Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Po zakazie jezdzisz jak kazdy inny normalny kierowca.

Ale już nie ma żadnego kodu? 69 to na pewno bo to dotyczy bloakdy a nie wiem jak z kodem 68. Bo w zaświadczeniu od lekarza mi wpisał 68. I nie jestem pewien czy mi ten kod na nowym prawku (po całym zakazie) nie zostanie wpisany.

Po zakazie koncza sie wszystkie ograniczenia. Kod 68 oznacza, ze nie mozesz miec we krwi alkoholu, 69, ze mozesz poruszac sie tylko z autami z blokada.

Jaki masz termin przy kodzie 68?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dobre pytanie.

Z innej beczki..czy ponowne badanie w womp (po uprzednim negatywnym) zawsze oznacza krótki termin kolejnego badania?

Witam mam pytanie.17 lipca 2020 r policja zatrzymała mnie i wydmuchalem 0.30.sąd drugiej instancji warunkowo umorzył mi kare na dwa lata z zatrzymaniem prawa jazdy na rok.jednak sprawy tak sie ciągły że wyrok został wydany 3.sierpnia 2021 czyli prawo jazdy mialem zatrzymane w urzedzie ponad rok.czy wydadzą mi je czy bede musiał robic wszystko od nowa???

piotr1990@ napisał:
Witam mam pytanie.17 lipca 2020 r policja zatrzymała mnie i wydmuchalem 0.30.sąd drugiej instancji warunkowo umorzył mi kare na dwa lata z zatrzymaniem prawa jazdy na rok.jednak sprawy tak sie ciągły że wyrok został wydany 3.sierpnia 2021 czyli prawo jazdy mialem zatrzymane w urzedzie ponad rok.czy wydadzą mi je czy bede musiał robic wszystko od nowa???

Niestety egzamin bedzie konieczny. I musisz jeszcze poczekac az wyrok sie uprawomocni, ok 2 tygodnie od rozprawy.

Panowie a jak to jest z tymi egzaminatorami? Rzeczywiście będą nas uwalać na siłę? Bo raz słyszę tak a raz tak.
Że wiedzą że było zabrane za alko i dlatego będą się czepiać

Pl4y napisał:
Panowie a jak to jest z tymi egzaminatorami? Rzeczywiście będą nas uwalać na siłę? Bo raz słyszę tak a raz tak.
Że wiedzą że było zabrane za alko i dlatego będą się czepiać
Teraz już nie ma uwalania na siłę.

Ja już po zdaniu egzaminu i odebraniu plastiku ;) Zostało jeździć z blokada równo prawie rok. Moja sprawa mam wrażenie szybko poszła całe szczęście.Na egzaminie nerwy i miałem wrażenie że egzaminator nie wiedział nic o moim występku. Podchodził tak samo niemiło xD

Pytanko do jeżdżących już o polecenie czy ktoś może polecić firmę wynajmująca blokady i jak to dalej kosztowo wyglada?

no ja praktyczny zdałem teraz za drugim, oni wiedzą tylko że macie jakiś kod albo 68 albo 69 a dlaczego to sie domyśla, bo chyba że nie tylko za jazde po alkoholu można takie kody dostać. Za pierwszym razem egzminator był spoko, wiedział że mam kod, pogadaliśmy sobie na luzie, tylko nie zdałem bo po 3 latach nie jeżdżenia po mieście nie zauważyłem że pozmieniali znaki pionowe i poziome :mad: :D ale wziałem godzinke jazdy za 7 dych i sobie przypomniałem jak i co. Natomiast za drugim razem miałem egzaminatora który wiedział jaki kod mam i co oznacza, wiec widac było i czuć że chce mnie uwalić, jednak miałem taki luz w sobie i skupienie że odhaczył mi tylko za brak jazdy energooszczędnej. Drugi raz tego błedu nie popełniłem i podlechaliśmy na parking i gul mu wyszedł że nie miał za co się przyczepić, i zdane. Także to zależy od egzaminatora za co sie przywali, ale to zależy wszystko od Ciebie czy jedziesz prawidłowo zgodnie z przepisami, jak jedziesz to wszystko bedzie git

Witam był ktoś w womp łódz???Naoglądałem sie tego goscia w okularach na youtube i mnie przeraził

Przy składaniu dokumentów do starostwa żeby uzyskać pkk (psycholog, badania lekarskie, kurs reedukacyjny), trzeba zanieść też zdjęcie?
I drugie pytanie: Czy pkk dostaje się na miejscu?

sesz86 napisał:
Niestety egzamin bedzie konieczny. I musisz jeszcze poczekac az wyrok sie uprawomocni, ok 2 tygodnie od rozprawy.
Nie prawda. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. W wyroku powinna być informacja że okres zakazu prowadzenia pojazdów liczy sie od dnia w którym zatrzymano prawo jazdy i skoro w wyroku jest zatrzymanie na rok to oznacza że po uprawomocnieniu wyroku zakaz już nie obowiązuje i powinni Ci oddac prawo jazdy bez zadnego egzaminu

Michu912 napisał:
Przy składaniu dokumentów do starostwa żeby uzyskać pkk (psycholog, badania lekarskie, kurs reedukacyjny), trzeba zanieść też zdjęcie?
I drugie pytanie: Czy pkk dostaje się na miejscu?
1. Tak
2. Tak

Ma ktoś na sprzedaż blokadę alkoholową? Najlepiej taką, żeby nie dmuchać podczas jazdy

Czy w wompie wiedzą ile sie wydmuchało i na jaki okres zabrano prawo jazdy?? mam taką sytuacje że wydmuchalem 0.30 i to jest przestepstwo ale dostalem warunkowe umorzenie i prawko zabrane na rok i teraz zastanawiam sie czy nie powiedziec im ze popelnilem wykroczenie i dlatego na rok

Witam, rozpraw sądowych się odbyła w czwartek 19/08 trwała niecałe pięć minut, sąd przychylił się do mojego wniosku, po pozytywnej opinii kuratora i policji. Policja nawet nie dzwoniła ale kurator to był bardzo wcipski, wpierw zadzwonił do żony wypytał się wszystko, takie pytanie zadawał że szok. Na drugi dzień zadzwonił do mnie i też takie pytania zadawał że porażka, czy pije pan , ja na to że tak jedno dwa piwka na wieczór, czy dzieci śpią na górze, jakie jest ogrodzenie. Jeszcze wiele innych głupich pytań, szkoda pisać. Teraz trzeba jeszcze poczekać 7 dni na uprawomocnienie wyroku i do starostwa po PKK.

piotr1990@ napisał:
Czy w wompie wiedzą ile sie wydmuchało i na jaki okres zabrano prawo jazdy?? mam taką sytuacje że wydmuchalem 0.30 i to jest przestepstwo ale dostalem warunkowe umorzenie i prawko zabrane na rok i teraz zastanawiam sie czy nie powiedziec im ze popelnilem wykroczenie i dlatego na rok

Mnie sie wydaje że nie wiedzą. Zapytał lekarz sie mnie ile wydmuchałem itd. co można wywnioskować że nie wiedzą ile ale wiedzą za co. Dlatego wszystkich gnoją równo :D

robob110 napisał:
Mnie sie wydaje że nie wiedzą. Zapytał lekarz sie mnie ile wydmuchałem itd. co można wywnioskować że nie wiedzą ile ale wiedzą za co. Dlatego wszystkich gnoją równo :D

Niestety wiedzą dokładnie.

Dobry
Złapano mnie na motorze mając 1.5 promila, ok, bedzie sprawa, ok, ale ktoś mi powie dlaczego wysyłają mnie na odciski palców?! co to ma do rzeczy?, nie żebym miał coś na sumieniu z odciskami ale po co... jakie konsekwencje mnie czekają za to jak nie pojade.To wszystkich jadących na podwójnym gazie to czeka?

RE: Odciski palców a jazda pod wpływem

Po to by mieć w bazie danych odciski palców przestępcy. To takie dziwne? Dziś takie przestępstwo popełniłeś jutro może inne.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót