Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Karolka1313 napisał:
Witam
Jestem tutaj nowa. Chciałabym wysłać dziś wszystkie dokumenty i przystąpić do rekrutacji. Czy mógłby ktoś napisać mi co czeka mnie w kolejności. Okręg bydgoski

Jak już na tym etapie problemem jest dla ciebie przeczytanie ogłoszenia, gdzie jest wszystko napisane to na prawdę... Wałkowane X razy, poszukaj, serio. 6 wątków i dalej pytają :lol:

Karolka1313 napisał:
Witam
Jestem tutaj nowa. Chciałabym wysłać dziś wszystkie dokumenty i przystąpić do rekrutacji. Czy mógłby ktoś napisać mi co czeka mnie w kolejności. Okręg bydgoski

U mnie było tak, że musiałem się umówić na spotkanie telefonicznie i zabrać ze sobą wszystkie dokumenty do jednostki do której chce wstąpić, później masz rozmowę wewnętrzna jak ja przejdziesz zabiorą dokumenty od Ciebie i weźmiesz udział w rekrutacji,później masz rozmowę kwalifikacyjną i test wiedzy, dostaniesz telefon kiedy masz się stawić w bdg, później test sprawności i na koniec psycholog, po wynik testu trzeba się umówić do psychiatry i tam znowu rozmowa, przejdziesz dalej to zaczynasz zabawę w szpitalu. Pozdrawiam.

Cześć ,
Składałam na stanowisko młodszego psychologa w Okręgu Wrocławskim - przeszłam przez każdy etap. Obiegówkę maja wysłać pocztą ( tak powiedziała psycholog i czas to nawet do miesiąca) minęły już 2 tygodnie.. czy jest jeszcze jakaś szansa?

Mam za sobą komisję lekarską ( zdolna) czy jeśli za kilka miesięcy nikt się do mnie nie odezwie mogę złożyć podanie na inne stanowisko w tej samej jednostce? Starałam się do działu, w którym jednak nie zwolni się etat tak szybko jak to było przewidywane, a teraz Chciałabym przesunąć kandydaturę do ochrony.

Witam, jestem nowa na forum i nie wiem czy w odpowiednim miejscu piszę. Mam kilka pytań.
1. Czy kobiety zajmują się takimi samymi czynnościami jak mężczyźni? Czy patrzy się na nie "łaskawiej"?
2. Docelowo chciałabym zostać wychowawca. Dowiedziałam się, że będąc już pracownikim łatwiej będzie się starać o to stanowisko. Po jakim czasie mogę się ubiegać jeśli zacznę od ochrony?

Kobiety zajmują się takimi samymi czynnościami jak mężczyźni - jednak pewne czynności uzależnione są od płci. Czyli kobieta nie kontroluje ciała mężczyzny. Ale kontroluje ciało kobiety.
Swoją drogą dlaczego niby mają być traktowane łaskawiej?

Po jakim czasie możesz się ubiegać? Cały czas się możesz ubiegać. Aczkolwiek możesz się nieco zdziwić. Że nikt Cię z ochrony nie wypuści - a do działu penitencjarnego będą przyjmowane osoby z zewnątrz. Co jest logiczne - po co szkolić dwie osoby: jedną z ulicy do ochrony na Twoje miejsce i Ciebie do służby w penicie, jak można tylko jedną z ulicy do służby w penicie.

Forg, sorki za wywoływanie do tablicy, ale wydaje mi się, ze będziesz wiedział. Czy procedura ponownego przyjęcia do SW do działu ochrony w przypadku byłego funkcjonariusza jest jakas skrócona czy taka sama ? Dodam, ze zwolniłem się na własna prośbę z przyczyn osobistych i od zwolnienia nie minął rok.

Nie. Nie będę wiedział. Nie zwalniałem się nigdy i nie przyjmowałem ponownie do SW. I ta wiedza totalnie nie jest mi potrzebna.

Witam, mam 2 pytania odnośnie testu sprawności fizycznej:
1. Gdzie odbywa się ten egzamin w dobie pandemii?? W OISW czy w jednostce ,gdzie się ubiegamy o pracę?
2. Czy egzaminator zwraca uwagę na oderwanie pięty podczas rzutu piłką lekarską? Czy taka próba jest nieudana?
Wg. rozporządzenia pięta nie może być oderwana od ziemi, lecz czy jest na to kładziony nacisk?? Dzięki...

Klik196 napisał:
Witam, mam 2 pytania odnośnie testu sprawności fizycznej:
1. Gdzie odbywa się ten egzamin w dobie pandemii?? W OISW czy w jednostce ,gdzie się ubiegamy o pracę?
2. Czy egzaminator zwraca uwagę na oderwanie pięty podczas rzutu piłką lekarską? Czy taka próba jest nieudana?
Wg. rozporządzenia pięta nie może być oderwana od ziemi, lecz czy jest na to kładziony nacisk?? Dzięki...

1. OISW kieruje Cię na test - może to być w innej jednostce penitencjarnej. Na przykład Poznań miał testy w Rawiczu.
2. W sumie sam sobie odpowiedziałeś/aś na pytanie. Przy rzucie nie możesz odrywać pięt od podłoża.

Mam takie pytanie, przeszdlem pozytywnie rozmowę kwalifikacyjną, później dostałem maila od pani z kadr odnośnie pozostałych testów. Wszystkie już za mną, ostatni test był w piątek 29.01. Co mam teraz robić? Czekać na wiadomość od pani kadrowej czy samemu dzwonić?

Hej :) Jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Jak jest z przeniesieniem funkcjonariusza do pełnienia służby w innej jednostce i innym okręgu ? Chodzi mi konkretnie o przeniesienie na własną prośbę. Czy można się przenieść na własną prośbę w służbie przygotowawczej? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :)

Nerd napisał:
Mam takie pytanie, przeszdlem pozytywnie rozmowę kwalifikacyjną, później dostałem maila od pani z kadr odnośnie pozostałych testów. Wszystkie już za mną, ostatni test był w piątek 29.01. Co mam teraz robić? Czekać na wiadomość od pani kadrowej czy samemu dzwonić?

A jaką informacje dostałeś? Ja przy rozmowie z psychologiem dostałam informacje, że mam czekać na list.Każdy okręg działa inaczej.

AT21 napisał:
A jaką informacje dostałeś? Ja przy rozmowie z psychologiem dostałam informacje, że mam czekać na list.Każdy okręg działa inaczej.

Wiesz co, ja z Śląska, psycholog powiedziała jedynie, że przekaże opinie do psychiatry i tyle.

Hejka! Niedługo mam komisję lekarską i mam pytanie czy zdarzyło się, że komisja czepiała się tatuażu (Jest na kostce-nieszpecący psychiatra tak napisał) i ile po komisji czekaliście na telefon, że macie zgłosić się do pracy? Pozdrawiam❤

Emm4 napisał:
Hejka! Niedługo mam komisję lekarską i mam pytanie czy zdarzyło się, że komisja czepiała się tatuażu (Jest na kostce-nieszpecący psychiatra tak napisał) i ile po komisji czekaliście na telefon, że macie zgłosić się do pracy? Pozdrawiam❤

Hej,
Jaki rejon? Ja właśnie czekam na obiegówkę :/ We Wroclawiu wysyłają pocztą.

AT21 napisał:
Hej,
Jaki rejon? Ja właśnie czekam na obiegówkę :/ We Wroclawiu wysyłają pocztą.

Ja Bydgoszcz u nas nawet nie dzwonili, że można obiegówkę odebrać samemu trzeba się było dowiadywać

Emm4 napisał:

Najlepiej zadzwoń do okręgu, powiedz, że masz już obiegówkę. Był już u Ciebie dzielnicowy na wywiad środowiskowy? Jeśli tak do dopytaj kiedy będzie ranking, zazwyczaj pojawia się w piątki

Witam. Czy jest ktoś kto bierze udział w rekrutacji z okręgu Białostockiego?

Powrót