszesz w końcu, że niecałe 2400 to ochłapy.

Zapomniałam dodać że teraz szerogowy ma niecałe 2350. Netto. Do tego dojdą jakieś ubezpieczenia , może związki i "fundusz pożyczkowy " zostaje 2000

Do związków wcale nie musisz należeć, a fundusz pożyczkowy też nie jest obowiązkowy. Poza tym pieniądze zgromadzone na funduszu są twoje i w każdej chwili możesz je wypłacić nic nie tracąc.

Siemka, przede mną już tylko główna komisja lekarska jednak mam szybkie pytanko. Pani okulistka wpisała mi paragraf z/n jednocześnie wpisując w obiegówkę "ZDOLNY" i mówiąc ze moja wada nie jest na tyle duża zeby mnie odrzucić a paragraf po prostu musi wpisać. Czy mogę mięc z tym problemy na głównej komisji czy raczej mogę spać spokojnie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót