Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli istnieje taka możliwość że sąd teraz może mi dać pozwolenie na zrobienie uprawnień i poruszanie się zwyżkami?

Witam, rok temu udałem się na badania do womp łódź, wszystko zaliczone z wyjątkiem badań krwi logiczne więc że wynik negatywny i zaproszenie na ponowne badanie za rok. Rok mija, całkowita abstynencja, wyniki kontrolne w normie, czego się tym razem spodziewać? Dodam że nie dostałem żadnego skierowania do poradni uzależnień etc,pozdrawiam.

Romanboski napisał:
Witam, rok temu udałem się na badania do womp łódź, wszystko zaliczone z wyjątkiem badań krwi logiczne więc że wynik negatywny i zaproszenie na ponowne badanie za rok. Rok mija, całkowita abstynencja, wyniki kontrolne w normie, czego się tym razem spodziewać? Dodam że nie dostałem żadnego skierowania do poradni uzależnień etc,pozdrawiam.

podaj jakie wyniki -wartości .Natomiast spodziewać można się wszystkiego:(moim zdaniem jeżeli nie dostałeś skierowania to powinno być ok.ale jak to u nas bywa może być kicha ,nie wiem co mam Ci odpowiedzieć!Napisz jak było:)kiedy meldujesz się na Wompie?

Attex napisał:
podaj jakie wyniki -wartości .Natomiast spodziewać można się wszystkiego:(moim zdaniem jeżeli nie dostałeś skierowania to powinno być ok.ale jak to u nas bywa może być kicha ,nie wiem co mam Ci odpowiedzieć!Napisz jak było:)kiedy meldujesz się na Wompie?

16 grudnia, teraz z pamięci nie kojarzę dokładnie ale wszystko mieści się w normach, też mi się wydaje że powinno być ok ale faktycznie z wompami jak czytam bywa różnie,mam nadzieję że się uda :) aczkolwiek o łódzkim dziwnych historii się nigdzie nie doczytałem, dam znać jak poszło :=

Witam. Moja sprawa wyglada nastepujaco. W kwietniu tego roku zatrzymala mnie policja w Szwajcarii i zrobiono mi test na sline i wyszlo thc potem szpital zeby zbadac mocz oraz krew. W moczu dodatkowo wyszla minimalna na granicy wykrywalnosci amfetamina. Mialem zakaz dalszej jazdy lecz moje prawo jazdy (polski dokument) oddano mi tego samego dnia. Po jakims czasie dostalem wyrok: dozywotni zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow na terenie CH ( z 3 miesiace wczesniej zdarzylo sie spore przekroczenie predkosci ale skonczylo sie na wysokiej grzywnie) Zakaz moge anulowac jesli przejde szereg badan w instytucie medycyny taki szwajcarski womp:) ale nie podejmuje tych dzialan. Przechodzac do setna, info o moim wybryku dostala polska. I tak w listopadzie dostalem z mojego WK skierowania na kurs reed, psycholog i womp kedzierzyn-kozle. Na skierowaniu jest napisane ze prowadzilem pod wplywem srodka dzialajacego podobnie do alkoholu czy WOMP ma tylko te informacje ktore widnieja na skierowaniu? Czy w moim przypadku musze trzymac sie 30dniowego terminu wykonania badan? List dotarl w poniedzialek 18stego, niestety ja go nie odebralem a inny domownik a dopiero w piatek go otworzylem. Wzgledy zawodowe dopiero na week bywam w domu. I tak uciekl mi tydzien. Moze termin w WOMP nie bedzie dalszy niz 18grudnia. Czy ktos sie orientuje jak odlegle sa terminy w Kedzierzynie? i ogolnie jakies swieze wrazenia z tegoz WOMPU? Sory za brak polskich liter.

marixWR napisał:
Witam. Moja sprawa wyglada nastepujaco. W kwietniu tego roku zatrzymala mnie policja w Szwajcarii i zrobiono mi test na sline i wyszlo thc potem szpital zeby zbadac mocz oraz krew. W moczu dodatkowo wyszla minimalna na granicy wykrywalnosci amfetamina. Mialem zakaz dalszej jazdy lecz moje prawo jazdy (polski dokument) oddano mi tego samego dnia. Po jakims czasie dostalem wyrok: dozywotni zakaz prowadzenia wszelkich pojazdow na terenie CH ( z 3 miesiace wczesniej zdarzylo sie spore przekroczenie predkosci ale skonczylo sie na wysokiej grzywnie) Zakaz moge anulowac jesli przejde szereg badan w instytucie medycyny taki szwajcarski womp:) ale nie podejmuje tych dzialan. Przechodzac do setna, info o moim wybryku dostala polska. I tak w listopadzie dostalem z mojego WK skierowania na kurs reed, psycholog i womp kedzierzyn-kozle. Na skierowaniu jest napisane ze prowadzilem pod wplywem srodka dzialajacego podobnie do alkoholu czy WOMP ma tylko te informacje ktore widnieja na skierowaniu? Czy w moim przypadku musze trzymac sie 30dniowego terminu wykonania badan? List dotarl w poniedzialek 18stego, niestety ja go nie odebralem a inny domownik a dopiero w piatek go otworzylem. Wzgledy zawodowe dopiero na week bywam w domu. I tak uciekl mi tydzien. Moze termin w WOMP nie bedzie dalszy niz 18grudnia. Czy ktos sie orientuje jak odlegle sa terminy w Kedzierzynie? i ogolnie jakies swieze wrazenia z tegoz WOMPU? Sory za brak polskich liter.

Niestety tak musisz badania zrobić w terminie bo zabiorą Ci uprawnienia

Cześć, mam dość nietypową sytuacje a mianowicie:

W marcu 2017r zostałem zatrzymany przez policje (jazda pod wplywem marihuany)

Dodam ze nigdy nie mialem prawka, skonczylem szkole jazdy ale nie moglem jakos dojechać do WORDu i nigdy się nawet nie zapisalem na egazmin.

W maju 2017r wyrok sie uprawomocnil - 3lata zakazu

Z racji tego, ze dosc czesto sie przeprowadzam nie dotarly do mnie zadne pisma.. Wiec postanowilem przejsc sie do Starostwa dowiedziec od kiedy do kiedy biegnie zakaz a tu szok! Pani mowi ze od ponad 2lat zakaz nie wplynal i ze moge normalnie zalozyc profil... Potem pojechalem na policje i oni twierdza ze zakaz trwa do PAŹDZIERNIKA ?!?! Skąd tu sie wziął ten pazdzirnik skoro prawomocny wyrok byl juz w maju ? Papuga powiedzial zebym "olał" psów i wazne jest to co w urzędzie mają... A wy co uwazacie ?

Szybkie pytanie- mam zakaz na kategorię B, badań psychotechnicznych nie robię jeszcze, może za rok, ale czy mogę pójść na kurs kategorii A pomimo nie zrobionych ww badań ?

W skrócie- czy badania potrzebne są do czegoś ponad odzyskanie kategorii B ?

Attex napisał:
Udało się, delikatnie podwyższone alt, ast i ggtp mimo abstynencji i diety mimo to orzeczenie pozytywne, polecam womp łódź :)

Romanboski napisał:
Udało się, delikatnie podwyższone alt, ast i ggtp mimo abstynencji i diety mimo to orzeczenie pozytywne, polecam womp łódź :)
W moj-żeszowie by Cię dojechali, z badaniami byś się bujał co najmniej rok, ja miałem wyniki za 1 razem ok a 3 razy jeździłem i na 4 lata wystawili

Jazda pod wpływem alkoholu po raz drugi

Witam mój ojciec został zlapany podczas kontroli trzeźwości alkomat wskazał 0.28 promila i zatrzymali mu prawo jazdy sprawa ma się zakończyć w sądzie. Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? Jest sie czego obawiać powinien znaleźć jakiegoś prawnika? Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem do pracy a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25. Z góry dziękuję za odpowiedź.

RE: Jazda pod wpływem alkoholu po raz drugi

Od 3 miesięcy do 5 lat więzienia oraz dożywotni zakaz prowadzenia pojazdu.
Aż myśleć nie chcę jakby taki kierowca zrobił coś mojemu dziecku.:mad:

bioly05 napisał:
Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? .

Oby jak najsurowszej, dla takich ludzi nie powinno być litości.

bioly05 napisał:
Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem .

Mógł myśleć zanim po pijaku wsiadł za kierownicę.Teraz niech szuka innej pracy lub chodzi pieszo.

bioly05 napisał:
a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25.

I Twój tata nie wiedział, że w takim stanie nie wolno wsiadać za kierownicę? Poprzednia sprawa niczego go nie nauczyła? Jest niereformowalny?

P.S. W tej historii to nie Twój tata jest ważny tylko inni użytkownicy drogi. I to ich interes sąd będzie chronił, a nie Twojego taty.

Ostatnia edycja:

bioly05 napisał:
Witam mój ojciec został zlapany podczas kontroli trzeźwości alkomat wskazał 0.28 promila i zatrzymali mu prawo jazdy sprawa ma się zakończyć w sądzie. Jakiej kary się spodziewać biorąc pod uwagę to że 3-4 lata temu zabrali mu prawo jazdy na pól roku z tego samego powodu? Jest sie czego obawiać powinien znaleźć jakiegoś prawnika? Prawo jazdy jest mu bardzo potrzebne gdyż dojeżdża codziennie samochodem do pracy a zawartość alkoholu nie była jakoś znacznie za duża jak pisałem 0.28 promila a poprzednio 0.25. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dużo zależy od tego czy tamto smazanie sie zatarło, z tego co wiem to z automatu zaciera się po 5 latach a na wniosek po 3, jak się nie zatarło to niestety recydywa co do wysokości kary to nie wiem, jest to wykroczenie więc nie powinno być dużo ale fakt że recydywa pogarsza sprawę.

Finister napisał:
Oby jak najsurowszej, dla takich ludzi nie powinno być litości.

Mógł myśleć zanim po pijaku wsiadł za kierownicę.Teraz niech szuka innej pracy lub chodzi pieszo.

I Twój tata nie wiedział, że w takim stanie nie wolno wsiadać za kierownicę? Poprzednia sprawa niczego go nie nauczyła? Jest niereformowalny?

P.S. W tej historii to nie Twój tata jest ważny tylko inni użytkownicy drogi. I to ich interes sąd będzie chronił, a nie Twojego taty.

To jest forum prawne wiec daruj sobie lamenty w celu ulżenia sobie.

aros123 napisał:
W moj-żeszowie by Cię dojechali, z badaniami byś się bujał co najmniej rok, ja miałem wyniki za 1 razem ok a 3 razy jeździłem i na 4 lata wystawili
Cóż mogę stwierdzić, zawyzone wyniki nie zawsze są przyczyną spożywania alkoholu, widocznie pani internistka też człowiek i może pewne kwestie rozumie, grunt że się udało, nauczka jest na całe życie.

Krzysztof696 napisał:
To jest forum prawne wiec daruj sobie lamenty w celu ulżenia sobie.

Rozumiem, że Ty też jesteś przestępcą (tak wynika z Twoich wpisów na tym forum), który bez oporów jeździł po pijaku nic sobie nie robiąc z przepisów prawa i zagrożenia jakie stwarza? I pewnie też Ci teraz ciężko z powodu odebrania prawa jazdy, co nie? A przychodzi Ci do głowy, że prawo jest nie po to, aby przestępcom żyło się lżej tylko po to, żeby chronić społeczeństwo przed nimi? I że forum prawne, to nie to samo co adwokackie? Przemyśl to sobie.

Ostatnia edycja:

bioly05 napisał:

Prowadzenie pojazdu w stanie po użyciu alkoholu (od 0,2, do 0,5 promila) to wykroczenie i grozi za nie:

-grzywna w wysokości od 50 zł do 5 tys. zł lub areszt do 30 dni
-zakaz prowadzenia pojazdów na okres od 6 miesięcy do 3 lat
-10 punktów karnych

I nie piszcie ludzie pierdół o jakiejś recydywie bo to nie było przestępstwo a wykroczenie, a tego nie umieszcza się nawet w Krajowym Rejestrze karnym - a więc w świetle prawa ta osoba nie będzie nawet widniała jako karana.

Wg. mnie sąd orzeknie 6 mies. bez prawka i mniej jak 1000 grzywny.

Nie żebym ten wybryk pochwalał, ale to forum prawne i nie wypisujcie głupot aby kogoś kto się pyta ot tak sobie postraszyć i się wyżyć. W Europie zachodniej do 0,5 promila to norma a w UK nawet do 0,8 promila nie jest karane, a wy tu piszecie o jakimś przestępcy za 0,28 promila jak o mordercy. Większym zagrożeniem na drogach są piraci z nadmierną prędkością w rozbieżnych zdezelowanych gruchotach oraz osoby zachowujące się na drogach jak jacyś psychole bez kultury, zajeżdząjący drogę , wyprzedzający na podwójnej ciągłej i na trzeciego.

Ostatnia edycja:
NIestety każdy frustrat ( ewidentnie od niektórych aż bije ) może sobie pisać co chce.

Temat ewidentnie dotyczy poradnictwa a taki włazi i piszę oby jak najcieższa kara, frustrat zakompleksiony i tyle.

Sam pewnie jest święty.

end offtop

aros123 napisał:
Prowadzenie pojazdu w stanie po użyciu alkoholu (od 0,2, do 0,5 promila) to wykroczenie i grozi za nie:

-grzywna w wysokości od 50 zł do 5 tys. zł lub areszt do 30 dni
-zakaz prowadzenia pojazdów na okres od 6 miesięcy do 3 lat
-10 punktów karnych

I nie piszcie ludzie pierdół o jakiejś recydywie bo to nie było przestępstwo a wykroczenie, a tego nie umieszcza się nawet w Krajowym Rejestrze karnym - a więc w świetle prawa ta osoba nie będzie nawet widniała jako karana.

Wg. mnie sąd orzeknie 6 mies. bez prawka i mniej jak 1000 grzywny.

Nie żebym ten wybryk pochwalał, ale to forum prawne i nie wypisujcie głupot aby kogoś kto się pyta ot tak sobie postraszyć i się wyżyć. W Europie zachodniej do 0,5 promila to norma a w UK nawet do 0,8 promila nie jest karane, a wy tu piszecie o jakimś przestępcy za 0,28 promila jak o mordercy. Większym zagrożeniem na drogach są piraci z nadmierną prędkością w rozbieżnych zdezelowanych gruchotach oraz osoby zachowujące się na drogach jak jacyś psychole bez kultury, zajeżdząjący drogę , wyprzedzający na podwójnej ciągłej i na trzeciego.

Aros 123 mam pytanko a propo karty karnej miałem w 2017 lipiec 3 lata zakazu 5000 zł nawiązki i grzywnę w wys ok.2300 zapłaciłem natychmiast ,jeżdżę teraz na alkolocku i kara mija 2020 lipiec kiedy karta będzie zatarta? ty masz podobną sytuację!może się orientujesz?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót