przem1984 - kobieta z wydz. komun. bzdury mówi, możesz zrobić prawo jazdy ale nie musisz jeździć później , tak że gdy mija cała kara to wymieniasz blankiet na taki bez kodu 69.
tomi323 - ja miałem podobną sytuację, drugi raz za alkohol, na początku napisali mi 178 z 1, jednak pozniej gdy dostali karte karną to zmienili na 178 z 4. Tyle ze wg moich obliczeń tamten wyrok powinien byc zatarty. Okazało się że sąd nie otrzymał zaświadczenia że opłaciłem wszystkie kary, no i u nich widniałem ze karany. Dopiero jak doniosłem potwierdzenie przelewu bo robiłem z konta (i dobrze ze tak, bo podejrzewam ze druczek bym już wyrzucił bo mineło 8 lat) - to nastąpiło usunięcie w karcie karnej poprzedniego wyroku i byłem nie karany, no i wrócili do zarzuto 178 z 1. Ale co stresu mnie to kosztowało bo różnica jest ogromna - z 4 zabierają dożywotnio, 10 tys kary i chcieli wsadzic do paki bez zawiasów, a tak dostałem 5 tys + koszty sądowe i na 3 lata prawko, wyrok 1 rok w zawieszeniu na 3. E styczniu mija połowa kary tak że będę składał o blokadę, no i z pewnymi problemami ale powoli kończę badania w WOMP-ie bo tam wiedzieli że to recydywa i stwarzają sporo problemów. Ale mówię, nigdy więcej czegoś takiego bo myśli okropne w głowie krążyły i pierwsze siwe włosy się pokazały.