Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. IV

• Autor wątku Autor wątku biezanow_123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
JaksonBB napisał:
Na skierowaniu jest napisane za co zabrali i ile wychuchałeś.
Ja mam tylko napisane że prowadziłem pod wpływem. Nie jest napisane ile wydmuchałem. Oczywiście wiedzą wtedy że było ponad 0,5 proila.

Tadzik89 napisał:
Powiedziala mi żebym przyniósł wyrok z sądu oraz skierowanie nie wiem po co. Mnie też to zdziwiło co ich to obchodzi

Skierowanie + kwit z psychotestów
Mozesz zabrać wynik prywatnych badan krwii (wątroba glukoza) u mnie sie ucieszyli że zrobilem prywatnie i że nie musieli sami robić xd

Jako że to mój pierwsPrzezy post to dzień dobry wszystkim. Jak wygląda sytuacja z odzyskaniem prawa jazdy po połowie odbytej kary w sytuacji kiedy zabrane nam ono zostało nie za alkohol a za narkotyki ? Blokada alkoholowa w takim wypadku traci sens sama przez się a w literze prawa nie znalazłem o tym wzmianki.

Generalnie po połowie kary możesz starać się na podstawie art. 182a kkw o możliwość jazdy z blokadą alkoholową mimo że złapali Cię za jazdę po narkotykach. Innej opcji niema. Rozumiem że byłeś skazany z art. 178a § 1 KK?

Orientuje się ktoś może czy można iść do starostwa po PKK np. tydzień przed końcem zakazu? Czy trzeba poczekać co do dnia?
I jakie dokumenty mam im dostarczyć

biezanow_123 napisał:
Generalnie po połowie kary możesz starać się na podstawie art. 182a kkw o możliwość jazdy z blokadą alkoholową mimo że złapali Cię za jazdę po narkotykach. Innej opcji niema. Rozumiem że byłeś skazany z art. 178a § 1 KK?

tak, dokladnie z tego artykułu jestem karany. Rozumiem ze wnioskowanie o umorzenie kary lub cos tego typu nie ma zadnej podstawy prawnej ?

Akurat w tym przypadku zakaz prowadzenia pojazdów został orzeczony na podstawie art. 42 § 2 kk więc zgodnie z art. 84 § 2 kk niema możliwości po roku lub po połowie kary wnioskować o uznanie środka karnego za wykonany. Jest tylko jedna opcja aby odzyskać prawo jazdy wcześniej: wniosek o zamianę środka karnego z zakazu prowadzenia pojazdów na zakaz prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową

Jak ktoś ma dużo kasy to go będzie stać. A reszta biedoty musi czekać na koniec zakazu.

Panowie w sierpniu kończy mi się zakaz, kurs reedukacyjny mam, badania womp pozytywne, badania psychologiczne zaliczone, czy czegoś jeszcze będą ode mnie wymagać w starostwie żeby uzyskać te profil kandydata kierowcy?

Pl4y napisał:
Panowie w sierpniu kończy mi się zakaz, kurs reedukacyjny mam, badania womp pozytywne, badania psychologiczne zaliczone, czy czegoś jeszcze będą ode mnie wymagać w starostwie żeby uzyskać te profil kandydata kierowcy?

zdjęcie

Jak wygląda ten kurs reedukacyjny co tam się robi na nim przez dwa dni ?

Tadzik89 napisał:
Byłem w Gliwicach. Siedzisz i słuchasz co Pani gada i tyle. Ważna jest obecność.

Tadzik89 napisał:
Po pierwsze, to nie trwa dwa dni po 8h, znacznie krócej... Ale to co pisał kolega wyżej, sprawdzają obecność i to jest klucz.

Generalnie gadka, kwestie prawne, zdrowotne, potem każdy opowiada o sobie, alkogogle i inne pierdoły. Na koniec drugiego dnia dostajesz papierek z pieczątką że odbyłeś ten szlachetny kurs. Żadna filozofia i zero stresu, tylko czas i kase trzeba poświęcić. :)

Badania psychologiczne i kurs reedukacyjny zrobione teraz ten womp został

Tadzik89 napisał:
Badania psychologiczne i kurs reedukacyjny zrobione teraz ten womp został
Przez 2 miesiące nie chlej. Prywatnie zrób krew. Próby wątrobowe i najważniejsze GPPT.

JaksonBB napisał:
Przez 2 miesiące nie chlej. Prywatnie zrób krew. Próby wątrobowe i najważniejsze GPPT.

Glukoza i GGTP są ważne. Ja nie piłem od 1 lipca, 29 lipca zrobiłem prywatnie badania i wszystko jest OK. Brałem tabletki Sylimarol Vita 150. Czy to coś pomogło - nie wiem. Do WOMP idę w ten piątek.

Jak ktoś raz na dwa tygodnie cos więcej wypije to ile musi nie pić żeby wyniki były dobre? Pytam bo tydzień temu miałem imprezke a 23 sierpnia idę na te badania

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót