Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Migotka2107 napisał:
Właśnie też chciałam pytać czy rozważasz w razie czego czego inne jednostki... Bo nie wiem co by miał zmienić kolejny ranking... Jeżeli nie mają wolnych miejsc... Na logikę, przy kolejnym rankingu dojdą kolejni kandydaci którzy przecież mogą mieć więcej punktów niż ty... No, ale może ja to jakoś źle rozumiem...🤔
Też tego nie rozumiem!!! W całej Warszawie jest dużo miejsc a w zakładach tych na obrzeżach jest mało tam gdzie ja składałam. Przykład taki ze do zakładu którego składałam przewidywano 8 miejsc w rankingu pierwszym gdzie jeszcze nie miałam badań tak było, dziś ranking że już tam nie ma miejsc.

Serio, nie wiem jak to rozumieć... Zostaje jeszcze zastanowić się nad zmianą preferowanych zakładów na takie gdzie jest dużo miejsc wolnych... Chociaż, z tego co piszesz - to już w sumie nie wiadomo czy nadal jest tyle wolnych, czy już nie... Mega nie komfortowa sytuacja... Gdybyś pracowała i np. bazując na tym co ci wcześniej powiedzieli, zwolniła się z pracy... Miałabyś spory kłopot... Bo wychodzi że nic nie jest pewne, dopóki nie podpiszesz dokumentów... Mam nadzieję, że wszystko jednak wyjaśni się z pozytywnym skutkiem 😉

Migotka2107 napisał:
Serio, nie wiem jak to rozumieć... Zostaje jeszcze zastanowić się nad zmianą preferowanych zakładów na takie gdzie jest dużo miejsc wolnych... Chociaż, z tego co piszesz - to już w sumie nie wiadomo czy nadal jest tyle wolnych, czy już nie... Mega nie komfortowa sytuacja... Gdybyś pracowała i np. bazując na tym co ci wcześniej powiedzieli, zwolniła się z pracy... Miałabyś spory kłopot... Bo wychodzi że nic nie jest pewne, dopóki nie podpiszesz dokumentów... Mam nadzieję, że wszystko jednak wyjaśni się z pozytywnym skutkiem 😉
dokładnie ja już swoją dyrektorkę dziś uprzedziłam że może mnie nie być od poniedziałku dobrze ze wypowiedzenia nie dałam tylko pożyczkę spłaciłam 🤣

Szymunek pełna skrzynka wiadomości nie dochodzą

broneczeks napisał:
Jak sprawa ma się w Lublinie?
Coś się ruszyło po rozmowach kwalifikacyjnych z połowy lipca?
Pozdrawiam!

Cześć. Tak, ja mam psychologa w te środę już.

Hej możecie coś powiedzieć o areszcie śledczym w Warszawie służewcu jakieś opinie?

Cześć, czy ktoś wie jak wygląda pierwszy dzień służby. W kadrach powiedzieli, że należy ubrać się w miarę elegancko...

Trzeba się ubrać elegancko bo pierwszego dnia jest mianowanie przez Dyrektora.

A jak się nie ubierze elegancko to co, nie zostanie mianowana?

southerm napisał:
Trzeba się ubrać elegancko bo pierwszego dnia jest mianowanie przez Dyrektora.

Z góry przepraszam za dociekanie, ale lepiej dopytać. Koszula i eleganckie spodnie to będzie odpowiedni strój?

Zakładam, że dostanie, ale wydaje mi się, że powaga służby wymaga też poważnego ubioru a nie np dresu, czy krótkich spodenek.
Poza tym z doświadczenia wiem, że podejście Dyrektorów do ubioru funkcjonariuszy nawet wchodzących na bramę w swoich prywatnych ubraniach (przychodzących na zmianę) przed przebraniem się w mundur, też jest różne.

Ostatnia edycja:
Joojop napisał:
Z góry przepraszam za dociekanie, ale lepiej dopytać. Koszula i eleganckie spodnie to będzie odpowiedni strój?

Jasne.

Pytałeś jeszcze jak wygląda pierwszy dzień. Ogólnie oprócz mianowania jest to wypełnianie różnych papierów związanych z zatrudnieniem, czytanie instrukcji itp.

Ostatnia edycja:
A. Czyli dopuszczasz albo garnitur albo dres??
Po prostu trzeba się ubrać. I tyle. Tak jak trzeba się ubrać wychodząc z domu.

Nie, nie napisałem nigdzie o garniturze, a między garniturem a dresem też są inne ubrania. O co zresztą Joojop pytał.

Przykład dresu podałem jako skrajność.

Ostatnia edycja:
southerm napisał:
Nie, nie napisałem nigdzie o garniturze, a między garniturem a dresem też są inne ubrania. O co zresztą Joojop pytał.

Słuchajcie, nie róbmy sporu. Chciałam tylko się dowiedzieć jak to ma wyglądać. Wiadomo dres odpada (bądźmy powazni). Jeszcze jedno pytanie, na następny dzień od mianowania dostaję umundurowanie?Dziękuję za odpowiedzi.

southerm napisał:

Przykład dresu podałem jako skrajność.

Nie tłumacz się - myślę, że wszyscy zrozumieli o co Ci chodziło 😉 I również uważam, że ubiór odzwierciedla w pewnym sensie stosunek do służby i współpracowników... Może to staroswieckie podejście, ale mam takie samo 😉 Co do sporów, to niektórzy tutaj tak mają - że lubią drążyć... Czy potrzebnie - niech każdy odpowie sobie sam 😉 Nie dziwię sie autorowi pytania, że ma watpliwosci - chyba każdemu zależy na tym, żeby wypaść jak najlepiej... Szczegolnie na samym starcie, idąc w nieznane 😉

Joojop napisał:
Słuchajcie, nie róbmy sporu. Chciałam tylko się dowiedzieć jak to ma wyglądać. Wiadomo dres odpada (bądźmy powazni). Jeszcze jedno pytanie, na następny dzień od mianowania dostaję umundurowanie?Dziękuję za odpowiedzi.

Tego Ci nie powiem, bo nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że dostałem po kilku dniach od rozpoczęcia służby. Tyle, że ja jak dostawałem pierwsze umundurowanie to był jeszcze poprzedni wzór. Nie wiem jak jest teraz przy przyjęciach.

Migotka2107 napisał:
Nie dziwię sie autorowi pytania, że ma watpliwosci - chyba każdemu zależy na tym, żeby wypaść jak najlepiej...

To po co pytać? Skoro autorowi pytania zależy to niech wbija się w garnitur. Lub inny odświętny strój.
Przykre, że do służby trafiają ludzie, którzy nie potrafią nawet sami podjąć decyzji jak się ubrać. I taki człowiek ma być przełożonym osoby pozbawionej wolności ....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót