R
robob110
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Czyli istnieje taka możliwość że sąd teraz może mi dać pozwolenie na zrobienie uprawnień i poruszanie się zwyżkami?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Romanboski napisał:Witam, rok temu udałem się na badania do womp łódź, wszystko zaliczone z wyjątkiem badań krwi logiczne więc że wynik negatywny i zaproszenie na ponowne badanie za rok. Rok mija, całkowita abstynencja, wyniki kontrolne w normie, czego się tym razem spodziewać? Dodam że nie dostałem żadnego skierowania do poradni uzależnień etc,pozdrawiam.
Attex napisał:podaj jakie wyniki -wartości .Natomiast spodziewać można się wszystkiegomoim zdaniem jeżeli nie dostałeś skierowania to powinno być ok.ale jak to u nas bywa może być kicha ,nie wiem co mam Ci odpowiedzieć!Napisz jak było
kiedy meldujesz się na Wompie?
marixWR napisał:Witam. Moja sprawa wyglada nastepujaco. W kwietniu tego roku zatrzymala mnie policja w Szwajcarii i zrobiono mi test na sline i wyszlo thc potem szpital zeby zbadac mocz oraz krew. W moczu dodatkowo wyszla minimalna na granicy wykrywalnosci amfetamina. Mialem zakaz dalszej jazdy lecz moje prawo jazdy (polski dokument) oddano mi tego samego dnia. Po jakims czasie dostalem wyrok: dozywotni zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow na terenie CH ( z 3 miesiace wczesniej zdarzylo sie spore przekroczenie predkosci ale skonczylo sie na wysokiej grzywnie) Zakaz moge anulowac jesli przejde szereg badan w instytucie medycyny taki szwajcarski wompale nie podejmuje tych dzialan. Przechodzac do setna, info o moim wybryku dostala polska. I tak w listopadzie dostalem z mojego WK skierowania na kurs reed, psycholog i womp kedzierzyn-kozle. Na skierowaniu jest napisane ze prowadzilem pod wplywem srodka dzialajacego podobnie do alkoholu czy WOMP ma tylko te informacje ktore widnieja na skierowaniu? Czy w moim przypadku musze trzymac sie 30dniowego terminu wykonania badan? List dotarl w poniedzialek 18stego, niestety ja go nie odebralem a inny domownik a dopiero w piatek go otworzylem. Wzgledy zawodowe dopiero na week bywam w domu. I tak uciekl mi tydzien. Moze termin w WOMP nie bedzie dalszy niz 18grudnia. Czy ktos sie orientuje jak odlegle sa terminy w Kedzierzynie? i ogolnie jakies swieze wrazenia z tegoz WOMPU? Sory za brak polskich liter.
Udało się, delikatnie podwyższone alt, ast i ggtp mimo abstynencji i diety mimo to orzeczenie pozytywne, polecam womp łódźAttex napisał:podaj jakie wyniki -wartości .Natomiast spodziewać można się wszystkiegomoim zdaniem jeżeli nie dostałeś skierowania to powinno być ok.ale jak to u nas bywa może być kicha ,nie wiem co mam Ci odpowiedzieć!Napisz jak było
kiedy meldujesz się na Wompie?
W moj-żeszowie by Cię dojechali, z badaniami byś się bujał co najmniej rok, ja miałem wyniki za 1 razem ok a 3 razy jeździłem i na 4 lata wystawiliRomanboski napisał:Udało się, delikatnie podwyższone alt, ast i ggtp mimo abstynencji i diety mimo to orzeczenie pozytywne, polecam womp łódź![]()
bioly05 napisał:Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? .
bioly05 napisał:Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem .
bioly05 napisał:a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25.
bioly05 napisał:Witam mój ojciec został zlapany podczas kontroli trzeźwości alkomat wskazał 0.28 promila i zatrzymali mu prawo jazdy sprawa ma się zakończyć w sądzie. Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? Jest sie czego obawiać powinien znaleźć jakiegoś prawnika? Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem do pracy a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Finister napisał:Oby jak najsurowszej, dla takich ludzi nie powinno być litości.
Mógł myśleć zanim po pijaku wsiadł za kierownicę.Teraz niech szuka innej pracy lub chodzi pieszo.
I Twój tata nie wiedział, że w takim stanie nie wolno wsiadać za kierownicę? Poprzednia sprawa niczego go nie nauczyła? Jest niereformowalny?
P.S. W tej historii to nie Twój tata jest ważny tylko inni użytkownicy drogi. I to ich interes sąd będzie chronił, a nie Twojego taty.
Cóż mogę stwierdzić, zawyzone wyniki nie zawsze są przyczyną spożywania alkoholu, widocznie pani internistka też człowiek i może pewne kwestie rozumie, grunt że się udało, nauczka jest na całe życie.aros123 napisał:W moj-żeszowie by Cię dojechali, z badaniami byś się bujał co najmniej rok, ja miałem wyniki za 1 razem ok a 3 razy jeździłem i na 4 lata wystawili
Krzysztof696 napisał:To jest forum prawne wiec daruj sobie lamenty w celu ulżenia sobie.
bioly05 napisał:Witam mój ojciec został zlapany podczas kontroli trzeźwości alkomat wskazał 0.28 promila i zatrzymali mu prawo jazdy sprawa ma się zakończyć w sądzie. Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? Jest sie czego obawiać powinien znaleźć jakiegoś prawnika? Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem do pracy a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25. Z góry dziękuję za odpowiedź.
aros123 napisał:Prowadzenie pojazdu w stanie po użyciu alkoholu (od 0,2, do 0,5 promila) to wykroczenie i grozi za nie:
-grzywna w wysokości od 50 zł do 5 tys. zł lub areszt do 30 dni
-zakaz prowadzenia pojazdów na okres od 6 miesięcy do 3 lat
-10 punktów karnych
I nie piszcie ludzie pierdół o jakiejś recydywie bo to nie było przestępstwo a wykroczenie, a tego nie umieszcza się nawet w Krajowym Rejestrze karnym - a więc w świetle prawa ta osoba nie będzie nawet widniała jako karana.
Wg. mnie sąd orzeknie 6 mies. bez prawka i mniej jak 1000 grzywny.
Nie żebym ten wybryk pochwalał, ale to forum prawne i nie wypisujcie głupot aby kogoś kto się pyta ot tak sobie postraszyć i się wyżyć. W Europie zachodniej do 0,5 promila to norma a w UK nawet do 0,8 promila nie jest karane, a wy tu piszecie o jakimś przestępcy za 0,28 promila jak o mordercy. Większym zagrożeniem na drogach są piraci z nadmierną prędkością w rozbieżnych zdezelowanych gruchotach oraz osoby zachowujące się na drogach jak jacyś psychole bez kultury, zajeżdząjący drogę , wyprzedzający na podwójnej ciągłej i na trzeciego.