Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
piotr13421 napisał:
DŻeby wykupić jazdy, również musisz mieć PKK,

Nie musi mieć (przynajmniej nieoficjalnie) - co opisałem w poprzednich postach.

Gdzieś kiedyś ktoś tu pisał albo ja wyczytałem, że zakaz prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową NIE DOTYCZY pojazdów nauki jazdy i egzaminacyjnych.

robob110 napisał:
Czy żeby zlożyć wniosek o blokade to musze mieć w zalączniku ważne wyniki badan z WOMP?

Nie musisz mieć. Dlaczego - napisałem kilka postów wcześniej.

CarbonInC napisał:
Ktos sie orientuje czy na egzaminie praktycznym egzaminator wie o tym, ze zdajemy z powodu wczesniejszej utraty prawa jazdy?

Nie wie, przynajmniej oficjalnie. A już na pewno nie wie, ile wydmuchałeś. Są to dane wrażliwe o osobie i nie wyobrażam sobie, by takie informacje miały w dzisiejszych czasach oficjalnie być podawane egzmainatorowi, bo i po co?
Natomiast może mieć info (ale też wątpie), że to egzamin kontrolny, jak już ktoś wyżej napisał.

PS. Ja zdałem bezproblemowo za 1 razem. Był lekki stres ale WSZYSTKO bezbłędnie wykonane. Przed egzaminem wykupiłem 3 jazdy, głównie do poćwiczenia placu (łuk do tyłu). Ale 2 razy łuk i reszta szła już perfekcyjnie :) Nie ma mowy o "udupianiu" i szukaniu dziury na siłę, abym nie zdał. Przynajmniej nie odczułem takiego wrażenia.

Podpowie ktoś jeszcze mi odnośnie badań w WOMP - jak wyglądaja mniej więcej same badania już kolega we wcześniejszych postach mi podpowiedział ale ja mam jeszcze jakaś rozmowę z psychologiem ktoś również miał takową czy wszystkich to dotyczy ? Jak to wygląda jakieś pytania etc ? Będę wdzięczny.
Ja chcę załączyć badania Womp i kurs reedukacyjny do wniosku do sądu, wydaje mi się, że tak lepiej .

piotr13421, Soxowity dzięki za info, natomiast w międzyczasie wynikł jeszcze jeden problem, jak już pisałem nie zrobiłem badań i kursu w terminie, co ciekawe zdążyłem się już zapisać z powodzeniem na kurs reedukacyjny i badania psychologiczne (za tydzień), tymczasem dziś odebrałem z urzędu pismo o uchybieniu terminu na odbycie w/w i dostarczenie do starostwa wyników wraz z informacją, że muszę napisać jakiś wniosek o przywrócenie terminu wraz z opłatą 10zł. Ktoś wie o co z tym chodzi? Czy ten wniosek faktycznie trzeba dostarczyć czy można temat odpuścić i normalnie donieść wszystkie badania i zaświadczenia jak już będą gotowe? Mają prawo ich nie przyjąć jak nie wyślę wniosku z opłatą?
Ktoś w ogóle miał do czynienia z takim wezwaniem, bo nawet w Internecie nic o tym nie wyczytałem?

Ostatnia edycja:
Witam, mam takie pytanie odnośnie WOMPU w Rzeszowie powiedzcie mi jak wyglądają badania, jacy są lekarze, na co uważać ? czy każdy ma jednakowe skierowania typu krew, mocz i kto decyduje o ilości badań ? bo słyszałam, że w rejestracji.

tysiącepytań napisał:
Witam, mam takie pytanie odnośnie WOMPU w Rzeszowie powiedzcie mi jak wyglądają badania, jacy są lekarze, na co uważać ? czy każdy ma jednakowe skierowania typu krew, mocz i kto decyduje o ilości badań ? bo słyszałam, że w rejestracji.

Przede wszystkim musisz uzbroić się w cierpliwość, bo poziom przychodni pozostawia wiele do życzenia.
Przy rejestracji dostaniesz karteczkę z badaniami i numerami pokojów do których masz się udać, z tego co pamiętam najpierw oddajesz krew, Pani bardzo miła, pobiera krew i dziękuję do widzenia, potem z tego co pamiętam okulista, tutaj już trochę gorzej bo tam urzędowały za przeproszeniem dwie PRLowskie Grażyny, ale jak nie masz problemów ze wzrokiem to nie masz się czego bać, ja niestety mam małą wadę i będę musiał wyrobić sobie okulary jak będę zdawał prawko.
Po okuliście idziesz zrobić EKG, przypinają ci te przyssawki i tam również 5 minut to max
No i na końcu lekarz orzecznik do którego czekałem chyba z godzinę, tam krótka rozmowa, zmierzy ciśnienie, sprawdzi twoje wyniki krwi, i podpisze orzeczenie że nie ma przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Same badania trwają bardzo krótko, ale przed każdym pokojem czeka min. 5-8 osób więc dlatego to tyle trwa.
Nie masz się czego bać, wystarczy podejść na luzie, nie cwaniakować, okazać skruchę i to tyle ;)
Głowa do góry

Czy słyszałeś żeby ktoś miał do okazania książeczkę wojskową podczas badań w WOMP w Rzeszowie ?

Ja chyba nie pokazywałem, ale możesz wziąć na wszelki wypadek

Egzamin zdany, moja droga przez męki powoli sie kończy :)
Życze wszystkim najlepszego i szybkiego zakończenia tej trudnej sytuacji :)

CarbonInC napisał:
Egzamin zdany, moja droga przez męki powoli sie kończy :)
Życze wszystkim najlepszego i szybkiego zakończenia tej trudnej sytuacji :)

Za pierwszym? :)
Były jakieś uszczypliwości ze strony egzaminatora?

Tak, za pierwszym:) Generalnie to drugi raz za zdałem za pierwszym podejsciem.
Egzaminator wiedział, ze jest to egzamin kontrolny. Dosc długo mnie maglował, włacznie z przejazdem koło ośrodka - jakbyśmy juz wracali:) Ale nie miał uwag na koniec jazdy.
Pamietajmy, że teraz są kamery i wszystko się nagrywa.

Jak ktoś umie jeździć to nie bedzie miał problemu ze zdaniem - taka jest moja opinia.

CarbonInC napisał:
Tak, za pierwszym:) Generalnie to drugi raz za zdałem za pierwszym podejsciem.
Egzaminator wiedział, ze jest to egzamin kontrolny. Dosc długo mnie maglował, włacznie z przejazdem koło ośrodka - jakbyśmy juz wracali:) Ale nie miał uwag na koniec jazdy.
Pamietajmy, że teraz są kamery i wszystko się nagrywa.

Jak ktoś umie jeździć to nie bedzie miał problemu ze zdaniem - taka jest moja opinia.

To gratulacje :)

Ja jeszcze ponad rok czekania :(

Pamiętasz może jak nazywał się lekarz orzecznik ?

Niestety nie, ale bym całkiem w porządku, taki łysy Pan w okularach

A powiedz mi jeszcze jedną rzecz tak abym już była spokojna :) jak wygląda sama wizyta u niego, np o co pyta ? czy jakieś może badania neurologiczne robi ?

Spyta ile wydmuchałaś, czy żałujesz, zmierzy ciśnienie, będzie kazał stać równo z zamkniętymi oczami żeby sprawdzić twoją równowagę, i poza tym nic, u niego będziesz jakieś 20 minut, nie więcej

Dzięki wielkie za informację, a Ty kiedy miałeś badanie w jaki dzień i ile czekałeś na wyniki krwi ?

Ja byłem w piątek, wyniki krwi dostałem przy rozmowie z lekarzem orzecznikiem, w ten sam dzień powinnaś dostać ;)
A na ile Ci zabrali jeśli można wiedzieć?

Aha czyli profil kandydata będzie można złożyć od razu ? na 3 lata niestety, brałeś ze sobą wyrok ? oni wiedzą dokładnie ile się wydmuchało ?

Wyroku nie brałem ze sobą, podejrzewam że chyba wiedzą, dlatego jak będą Cię pytać ile się dmuchnelo, to powiedz że nie pamiętasz dokładnie, ale coś około( i tutaj powiedz ilość trochę zaniżoną od tej dokładnej)
Np. jak wydmuchałaś 0.78, to mówisz że nie pamiętasz ale coś około 0.70

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót