Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myślę, że Pan zwyczajnie ściemnia. "Propozycje z kilku AŚ i ZK" oj, tiaa..... ;)

Kowalski93456@wp.pl napisał:
Zapraszm nic krokodylica oraz Agu30 proszę się odezwać [/QUOTE]

Czytałeś regulamin forum, który zaakceptowałeś? Forum jest po to, by rozmawiać tutaj. A nie oferować porady poza forum.

Ja juz jestem po komisji, dostałem ZDOLNY, teraz pozostaje mi czekac az komisja prześle dokumentacje do OISW i ewentualny telefon z pracą. Cały proces rekrutacyjny jest dobrze opisany w postach wczesniejszych.

kandydat30 napisał:
Ja juz jestem po komisji, dostałem ZDOLNY, teraz pozostaje mi czekac az komisja prześle dokumentacje do OISW i ewentualny telefon z pracą. Cały proces rekrutacyjny jest dobrze opisany w postach wczesniejszych.

Jaki okręg?

Witam! Mam pytanie do osób które są z naboru listopad/grudzień okręg warszawski na jakim etapie są aktualnie kandydaci? Pytam, ponieważ jestem z poprzedniej rekrutacji byłem wpisany na listę rezerwową i chciałbym mniej więcej wiedzieć kiedy mógłbym się spodziewać listy rankingowej oraz czy przed ogłoszeniem listy rankingowej kandydat jest informowany telefonicznie że okręg bierze kandydata pod uwagę? Widziałem tutaj kilka postów wcześniej że również ktoś pytał o to samo co ja lecz nie uzyskał odpowiedzi więc ponawiam pytanie.

Też mnie zastanawia czy kandydat jest informowany przed utworzeniem listy, jest tu ktoś doświadczony kto mógłby podpowiedzieć? :) :ok:

loluk1121 napisał:
Też mnie zastanawia czy kandydat jest informowany przed utworzeniem listy, jest tu ktoś doświadczony kto mógłby podpowiedzieć? :) :ok:
W Krakowie najpierw pojawiła się lista. Telefon otrzymałam dopiero po wysłaniu oświadczenia (wybór jednostki).

Bon_Bon napisał:
W Krakowie najpierw pojawiła się lista. Telefon otrzymałam dopiero po wysłaniu oświadczenia (wybór jednostki).

A ten telefon był z okręgu czy jednostki? I jak długo oczekiwało się na taki telefon po wyborze jednostki?

oczekujący22 napisał:
A ten telefon był z okręgu czy jednostki? I jak długo oczekiwało się na taki telefon po wyborze jednostki?
Telefon był z okręgu, bardzo szybko :) bodajże tego samego dnia lub na drugi dzień. Do jednostki dzwoniłam później sama, żeby ustalić szczegóły pierwszego dnia.

Bon_Bon napisał:
Telefon był z okręgu, bardzo szybko :) bodajże tego samego dnia lub na drugi dzień. Do jednostki dzwoniłam później sama, żeby ustalić szczegóły pierwszego dnia.

Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze ostatnie pytanie jak długo trwała u Ciebie rekrutacja? Chodzi mi dokładnie od momentu rozmowy kwalifikacyjnej do ogłoszenia rankingu.

oczekujący22 napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze ostatnie pytanie jak długo trwała u Ciebie rekrutacja? Chodzi mi dokładnie od momentu rozmowy kwalifikacyjnej do ogłoszenia rankingu.

Rozmowa była pod koniec listopada, testy około 1,5 tygodnia później. Badania wypadły w okresie świąteczno-noworocznym, przez co trochę to trwało ;) Było nas dość dużo, więc terminy komisji były odległe. Ranking pojawił się w tym tygodniu :)

Bon_Bon Monte czy Ruszcza? Miałaś badania w MSWiA ? Możesz podzielić się wrażeniami z psychologa? Faktycznie taka tragedia jest? I jak z tą punktacją, ile w sumie tych punktów?

Agu30 napisał:
Bon_Bon Monte czy Ruszcza? Miałaś badania w MSWiA ? Możesz podzielić się wrażeniami z psychologa? Faktycznie taka tragedia jest? I jak z tą punktacją, ile w sumie tych punktów?
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20180001631
W rozporządzeniu są szczegółowe informacje na temat punktacji, w zależności od wykształcenia, posiadanych kwalifikacji oraz etapów rekrutacji :)
Jest kilka testów psychologicznych, po których jest rozmowa z psychologiem i psychiatrą. Jeżeli odpowiadasz zgodnie ze stanem faktycznym i spójnie, to raczej nie ma się czego bać :) Ale faktem jest, że jest to etap na którym następuje chyba największa selekcja.

Bon_Bon napisałam do Ciebie na priv ;)

Witam
Miałem o coś zapytać ale jak przeczytałem wasze wypowiedzi to szczerze jestem w szoku kto startuje do sw. ludzie po waszych wypowiedziach też bym was nie zatrudnił jesteście kompletnie nie dojrzali do tego po tyg zwyzywania i dostali byście od wieznia w czape i idziecie do domu gwarantuje wam to. To nie jest tak jak się każdemu wydaje spokojna praca w mundurku. Tam trzeba mieć naprawde ogarnięta głowe. I to powiedzenie nie spróbuje to się nie dowiem właśnie w tym problem że czasem po tej rekrutacji już wiadomo kto sobie poradzi a komu jexną bezpieczniki. Ja jak startowałem w rekrutacji to wogóle nie nastawiałem się że mnie przyjmą tak jest najlepiej a ci co byli pewni że ich przyjmą to są rozczarowani i piszą żale na forum że bez znajomości niema szans biedny człowiek i takie tam pierdoły. Wbijcie sobie na luz wszystko na spokojnie. Ja tu nikogo nie chce demotywować czy coś poprostu chce niektórych przyszłych strażników sprowadzić na ziemie

Jeszcze tak opinia psychologa jest wiążąca u psychiatry tz. jak psycholog da że nie zdolny to psychiatra też tak da. Co do testów psychologicznych ich się nie da nie zdać, one mają na celu ochronić was przed ZK. rozmowa z psychologiem jest praktycznie taka sama jak na Rozmowie kwalifikacyjnej.
ps.
I tak można tam iść bez znajomości.

Panowie, cały czas praktycznie pytania o psychologa/badania, ja zaczynam prace 16.03.2020. Może ktoś coś napisze o pierwszych dniach, co robić, na co uwazac itp.?

kandydat30 napisał:

Gdybyś nie zauważył do SW są przyjmowane również kobiety i w tym temacie też się wypowiadają :)

kandydat30 napisał:
Może ktoś coś napisze o pierwszych dniach, co robić, na co uwazac itp.?

Co robić? Wykonywać polecenia przełożonych. W pierwszych dniach oraz w następnych. Do tego w pierwszych dniach dużo pytać.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót