Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Justi1977 napisał:
Ja wczoraj sama zadzwoniłam czy dostali orzeczenie, i dziś oddzwonili że dostali i że będzie ranking w tym tygodniu i mam sprawdzać

Trzymam za Was kciuki - dajcie znać czy znaleźliście się w gronie szczęśliwców na liście rankingowej 😉💪
Ps. Zazdroszcze, że za chwilę koniec waszej niepewności 😉

Migotka2107 napisał:
Trzymam za Was kciuki - dajcie znać czy znaleźliście się w gronie szczęśliwców na liście rankingowej 😉💪
Ps. Zazdroszcze, że za chwilę koniec waszej niepewności 😉
no czekaj ty też czekasz kochana my też trzymamy kciuki. Wiesz ze w rankingu możemy się nie znaleźć, zależy od punktów

Justi1977 napisał:
no czekaj ty też czekasz kochana my też trzymamy kciuki. Wiesz ze w rankingu możemy się nie znaleźć, zależy od punktów

To prawda... Ale u Was jest wieksze zapotrzebowanie, więc i szanse większe 😉💪 Mocno trzymam za Was kciuki ✊

MattMateo napisał:
Masakra.. Mam nadzieję że coś się w końcu ruszy w Twojej sprawie i jakoś. To się przyspieszy wszystko.. Życzę Ci powodzenia bo cierpliwość to już masz na pewno, przynajmniej się jej nauczyłaś ;)8)
wiesz może i długo ale fajnie jest się dostać tak bez znajomości lepiej dłużej poczekać niż później ma ktoś jej wypominać ze jest protegowana.

Justi1977 napisał:
wiesz może i długo ale fajnie jest się dostać tak bez znajomości lepiej dłużej poczekać niż później ma ktoś jej wypominać ze jest protegowana.

Uważam, że akurat tutaj wiele zależy od szczęścia... Bo chętnych jest na prawdę dużo... Zwłaszcza teraz, gdzie wielu ludzi straciło pracę... Wirus też nie ułatwia... Pewnie bez tego poszłoby zybciej...jak to mówią - co ma być, to będzie 😉💪

Migotka2107 napisał:
Wstępniak trwa miesiąc (przynajmniej tak słyszałam) - kiedy się na niego jedzie, to ciężko powiedzieć... Myślę że max po kilku miesiącach od przyjęcia (jak to jest w dobie wirusa, to już w ogóle nie wiem 🤔). Co do pensji - pierwsza dostajesz zaraz po rozpoczeciu służby, na tzw. zagospodarowanie, a później to już normalnie (podczas wstępniaka też) 😉 Co do stawki, to tutaj się nie orientuje... Ale ostatnio były jakieś ogłoszenia na stronie SW, gdzie były podane orientacyjne kwoty brutto 😉 Powodzenia 😉
Zasiłek na zagospodarowanie dostaje się w momencie przejścia do służby stałej.
Pierwsza pensja, to po prostu pierwsza pensja.

Od rozpoczącia służby ma się mentoring - dostaje się mentora, który tłumaczy wszystko, oprowadza po zakładzie itp. Z tego co się orientuje w dobie Covidu na wstępniaki się nie jeździło, była nauka online.

southerm napisał:
Zasiłek na zagospodarowanie dostaje się w momencie przejścia do służby stałej.
Pierwsza pensja, to po prostu pierwsza pensja.

Od rozpoczącia służby ma się mentoring - dostaje się mentora, który tłumaczy wszystko, oprowadza po zakładzie itp. Z tego co się orientuje w dobie Covidu na wstępniaki się nie jeździło, była nauka online.

O zasilku na zagospodarowanie po przejściu do służby stałej nie słyszałam 😉 Jedynie o pensji na start - która została w ten sposób określona (być może to skrót myślowy) 😉 Ze zdalnym nauczaniem to możliwe, bo wszystko poszło w tym kierunku w dobie Covida...

Migotka2107 napisał:
O zasilku na zagospodarowanie po przejściu do służby stałej nie słyszałam 😉 Jedynie o pensji na start - która została w ten sposób określona (być może to skrót myślowy) 😉 Ze zdalnym nauczaniem to możliwe, bo wszystko poszło w tym kierunku w dobie Covida...

O dodatku na zagospodarowanie mówi ustawa o SW. Również o innych świadczeniach jest tam wspomniane.
Pensje w służbach mundurowych są wypłacane z dołu czyli np 1 marca dostajesz pensję za marzec. Jak przychodzisz do służby 1 lipca w tym samym dniu dostajesz przelew na konto z pensją za lipiec.

Pierwsza wypłata to po prostu wypłata którą dostej sie pierwszego dnia po przyjęciu do słuzby. Aktualnie z powodu covid wstępniak trwa 6 dni gdzie 6 dzień to strzelanie i egzamin ze strzelania. Dwa lata trwa służba przygotowawcza, po dwóch latach jak sie wejdzie do służby stałej to jednorazowo dostanie sie 14 pensje na zagospodarowanie, dodatek za brak mieszkania nalezy sie dopiero po wejsciu do słuzby stałej.

Orientujecie się czy w dodatku za wysługę uwzględnia się wypracowane lata z cywila?

Pytanie do dziewczyn po obiegówce lub w trakcie - szłyście do ginekologa ze zrobioną już cytologią, czy robiłyście u niego? Czytam na necie, że lepiej iść już ze zrobioną prywatnie - bo na wynik u ginekologa z obiegówki długo się czeka.
Jak to jest?:rolleyes:

wonder_a napisał:
Pytanie do dziewczyn po obiegówce lub w trakcie - szłyście do ginekologa ze zrobioną już cytologią, czy robiłyście u niego? Czytam na necie, że lepiej iść już ze zrobioną prywatnie - bo na wynik u ginekologa z obiegówki długo się czeka.
zrób sobie wcześniej bo mi powiedzieli że w mswia czeka się 3tyg i to cię opóźni. Ja zrobiłam u swojego ginekologa i czekałam tydzień, ale wiem że w luxmed czeka się do 10dni

Justi1977 napisał:
zrób sobie wcześniej bo mi powiedzieli że w mswia czeka się 3tyg i to cię opóźni. Ja zrobiłam u swojego ginekologa i czekałam tydzień, ale wiem że w luxmed czeka się do 10dni

Dzięki. Tego się właśnie obawiałam... Chciałam szybko wszystko ogarnąć i nagle znalazłam takie info i SZOK.
Czyli to się opóźni wszystko, a byłam pewna, że w 2 dni oblece wszystkich...

wonder_a napisał:
Dzięki. Tego się właśnie obawiałam... Chciałam szybko wszystko ogarnąć i nagle znalazłam takie info i SZOK.
Czyli to się opóźni wszystko, a byłam pewna, że w 2 dni oblece wszystkich...
i oblecisz jak będziesz miała cytologię ja obleciałam w dwa dni tylko ginekolog mnie wstrzymał na tydzień. Inne dziewczyny miały cytologię to spoko tylko ja zostałam.

Cześć wszystkim,
od pewnego czasu zaglądam na to forum a dziś postanowiłem założyć konto i zadać pytanie do was. Jestem po wszystkich etapach nie licząc komisji. Czekam na telefon lub list (po psychologu). Ale telefonu jestem raczej pewien. Moje pytanie brzmi: jakie jest wynagrodzenie nowoprzyjetego funkcjonariusza na stanowisko strażnika działu ochrony? W internecie znajduje rozbieżne informacje i sam już nie wiem. Dodam że jestem przed 26 rokiem życia.

cpismx napisał:
Cześć wszystkim,
od pewnego czasu zaglądam na to forum a dziś postanowiłem założyć konto i zadać pytanie do was. Jestem po wszystkich etapach nie licząc komisji. Czekam na telefon lub list (po psychologu). Ale telefonu jestem raczej pewien. Moje pytanie brzmi: jakie jest wynagrodzenie nowoprzyjetego funkcjonariusza na stanowisko strażnika działu ochrony? W internecie znajduje rozbieżne informacje i sam już nie wiem. Dodam że jestem przed 26 rokiem życia.

Ile już czekasz na jakąkolwiek odpowiedź po psychologu?

wonder_a napisał:

U mnie cytologii nie było w ogóle - akurat nie było możliwości pobrania. Powiedziałam tylko że byłam wcześniej prywatnie i miałam robiona (w sumie to czekałam na wyniki), zbyt "stara" też nie może być... Ale tak jak dziewczyny piszą - lepiej mieć ogarnięta wcześniej, nawet prywatnie 😉

Justi1977 napisał:

W Enel med podobnie 😉

Powiedzcie mi jak to jest z tym psychologiem? On wysyła opinię do komisji i do komisja ustala czy jestem zdolny czy nie? Nawet gdyby psycholog wystawił negatywną opinie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót